10 / 05 / 2024

Bodrumda turistik harcamalar 1 milyarı geçti

Bodrumda turistik harcamalar 1 milyarı geçti

Ramazan Bayramı tatilinde trafik kaosunu da birlikte götüren İstanbullular başta olmak üzere yerli ve yabancı 1.5 milyon turistin akınına uğrayan Bodrum'da gerçekleşen harcama 1 milyar liranın üzerine çıktı..

Motto Turistik Tesisler Anonim Şirketi kuruldu!

Motto Turistik Tesisler Anonim Şirketi, Serdar Saydam Yönetim Kurulu Başkanlığı 'nda 50 bin TL sermaye ile 8 Ekim'de Sarıyer, Emirgan Mahallesi, Çamfıstığı Sokak' ta kuruldu.

Motif Turistik Tesisler Anonim Şirketi kuruldu!

Motif Turistik Tesisler Anonim Şirketi, Aziz Şenol Filiz Yönetim Kurulu Başkanlığı 'nda 50 bin TL sermaye ile 7 Ekim'de Zekriyaköy Mahallesi, Kekik Sokak 'ta kuruldu.

Sivriada'da turistik tesis ve kongre merkezi projeleri iptal edildi!

Sivriada'da turistik tesis ve kongre merkezleri yapılmasını öngören ve adadaki doğal yaşamı olumsuz etkileyeceği gerekçesiyle karşı çıkılan proje, mahkeme tarafından iptal edildi.

GS Üniversitesi'nin yanan binası turistik tesis mi olacak?

İki buçuk sene önce çıkan yangında hasar gören GS Üniversitesi binasının restore edilmesi için çağrı yapılıyor. Bildiride "Restorasyonun bugüne kadar yapılmamış olması, acaba burası da turistik tesis mi olacak?" sorusunu akıllara getiriyor.

İtalya'nın 5 turistik yat limanı satılıyor!

İtalya, 5 yat limanını özelleştirerek, satışa çıkarma kararı aldığını duyurdu. İtalyan basınında yer alan haberlere göre 5 turistik yat limanı, Ekonomi Bakanlığı bünyesindeki Invitalia şirketi aracılığıyla satılacak.

A Palace Turistik İşletmeleri İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

A Palace Turistik İşletmeleri İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Gökhan Akgöl, Muhammet Mert Alagöz, Fuat Aldemir, Mehmet Ali Çalıkuşu ortaklığıyla 1 milyon TL sermaye ile 21 Ağustos'ta Şişli'de kuruldu.

My Turistik Organizasyon ve Turizm Otomotiv İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

My Turistik Organizasyon ve Turizm Otomotiv İnşaat Ticaret Limited Şirketi, Mustafa Yakupoğlu tarafından 10 bin TL sermaye ile 13 Ağustos'ta Büyükçekmece, Mimaroba Mahallesi' nde kuruldu.

TÜİK raporuna göre konut ve kira harcamaları ilk sırada!

Konut ve kira harcamalarındaki bu oran gayrimenkul yatırımcılarının yüzünü güldürürken, sektör temsilcileri bu yılki belirsizlikler nedeniyle yatırımcıların gayrimenkule daha fazla yönelebileceği görüşünde.

Konut ve kira harcamalarının artışı gayrimenkule yönlendirecek!

Konut ve kira harcamalarındaki bu oran gayrimenkul yatırımcılarının yüzünü güldürürken, sektör temsilcileri bu yılki belirsizlikler nedeniyle yatırımcıların gayrimenkule daha fazla yönelebileceği görüşünde.

Tüketim harcamalarında en yüksek payı konut ve kira aldı!

Tüketim harcamalarında aslan payını yüzde 24.8'lik oranla konut ve kira aldı. Bunu yüzde 20'lik payla gıda izledi. Türkiye’de hanehalklarının kişi başı aylık ortalama tüketim harcaması ise 2 bin 848 liraya yükseldi.

2014 yılında en çok konut ve kira harcamaları yapıldı!

Türkiye genelinde geçen yıl hanehalklarının tüketim amaçlı yaptığı harcamalar içinde en yüksek payı yüzde 24,8 ile konut ve kira harcamaları aldı.

Barcelona'da turistik yatırımlar 1 yıl durduruldu!

İspanya'nın ve Avrupa'nın en fazla turist çeken kentlerinden biri Barcelona'nın yeni Belediye Başkanı Ada Colau "acil" olarak adlandırdıkları bir planı yürürlüğe sokarak bölgedeki tüm yeni turistik yatırımları 1 yıl durdurduklarını açıkladı.

Antalya Avrupa'nın en büyük turistik havaalanı!

Sun Express Hava Yolları Genel Müdürü Paul Schwaiger, Türk turizminin özellikle Antalya'nın 1990'lı yıllardan itibaren krizlerle geliştiğini belirterek, "Antalya şu an Avrupa'nın en büyük turistik havaalanı" dedi.

Bodrumda turistik harcamalar 1 milyarı geçti Haberi

Bodrumda turistik harcamalar 1 milyarı geçti

Ramazan Bayramı tatilinde trafik kaosunu da birlikte götüren İstanbullular başta olmak üzere yerli ve yabancı 1.5 milyon turistin akınına uğrayan Bodrum'da gerçekleşen harcama 1 milyar liranın üzerine çıktı Türkiye'nin turizm şehirlerinin başında gelen Bodrum, bayramda yerli ve yabancı turistlerin akınına uğrarken, bu dönem şehirde 1.3 milyar liralık ekonomi oluşturdu. 


Bodrum, tatilin başladığı cuma gününden düne kadar 200 bini havadan olmak üzere 1.5 milyon kişi tarafından adeta tatil ablukasına alındı. Deniz-kum ve güneş tatiliyle ünlü Bodrum'un plajlarında boş yer kalmazken, şehirde sabahlara kadar trafik çilesi yaşandı. Günlük kişi başı ortalama 300 lira harcama yapıldığı düşünüldüğünde ise Bodrum'daki bayram ekonomisinin değeri yaklaşık 1.3 milyar liraya ulaştı. 


Yerli ünlülerin yanı sıra yabancı zenginlerin de uğrak noktası olan Bodrum, Akdeniz çanağındaki rakip tatil bölgeleri Ibiza,...