23 / 11 / 2024

Boğaziçi tarihi binalar

Boğaziçi tarihi binalar

2001 yılında içinde Fransız Yetimhanesi'nin de bulunduğu, Bebek'te Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne ait 63 dönüm araziyi 49 yıllığına kiralayan bir şirket, Fransız Yetimhanesi binalarını yıkmakla suçlanmış.

Sarıyer'de Boğaziçi Öngörünüm Alanı’ndaki kaçak binalar yıkılıyor!

İBB tarafından, başta Sarıyer olacak şekilde Boğaziçi Öngörünüm Alanı’nda kalan kaçak yapıların yıkılması, eşyalarının tahliyesi ve molozlarının kaldırılması amacıyla ihale yapılıyor. İşte ayrıntılar...

Boğaziçi Üniversitesi’nin riskli yapıları için 3 yıl sonra onay çıktı

Boğaziçi Üniversitesi Uçaksavar Kampüsü'ndeki riskli yapı raporu bulunan öğrenci yurdu ve lojman binalarının yıkılıp yeniden yapılabilmesi için hazırlanan imar planı onayı 3 yıl sonra geldi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı söz konusu binaların imar planını onayladı.

Boğaziçi Üniversitesi’nden Türkiye’deki binaların enerji verimliliği için kapsamlı araştırma!

Boğaziçi Üniversitesi’nden Türkiye’nin 81 kentindeki binaların enerji verimliliği için kapsamlı araştırma yaptı.

Yeni Boğaziçi yasasıyla tarihi binalar da yıkılabilecek!

İstanbul Boğazı’ndaki tüm yetkilerin İBB’den Cumhurbaşkanlığı’na devredilmesini öngören yasa tasarısı ile ilgili tartışmalar devam ediyor. Hukukçular, yasa tasarısındaki yeni maddeler ile tarihi binaların yıkım ve restorasyonunun da Boğaziçi Başkanlığı'nın kontrolünde olacağını söyledi...

İmar barışına Boğaziçi ve Tarihi Yarımada rötuşu!

Son günlerin ana gündem maddesi olan imar barışı düzenlemesi İstanbul'da Boğaziçi ile Tarihi Yarımada'daki bazı alanlarda uygulanmayacak...

Galataport tarihi yarımada ve Boğaziçi’ni dünyayla buluşturma projesidir!

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Galataport Projesi alanını inceledi. Demircan, “Galataport yalnızca Tophane, Karaköy ve Beyoğlu’nun değil, tüm tarihi yarımada ve Boğaziçi’ni dünya turizmiyle buluşturma projesidir” dedi.

1929 yılında Boğaziçi harap oluyormuş!

1929 yılında Boğaziçi, ihmal ve bakımsızlıktan harap olmaktaymış. Ortaköy ve Beylerbeyi rıhtımları bakımsız haldeymiş. Tarihi büyük yalılar para etmediğinden yıkılarak enkazı satılıyormuş, ayakta duran yalılar ise depo olarak kullanılıyormuş.

1970 yılında Boğaziçi Köprüsü'nün ayağının bulunduğu Ortaköy!

1970 yılında Boğaz üzerinde inşa edilecek birinci köprü, Boğaziçi Köprüsü'nün yapımı ile ilgili çalışmalar devam ediyormuş. Köprünün Ortaköy'deki ayağının kurulacağı sahada istimlak edilen binaların yıkımı da bitmek üzereymiş.

1959 yılında Boğaziçi'nin Anadolu Yakası'na ait imar planı hazırlanmış!

1959 yılında Boğaziçi'nin Anadolu Yakası'nda tatbik edilecek imar planı hazırlanmış. Planda, tarihi yalılara dokunulmayacakmış fakat yeni binalar istimlak edilecekmiş. Muhtelif kısımlarda yoldan denizin görülmesi için yalı aralarındaki sahalar park yapıla

Boğaziçi imar kanunu!

Boğaziçi alanında en fazla kaç katlı binalar yapılabileceği, yapılaşmanın hangi sınırlar dahilinde yapılacağı, 2960 sayılı Boğaziçi Kanunu kapsamında açıklanıyor. İşte Boğaziçi imar kanunu tam metni..

Boğaziçi etkilenme bölgesi nedir?

Boğaziçi Kanunu; İstanbul Boğaziçi Alanının kültürel ve tarihi değerlerini ve doğal güzeliklerini kamu yararı gözetilerek korumak ve geliştirmek için uygulanacak imar mevzuatını düzenliyor. Peki, boğaziçi etkilenme bölgesi nedir?

Boğaziçi Üniversitesi metrosu ne zaman açılacak?

Boğaziçi Üniversitesi metrosu olarak bilinen, Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan tarafından Butik Metro olarak adlandırılan, Levent Hisarüstü Metro Hattı'nın açılış tarihi belli oldu. Peki Boğaziçi Üniversitesi metrosu ne zaman açılacak? İşte cevabı...

1936 yılında Şirket-i Hayriye Boğaziçi'nin imarı için eğlence yerleri yapacakmış!

1936 yılında Şirket-i Hayriye İdaresi halkın Boğaz'a rağbetini arttırmak için çalışmalara başlamış. Boğaziçi'ne yeni binalar inşa edilecekmiş, ucuz fiyata kiraya verilecek yada taksitle satılacakmış. Böylece Boğaziçi'ne rağbeti artıracaklarmış.

Boğaziçi tarihi binalar Haberi

Boğaziçi tarihi binalar



Boğaz'da tarih 'tarih' olacak!...


Katolik yetimlerin eğitim ve bakımı için 150 yıl önce yapılan Bebek'teki Fransız Yetimhanesi binaları, otel olmak üzere yerle bir ediliyor...


ÖMER ERBİL İstanbul


    İçinde Fransız Yetimhanesi'nin de bulunduğu, Boğaziçi öngörünüm alanındaki Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne ait 63 dönüm araziyi 49 yıllığına kiralayan Bebek Turizm Şirketi, yapılan sözleşmeye aykırı olarak tarihi katletmekle suçlanıyor.

    Şirket, 1991'deki sözleşmeyle yetimhane binaları dışında kalan araziyi kiralamasına rağmen, bu binaları da yıkmaya başladı. Bebek Turizm Genel Müdürü Lale Göreç ise, 2 katlı köşkün aslına uygun yeniden yapılacağını söylüyor.  


Yetimler perişan 


    Diğer 16 binanın da yıkılarak aslına uygun yapılması için Koruma...