30 / 04 / 2024

Boğaziçi yalı sahipleri emlak vergisi

Boğaziçi yalı sahipleri emlak vergisi

Torba Yasa ile İstanbul Boğazı'nda yalı ve köşk sahipleri de emlak vergisi ile çevre ve temizlik vergisi ödeyecek. Peki Boğaz'da yalı ve köşk sahipleri, Kasım ayında emlak ve çevre temizlik vergisi ödeyecek mi?

1942'de Boğaziçi'nde 130 bin liraya satılık yalı!

İstanbul Boğaziçi'nde 1942 yılında bahçesi olan yalı 130 bin liraya satışa çıkarılmış. Satılık ilanında yalının taş yapılı olduğu belirtiyor...

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret Anonim Şirketi Yalı Sahil Şubesi açıldı!

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret Anonim Şirketi Yalı Sahil Şubesi bugün Maltepe'de 5 bin TL sermaye bedeli ile Hatice Sılanur Binici tarafından açıldı.

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret Anonim Şirketi Yalın Şubesi açıldı!

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret Anonim Şirketi Yalın Şubesi bugün Maltepe'de 5 bin TL sermaye bedeli le Hatice Sılanur Binici tarafından açıldı.

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret Anonim Şirketi Yalı Şubesi açıldı!

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret Anonim Şirketi Yalı Şubesi Maltepe'de 5 bin TL sermaye bedeli ile Hatice Sılanur Binici tarafından açıldı.

1936 yılında Şirketi Hayriye Boğaziçi'ne özel broşür bastırmış!

1936 yılında Boğaziçi'ni canlandırmaya çalışan Şirketi Hayriye, Boğaziçi'nde sayfiye kiralamak isteyen İstanbullular için broşür bastırmış. Basılan broşür, yalı ve köşklerin fiyatını, adresini ve özelliklerini gösteriyormuş.

1990 yılında Boğaziçi'ndeki villa ve konak fiyatlarında gerileme görülmüş!

1990 yılında İstanbul Boğazı'ndaki yalı ve konak fiyatları ''eskisi gibi talep olmayınca'' son 6 ayda 25-50 arasında düşmüş. Boğaziçi kıyılarında fiyatı 1 milyar liradan başlayan yapılarda bulunmaktaymış.

1988 yılında Bedrettin Dalan, Boğaziçi'nin güzelliklerini kurtaracakmış!

1988 yılında İstanbul Belediye Başkanı Dalan, Boğaziçi'nin güzelliklerini birkaç yalı sahibinin tekelinden kurtarmak için yolların etrafındaki yüksek duvarların yıkılacağını söylemiş ve Boğaziçi'nin güzellikleri insanlığın beğenisine sunulacakmış.

1929 yılında Boğaziçi harap oluyormuş!

1929 yılında Boğaziçi, ihmal ve bakımsızlıktan harap olmaktaymış. Ortaköy ve Beylerbeyi rıhtımları bakımsız haldeymiş. Tarihi büyük yalılar para etmediğinden yıkılarak enkazı satılıyormuş, ayakta duran yalılar ise depo olarak kullanılıyormuş.

1982 yılında Boğaziçi'nde arsa alım ve satımı durmuş!

1982 yılında Boğaziçi'nde inşaat yasağı konmasından sonra arsa alım ve satımı da durmuş. Yasakdan önce yalı arsasının metrekaresi 15-20 bin liraya, Bebek'te apartman arsasının metrekaresi 400-600 liraya satılıyormuş.

1959 yılında Boğaziçi'nin Anadolu Yakası'na ait imar planı hazırlanmış!

1959 yılında Boğaziçi'nin Anadolu Yakası'nda tatbik edilecek imar planı hazırlanmış. Planda, tarihi yalılara dokunulmayacakmış fakat yeni binalar istimlak edilecekmiş. Muhtelif kısımlarda yoldan denizin görülmesi için yalı aralarındaki sahalar park yapıla

1936 yılında Boğaziçi'nde 12 odalı yalının aylık kirası 4 liraymış!

1936 yılında Boğaziçi prestijini kaybediyormuş . Belediye Boğaz'daki bütün kiralık köşkler, yalılar üzerinde bir çalışma yaparak küçük bir risale yayınlamış. Boğaz'ın en ucuz yalıları Çengelköy'deymiş. Emirgan'da 10 odalı köşklerin kirası 15 liraymış.

Boğaziçi Köprüsü'nün havadan genel görüntüleri!

İstanbul'da Anadolu ve Avrupa yakasını birbirine bağlayan ilk köprü olan Boğaziçi Köprüsü 31 Ekim 2013 tarihinde www.havadanemlakvideo.com ekibinden kameraman Sayen Kaspar tarafından havadan görüntülendi

Boğaziçi Köprüsü'nden yürüyerek geçilecek!

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 17 Kasım'da koşulacak 35. Vodafone İstanbul Maratonu'nda Boğaziçi Köprüsü'nde rezonans riskini aşmak için köprüye gruplar halinde alınacağını ve yürünerek geçileceğini bildirdi...

Boğaziçi yalı sahipleri emlak vergisi Haberi

Boğaziçi yalı sahipleri emlak vergisi


Torba Yasa olarak bilinen 6552 sayılı "İş Kanunu İle Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması İle Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun" ile belediyelere ödenen emlak vergisi ve çevre temizlik vergisinde 30 Nisan 2014 tarihinden itibaren geriye dönük borçlar Kasım ayı içinde, 1 Aralık 2014 tarihine kadar yeniden yapılandırılacak.


Peki şimdiye kadar emlak ve çevre temizlik vergisinden muaf olan, yani emlak ve çevre temizlik vergisi ödemeyen tarihi eser niteliğindeki yalı ve köşk sahipleri ne zamandan itibaren tam vergi ödemeye başlayacak? 


Boğaz'da yalı ve köşk sahipleri, Kasım ayında ilgili belediyede sıraya girerek vergilerini ödeyecek mi? 


Tarihi yalı ve köşk sahipleri, emlak ve çevre temizlik vergilerini hangi dönemlerde ödeyecek?


Boğaziçi'nde konut veya işyeri sahipleri de vergi ödeyecek!


Beykoz Belediyesi'nin resmi internet sitesi