12 / 05 / 2024

Boğaz atıkları Küçüksu Atıksu Tüneli

Boğaz atıkları Küçüksu Atıksu Tüneli

İstanbul Boğazı'na deşarj edilen atık suları toplamak ve Küçüksu Atıksu Ön Arıtma Tesisi'ne ulaştırmak amacıyla yürütülen Beylerbeyi Küçüksu Atıksu Tüneli ikmal inşaatında en zor aşama olan tünelin delinmesi bugün tamamlanıyor.

Vakko'dan İstanbul Boğazı’nın kıyısına yepyeni bir otel... Vakko Hotel & Resıdence Sumahan geliyor!

Vakko, ikinci oteli için düğmeye bastı. Dev şirket İstanbul Boğazı’nın kıyısına Vakko Hotel & Resıdence Sumahan geleceğini ilan etti. 

İstanbul depreminde son dakika! Marmara Denizi, boğaz ve Haliç kıyıları! Peş peşe açıklandı! İstanbullular dikkat

Büyük yıkıma neden olan Kahramanmaraş depremlerinin ardından, beklenen büyük Marmara depremi yeniden gündem oldu. İstanbul depreminde son dakika! Marmara Denizi, boğaz ve Haliç kıyıları! Peş peşe açıklandı! İstanbullular dikkat

Yörük Işık 'ın boğaz manzarasını kapatan kaçak kat yıkılacak!

Ünlü fotoğrafçı Yörük Işık'ın sahibi olduğu İstanbul Boğazı manzaralı dairenin karşısına çatı katı dairesi yapıldı. Işık, mahkemeye başvurdu. Mahkeme kaçak olarak yapıldığı tespit edilen dairenin yıkılmasına karar verdi...

Yabancılar Boğaz'dan yazlık alıyor!

Yabancıların Boğaz hattındaki yalı ve köşklere ilgisi arttı. Remax Gayrimenkul Danışmanı Evrim Kırmızıtaş Başaran, 'Ortadoğu ülkelerinin İstanbul Boğazı’ndaki yalı ve köşklere büyük ilgisi var'

Boğaz’da inşaat zorlaşacak!

Boğaziçi İmar Yüksek Koordinasyon Kurulu; dünya incisi İstanbul Boğazı’nda çarpık yapılaşmaya ‘dur’ diyecek. Artık hiçbir kurum, kurulun bilgisi dışında plan yapıp yapılaşma için izin veremeyecek. 

Deniz Seki Boğaz manzaralı köşke taşındı!

Yaz sezonu boyunca hiç boş durmayıp Bodrum’da sahneye çıkan sanatçı Deniz Seki, Sarıyer’de Boğaz manzaralı bir köşke taşındı.

Boğaz'da yıkılan kaçak yapıların enkazları tartışma yarattı!

İstanbul Boğazı ön görünümünde kaçak oldukları gerekçesiyle yıkılan yapıların enkazının kaldırılmaması, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi gündemine taşındı.

İstanbul Boğazı'nda yıkım tartışması!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkilileri Boğaz'daki kaçak yapılaşma ve yıkımla ilgili açıklamada bulundu. Yetkililer, yıkımların süreceğini belirtti.

İstanbul Boğazı'nda yıkımlar sürecek!

İBB yetkilileri İstanbul Boğazı'ndaki yıkım çalışmalarının devam edeceğini açıkladı. Boğaziçi İmar Müdürlüğü verilerine göre, 3 bin kaçak binanın yıkım kararı var.

Çanakkale Boğaz Köprüsü emlak fiyatlarını ciddi oranda artırdı!

Başbakan Binali Yıldırım’ın, Gelibolu İlçesi Sütlüce ile Lapseki İlçesi Şekerkaya Mevkii arasında yapılması planlanan boğaz köprüsünün temelinin 18 Mart 2017 tarihinde atılacağını açıklaması, Çanakkale’de büyük bir heyecan yarattı.

Hatay Büyükşehir Belediyesi inşaat atıklarına çözüm arıyor!

Hatay Büyükşehir Belediyesi hafriyat toprağı, inşaat ve yıkıntı atıkları ile molozlarla ilgili çalışmalara devam ediyor. Belediye boş arazilere boşaltılan hafriyat toprağı, inşaat ve yıkıntı atıkları ile molozların önüne geçmeye çalışıyor...

3. Boğaz Köprüsü'nde iki yakanın birleşimine son 440 metre!

Yapımına 2013 yılında başlanan 3 milyar dolar maliyetli 3. Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu projesinde köprü tahliyelerinin takılma işlemi hızla sürüyor. İki yakanın köprüyle üçüncü kez birleşmesine 440 metre kaldı.

3. Boğaz Köprüsü'nde son viraja girildi!

3’üncü boğaz köprüsü projesinde çelik tabliye montaj işlemlerinde son viraja girildi. 3. Boğaz Köprüsü'nde iki yakanın birleşmesi için 535 metre kaldı. Köprüdeki 59 tabliyeden 36’sının montaj ve kaynak işlemi sona erdi

Boğaz atıkları Küçüksu Atıksu Tüneli Haberi

Boğaz atıkları Küçüksu Atıksu Tüneli

Küçüksu Atıksu Tünelin açılışına İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da katılacak. Tünelin hizmete girmesiyle günde 300 bin kişinin atık suyu arıtılmış olacak. 2012 yılında işi üstlenen Ünal Akpınar firması, 4.4 km uzunluğundaki tünelin kazısını yaklaşık bir yılda tamamladı. Firma, Zeytinburnu Atıksu tüneli inşaatının da bu yıl içinde, sözleşmede belirtilen süreden yaklaşık bir yıl önce tamamlanacağını ifade...