05 / 05 / 2024

Boğazkesen Mescidi açılışı ne zaman

Boğazkesen Mescidi açılışı ne zaman

Rumeli Hisarı içindeki fethin ilk camisi Boğazkesen Mescidi'nin inşaatında sona gelindi. Mimar Han: "Tiyatro sahnesinin başka bir yere taşıması da söz konusu. Kaldı ki şu an sahnenin orada olması artık bir şey ifade etmiyor" dedi.

Boşanma durumunda çiftler arası mal paylaşımı nasıl yapılır? Mal paylaşımı davası nasıl açılır?

Boşanma sürecinde merak edilen konulardan bir de mal paylaşımdır. Mal paylaşımı davası açılarak, çiftler arasında bazı mallar paylaştırılır. Peki mal paylaşımı nasıl açılır, mal paylaşımı davası nasıl açılır ve hangi mallar paylaşılır? İşte boşanma sürecinde mal paylaşımı detayları…

Lacivert Restaurant, Le Chic Bodrum'da açılıyor!

Boğaz'ın incileri arasında yer alan Lacivert Restaurant, Deniz Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın ilk projesi olan Le Chic Bodrum'da açılıyor.

İnegöl Boğazova imara açılıyor!

İnegöl Belediyesi Temmuz ayı olağan meclis toplantısı Boğazova bölgesinin imar planlamasının yapılması konusuna kararlaştırıldı.

Boğazkesen Köprüsü restore edilmezse yok olacak!

Tokat Erbaa'da bir bölümü Bizans İmparatorluğu, bir bölümüyse Selçuklu Devleti zamanında yapılan ve yıllar içinde tahribata uğrayan tarihi Boğazkesen Köprüsü için restorasyon projesi hazırlandı.

Boğaziçi ön görünüm imara açılıyor mu?

Boğaziçi ön görünümde yer alan yapıların imar barışı kapsamına alınabilmesi için Mecliste görüşmeler başladı. Peki, Boğaziçi ön görünüm imara açılıyor mu?

Kuzey Marmara Otoyolu Paşaköy-TEM Kurtköy bağlantı yolu açılıyor!

Kuzey Marmara Otoyolu (3. Boğaz Köprüsü dahil) Projesi kapsamında yapımı tamamlanan Paşaköy-TEM Kurtköy bağlantı yolu bugün trafiğe açılıyor.

Şeyh Süleyman Mescidi yeniden açılıyor!

Rrestorasyonu tamamlanan Şeyh Süleyman Mescidi'nin açılışı nedeniyle tören düzenlenecek.Şeyh Süleyman Mescidi'nde Cumhuriyet döneminin en kapsamlı restorasyon çalışması yapıldı.

Gaziantep Pişirici Mescidi açılışa hazır!

Gaziantep'te 734 yıllık Pişirici Kasteli'nde yer alan yerin 7 metre altında bulunan mescidin restorasyonun da sona gelindi. Mescit, yaklaşık 80 yıl aradan sonra ibadete açılacak.

Avrasya Tüneli bugün açılıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın katılımıyla açılacak olan, Avrupa ve Anadolu yakasını Boğaz’ın altından bağlayan Avrasya Tüneli bugün açılıyor.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü açılıyor!

İstanbul Boğazına inşa edilen "dünyanın en geniş köprüsü" Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Türkiye ve dünyadan çok sayıda liderin katılımıyla hizmete açılıyor.

İstinye'deki devlet arazisi imara mı açılıyor?

İstanbul Boğazı'nın en güzel manzaralarından birine sahip, İstinye sırtlarındaki devlet arazisi ranta açılıyor. TOKİ'ye ait arazi için İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından hazırlanan imar uygulama planı, Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu'na sunuldu.

1941 yılında Boğaz'ın boş yamaçları ağaçlandırılacak!

1941 yılında Boğaziçi'nin boş yamaçları ağaçlandırılacakmış. Boğaz'ın da nazım planını hazırlayan Prost, Boğaz'ın doğal güzelliğini göz önüne alarak hazırlayacağı planda ormanlanacak ve bostan olacak yerler tespit edecekmiş.

Boğazkesen Mescidi'nin inşaatı Eylül'de bitecek!

Rumeli Hisarı'ndaki mescidin inşaatında sona gelindi Rumeli Hisarı içinde yeniden ihya edilen fethin ilk camisi Boğazkesen Mescidi'nin inşaatında sona gelindi, mescidin gövde ve iç inşaatı tamamlandı.

Boğazkesen Mescidi açılışı ne zaman Haberi

Boğazkesen Mescidi açılışı ne zaman

 Rumeli Hisarı içinde yeniden ihya edilen fethin ilk camisi Boğazkesen Mescidi'nin inşaatında sona gelindi, mescidin gövde ve iç inşaatı tamamlandı.


Projeyi uygulayan inşaat firmasının mimarı Barış Han, caminin yapım sürecini AA muhabirine anlattı. Caminin yerinde eskiden antik tiyatro olduğu şeklindeki bilgilerin gerçeği yansıtmadığını belirten Han, Rumeli Hisarı'nın 1954'e kadar cami ve ahşap evlerden oluşan bir mahalle olduğunu söyledi.


Han, "Burası, müze yapılmasından önce mülkiyeti büyükşehir belediyesi ve maliyeye ait eski ahşap evlerin bulunduğu bir mahalleydi. 1954’te kamulaştırılarak evler yıkılmıştır. 1957'de tiyatro projesi uygulanmıştır" dedi.


-Hisar içindeki evler yeniden yapılacak

Tiyatro sahnesi olan yerde ahşap evlerin ve Boğazkesen Mescidi'nin bulunduğunun 2009 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Anıtlar Kuruluna tescil ettirildiğini anlatan Mimar Barış Han, hisar içindeki tarihi mahallede bulunan 12 ahşap evin 6'sının camiyle...