05 / 05 / 2024

boğazdaki kümes olan villai boğazdaki villa feryal gürman

boğazdaki kümes olan villai boğazdaki villa feryal gürman

İstanbul 'da Boğaz 'a nazır villa, sahiplerinin hiçbirine yar olmadı. Tam 34 yıldır yıkılmayı bekleyen servet değerindeki yapı, zamanla kümes haline geldi.

1942'de bahçesiz evlerde kümes hayvanları beslemek yasak! 

1942 yılında bahçesiz evlerde kümes hayvanı beklemek yasaklanmış. Belediye bu konuda sıkı denetimlere başlamış.

21 fay kırığı olan İzmir'de 36 bin bina riskli!

İş Dünyası Buluşması’nda önemli açıklamalar yapan EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar kentsel dönüşüm çağrısı yaparak, 21 fay kırığı olan İzmir'de 36 bin binanın riskli olduğunu söyledi. 

Türkiye'nin ilk boğaz köprüsü için tehlike çanları çalıyor! Yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya!

Balıkesir'in Ayvalık ilçesindeki Lale ve Cunda (Alibey) adalarını birleştiren ve 'Türkiye'nin ilk boğaz köprüsü' olarak bilinen Cunda Köprüsü'nün yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olduğu belirtildi. 

Van depremi, zemini kötü olan alanlara doğru büyümeyi azalttı!

Van'da, Yüzüncü Yıl Üniversitesi ile Bursa Teknik Üniversitesi akademisyenleri tarafından 1988-2018 yılları arasına ait uydu görüntüleri üzerinden gerçekleştirilen incelemede, Van depreminden sonra zemini kötü olan alanlara doğru büyümenin azaldığı belirlendi.

Erdoğan Bayraktar: Deprem neden olsa da asıl yıkıcı olan dayanıksız yapılar!

Bir dönem TOKİ Başkanlığı görevini de yürüten Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar '' Deprem neden olsa da asıl yıkıcı olan dayanıksız yapılar'' diyerek kaçak yapılarda oturulmamasının önemini vurguladı.

Ağustos ayında fiyatı en çok düşen kümes hayvanlarının eti oldu!

Tüketici fiyatları bazında bakıldığında ağustos ayında en fazla fiyat artışı yüzde 24,24 ile üniversite eğitim giderlerinde görülürken, en fazla fiyat düşüşü ise yüzde 8 ile kümes hayvanları etinde görüldü. İşte haberin detayları…

Konut fiyatlarındaki artış, küçük dairelere olan talebi yükseltti!

Konut fiyatlarındaki artış insanların taleplerini değiştirmeye başladı. Özellikle Anadolu’da insanların tercihleri büyük ve geniş daire alanları olurken günümüz itibariyle, küçük dairelere olan talep yükselmeye başladı.

Üçüncü Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu satılıyor mu?

Çin menşeili bir şirketin Üçüncü Boğaz Köprüsü'nü ve Kuzey Marmara Otoyolu'nu satın alacağı yönündeki iddialar meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

3. Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu satılıyor mu?

3. Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu'nun Çin menşeli bir şirket tarafından satın alınacağı iddiası meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Boğazdaki yalılar yeni sahiplerini bekliyor!

Boğazın incileri olan milyonlarca lira değerindeki yalılar yeni sahiplerini bekliyor. İstanbul Boğazı'nda yaklaşık 20 yalı satışta...

Boğazkesen Köprüsü restore edilmezse yok olacak!

Tokat Erbaa'da bir bölümü Bizans İmparatorluğu, bir bölümüyse Selçuklu Devleti zamanında yapılan ve yıllar içinde tahribata uğrayan tarihi Boğazkesen Köprüsü için restorasyon projesi hazırlandı.

Kanal İstanbul ile boğazdaki risk sona erecek!

İstanbul Boğazı'ndan geçen gemilerin denize döktüğü sintine atıkları, İstanbul Boğazı'nı tehdit eden seviyelere geldi. Kanal İstanbul projesinin hayata geçirilmesi ile birlikte boğazdaki risk de sona erecek.

Boğazdaki yalılar mercek altında!

Sabah Gazetesi'nden Sonat Bahar ve Zeynep Acar İstanbul Boğazı’nda geçen hafta yaşanan kazanın ardından boğazdaki tarihi yalıları mercek altına aldı..

boğazdaki kümes olan villai boğazdaki villa feryal gürman Haberi

boğazdaki kümes olan villai boğazdaki villa feryal gürman

Boğaz'da villa çıkmazı! Tarabya'daki servet değerindeki villanın geçmişi 1976 yılına dayanıyor.. O tarihte işadamı Ali Üstay ve komşuları, Prof. Dr. Sedad Hakkı Eldem'e, 'Tarabya Köy Üstü Evleri' ismiyle bir proje hazırlattı. Ancak inşaat ruhsatında sorun çıkınca Ali Üstay, villayı Erol Aksoy'a sattı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, inşaatın koruluk alanda olduğu belirterek yıkım kararı verdi. Bu sırada TMSF, Aksoy'un gayrimenkullerine, borçlarından dolayı el koydu. Danıştay ise mahkemenin verdiği yıkım kararını onadı. Ancak bu seferde Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu, merhum Sedad Hakkı Eldem'in Tarabya'daki villanın da dahil olmak üzere yaptığı mimarı yapıları tarihi eser olarak tescil etti. Daha sonra satışa çıkartılan villa, Feryal Gülman'a 520 bin liraya satıldı. 



MİRASÇILARI DA ÇIKTI 

Yıllardır kapısına kilit vurulan villa, ne ilk sahibi Ali Üstay'a,...