19 / 05 / 2024

Boğaz bölgesi inşaat

Boğaz bölgesi inşaat

Boğaz ve Dikmen Emirname Komitesi, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş’ı ziyaret ederek, bölgedeki inşaatlara uygulanan sınırlamaların kaldırılmasını istedi.

Deprem bölgesinde inşaat sektöründe işçi sıkıntısı çok büyük! 

Deprem bölgesindeki illerde inşaat faaliyetleri devam ederken bu illerin bir yandan toparlanması için mevcut iş yerleri de 6 Şubat öncesine dönmeye çalışıyorlar. Yoğun göç veren şehirlerde işçi sıkıntısı da artarak devam ediyor. İşverenler şehir dışından getirdiği işçileri otellere yerleştiriyor.

2024 Bütçe Kanunu Teklifi görüşmeleri yarın başlıyor! Yapım işleri ek fiyat farkı ve inşaat malzeme fiyatları gündemde!

Yeni torba yasa maddeleri vatandaşların gündeminde yer alıyor. İşte Meclis’ten geçen 86 maddelik torba teklifi görüşmelerindeki yapım işleri ek fiyat farkı, deprem bölgesinde inşaat malzeme fiyatlarını yüksek fiyattan satanlara verilecek ceza ve kentsel dönüşüm detayı...

Euro Bölgesi'nde inşaat üretimi artış gösterdi

Euro Bölgesi'nde inşaat üretimi, eylül ayında bir önceki aya oranla yüzde 0,4 yükseldi. Buna göre, Euro Bölgesi'nde inşaat üretimi, eylül ayında ağustos ayına oranla yüzde 0,4 artış gösterdiği açıklandı. İşte haberin ayrıntıları...

Fahiş inşaat maliyetlerine ilişkin şok açıklama! Gerekirse kanuni düzenleme ile bu fırsatçılığın önüne geçilecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesindeki inşaat maliyetlerinin artışını nasıl engelleneceğine ilişkin açıklama yaptı. Bakan Özhaseki kanuni düzenlemeyi işaret etti.

Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi Nisan ayında yüzde 0,4 azaldı!

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), Avrupa Birliği (AB) ve Avro Bölgesi'nin nisan ayına ilişkin mevsimsellikten arındırılmış inşaat üretim verilerini yayımladı. Yayımlanan verilere göre, Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi, nisanda bir önceki aya göre yüzde 0,4 azaldı.

Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi Mart ayında yüzde 2,4 düştü!

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) tarafından açıklanan rakamlara göre, Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi Mart ayında yüzde 2,4 düştü. Verilen detaylara göre, inşaat üretimi, Avusturya'da yüzde 10,9, Slovakya'da yüzde 10,3 ve Almanya'da yüzde 4,6 oranında geriledi.

Euro Bölgesi'nde inşaat üretimi yüzde 3,9 artış gösterdi!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Euro Bölgesi'nde inşaat üretimi, Ocak ayında bir önceki aya göre yüzde 3,9 yükseldi.

M B Karot İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

M B Karot İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Sultangazi'de 300 bin TL sermaye bedeli ile Mustarfa Beyaz tarafından kuruldu.

Prof. Dr. Naci Görür'den deprem bölgesinde inşaat Uyarısı! Acilen bakmanız gerek!

Kahramanmaraş'daki son depremlerin ardından, Prof. Dr. Naci Görür deprem bölgesindeki inşaat çalışmaları hakkında uyarılarda bulundu. 

Deprem bölgesinde inşaat malzeme fiyatları sabitleniyor! TOBB Başkanı resmen duyurdu!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'ndan inşaat malzemeleri fiyatları ile ilgili son dakika açıklamasında bulundu. İşte ayrıntılar...

İnşaat sektörü 22 ilde yüzde 20'nin üzerinde daraldı! İşte il il inşaat sektörü büyüme ve daralma oranları...

Bu yılın üçüncü çeyreğinde Türkiye ekonomisi geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 3.9 büyürken inşaat sektöründeki senelik yüzde 14.1'lik daralma büyümenin kısıtlı kalmasına yol açtı. Ayrıca, toplam 22 ili kapsayan 8 bölgede inşaat sektörü yüzde 20'nin üzerinde daraldı.

M Y M B Emlak İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

M Y M B Emlak İnşaat Ticaret Limited Şirketi Başakşehir'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Mahmoud Almolkı ve Yaser Albani ortaklığında kuruldu.

Bıenn İnşaat Mimarlık Dekorasyon Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Bıenn İnşaat Mimarlık Dekorasyon Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Avcılar'da Öner Kaya tarafından kuruldu.

Boğaz bölgesi inşaat Haberi

Boğaz bölgesi inşaat

Boğaz ve Dikmen Emirname Komitesi, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş’ı ziyaret ederek, bölgedeki inşaatlara uygulanan sınırlamaların kaldırılmasını istedi.


Bakanlık açıklamasına göre, Boğaz ve Dikmen Emirname Komitesi Başkanı Mehmet Salih Yıldırır, 2006 yılında dönemin hükümeti CTP’nin, Boğaz Emirnamesi yayınlayarak boğaz bölgesindeki arazilere inşaat kısıtlaması getirdiğini, bu kısıtlamayla Ağırdağ, Dikmen, Pınarbaşı köylerine ait arazilerin inşaata kapatıldığını, böylece halkın mağdur edildiğini kaydetti.


“Asıl göç yasası, Boğaz Emirnamesi’dir” diyen Yıldırır, “Her köyde aileler 2 veya 3 çocuk sahibi. İnsanlarımızın arazisi var, ancak inşaat yasağı nedeniyle çocuklarına konut yaptıramıyorlar. Böyle olunca köy çocukları doğdukları topraklardan göç etmek zorunda bırakılıyor” ifadelerini kullandı.


Yıldırır, emirnamenin UBP-DP hükümeti tarafından bir an önce düzeltmesini ve inşaat yasağının kaldırılmasını istedi.


Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş da, sözkonusu emirnameyi gündemlerine...