28 / 04 / 2024

boğazkale sit alanı içerisindeki evler ne olacak

boğazkale sit alanı içerisindeki evler ne olacak

Çorum’un Boğazkale ilçesinde SİT alanında yer alan 198 konut sahibinin yaşadığı mağduriyetlerinin giderilmesi için çalışma başlatıldı. İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Özüdoğru, bölgede kamulaştırma yapılması gerektiğini belirtti...

Boğaziçi Üniversitesi ve çevresinin sit alanı statüsü değiştirildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü'nün 8 Eylül tarihinde açıkladığı karara göre, yeşil alan içinde bulunan Boğaziçi Üniversitesi ve yakın çevresi doğal sit alanının statüsünde değişiklik yapıldı.

Boğazkale'deki sit alanı sorunu TOKİ Konutlarıyla çözülüyor!

AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Boğazkale ilçesinde vatandaşların bir kısmının yaşadığı Sit alanı sorununun TOKİ Konut projesi ile çözüme kavuşturulacağını söyledi.

Yozgat Boğazlıyan Höyüğü 1.derece sit alanı oldu!

Yozgat İli Boğazlıyan İlçesi Oğulcuk Köyü kadastro harici alanda kalan Höyükyurt Höyüğü I. derece arkeolojik sit alanı olarak belirlendi.

Sit alanı tespiti nasıl yapılır?

Sit alanların hangi alanlar olduğu, sit alanların nasıl ve kim tarafından tespit edildiği ilgili kanun ve yönetmelikler ile açıklanıyor. Peki, sit alanı tespiti nasıl yapılır? İşte tespit esasları..

1. derece sit alanında yapılaşma koşulları!

Bazı sit alanlarında yapılaşmaya izin verilmezken, bazı sit alanlarında ise bazı yapıların inşa edilmesine izin verilebiliyor. Peki, 1. derece sit alanında yapılaşma koşulları nelerdir?

Bursa Acemler Kışlası'nın sit alanı statüsü kaldırılıyor!

Bursa Osmangazi'deki Eski Merkez Komutanlığı olarak da bilinen Acemler Kışlası Doğal Sit Alanı Tescili sit statüsünün kaldırılmasına yönelik değişiklik bugün askıya çıktı. Askı ilanı 6 Mayıs'ta sona erecek...

Doğal sit alanı yapılaşma koşulları nelerdir?

Sit alanı; tarih öncesinde yaşayan medeniyetler hakkında bilgilere ulaşabileceğimiz alanlar olarak tanımlanıyor. Peki, doğal sit alanı yapılaşma koşulları nelerdir?

Sit alanı türleri nelerdir?

4 grupta incelenen ve özellikle ender bulunan tarihi alanların yanı sıra, değeri bilinmesi gereken alanlar olarak karşımıza çıkan arazilere, ya da eserlerin yer aldığı alanlara sit alanı deniliyor. Peki, sit alanı türleri nelerdir?

Kentsel arkeolojik sit alanı ne demektir?

Mimari, mahalli, tarihsel, estetik ve sanat özelliği bulunan ve bir arada bulunmaları sebebiyle daha kıymetli alanlar oluyor. Bu alanlarda yapılaşmaya izin verilmiyor. Peki, kentsel arkeolojik sit alanı ne demektir?

1. derece arkeolojik sit alanı ne demek?

Sit alanı; tarih öncesinde yaşayan medeniyetler hakkında bilgilere ulaşabileceğimiz alanlar olarak tanımlanıyor. Peki, 1. derece arkeolojik sit alanı ne demek?

Eyüp Kentsel Sit Alanı Tarihi Merkez Yönetimi Planı’na İtalyan bakışı!

“Eyüp Kentsel Sit Alanı Tarihi Merkez Yönetimi Planı Çalışması” toplantısı Ensar Konağı'nda gerçekleştirildi. Toplantıya Eyüp Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Turan Koçer’in yanı sıra İtalyan Prof. Dr. Daniele Pini de katıldı.

Yeşilköy Köyiçi Kentsel Sit Alanı imar planı askıda!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından, Bakırköy ilçesine bağlı Yeşilköy Köyiçi Kentsel Sit Alanı 1/ 5.000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı bugün askıya çıkarıldı.

1. Derece Arkeolojik sit alanına inşaat yapılabilir mi?

Korumaya yönelik bilimsel çalışmalar dışında aynen korunacak sit alanlarına 1. Derece Arkeolojik sit alanları deniyor. Peki, 1. Derece Arkeolojik sit alanına inşaat yapılabilir mi?

boğazkale sit alanı içerisindeki evler ne olacak Haberi

boğazkale sit alanı içerisindeki evler ne olacak


Çorum’un Boğazkale ilçesinde SİT alanında yer alan 198 konut sahibinin yaşadığı mağduriyetlerinin giderilmesi için çalışma başlatıldı.


AK Parti Çorum milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, bölgede yaşanan sorunlarla ilgili Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik görüşmüştü. Görüşmenin ardından Bakan Çelik’in talimatı ile Çorum’a gelen Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Yardımcısı Murat Gürül ile Yatırım İşletmeleri Genel Müdürlüğü Kültür Merkezleri Daire Başkanı Çağdaş Şener, Boğazkale ilçesine gelerek incelemelerde bulundu.


İncelemelerin ardından bir açıklama yapan İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Özüdoğru, ilçedeki 198 konutun SİT alanında olduğu için hak sahiplerinin konutlarıyla ilgili hiçbir çalışma yapamadığını söyledi. Burada bulunan evlerin tamamının ömrünü tamamladığını dile getiren Özüdoğru, bölgede kamulaştırma yapılması gerektiğini belirtti.


Bölgenin Alman Arkeoloji Enstitüsü sorumluğunda olduğunu açıklayan Özüdoğru, “Alman Arkeoloji Enstitüsü...