05 / 05 / 2024

Boğazkesen Mescidi nerede

Boğazkesen Mescidi nerede

Rumeli Hisarı içindeki fethin ilk camisi Boğazkesen Mescidi'nin inşaatında sona gelindi. Mimar Han: "Tiyatro sahnesinin başka bir yere taşıması da söz konusu. Kaldı ki şu an sahnenin orada olması artık bir şey ifade etmiyor" dedi.

Boğaziçi Simas Konakları'nda hemen teslim villalar! Boğaziçi Simas Konakları nerede?

Boğaziçi Simas Konakları'nda hemen teslim villaların satış süreci devam ediyor. Peki Boğaziçi Simas Konakları nerede? İşte merak edilen soruların yanıtları ve Boğaziçi Simas Konakları detayları...

Altus çamaşır makinesi en uygun fiyata nerede satılıyor? Fiyatları ne kadar? 13 Mart 2023 fiyat listesi

Altus çamaşır makinesi Mart ayında da fiyatı merak edilen ürünler arasında. Bir evin vazgeçilmezi olan çamaşır makineleri için en uygun fiyatlı olanı boşuna aramayın Biz sizin için araştırdık. Peki Altus çamaşır makinesi en uygun fiyata nerede satılıyor? Fiyatları ne kadar?

Boğa Gayrimenkul Anonim Şirketi kuruldu!

Boğa Gayrimenkul Anonim Şirketi bugün Beyoğlu'nda 50 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Said Boğazkesen tarafından kuruldu.

Çam Gayrimenkul Anonim Şirketi kuruldu!

Çam Gayrimenkul Anonim Şirketi bugün Beyoğlu'nda 50 bin TL sermaye bedeli ile Gökhan Boğazkesen tarafından kuruldu.

Vintage Gayrimenkul Anonim Şirketi kuruldu!

Vintage Gayrimenkul Anonim Şirketi Beyoğlu'na Gökhan Boğazkesen tarafından kuruldu.

The BO Viera nerede?

The BO Viera nerede sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. İşte The BO Viera projesi nerede sorusunun yanıtı ve proje detayları...

Boğazkesen Köprüsü restore edilmezse yok olacak!

Tokat Erbaa'da bir bölümü Bizans İmparatorluğu, bir bölümüyse Selçuklu Devleti zamanında yapılan ve yıllar içinde tahribata uğrayan tarihi Boğazkesen Köprüsü için restorasyon projesi hazırlandı.

İstanbul'un ilk camisi hizmete açıldı!

Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'da yaptırdığı ilk cami Rumeli Hisarı'ndaki mescit, Boğazkesen Fetih Mescidi adıyla restore edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül mescidin açılışını gerçekleştirdi.

Boğazkesen Mescidi'nin inşaatı Eylül'de bitecek!

Rumeli Hisarı'ndaki mescidin inşaatında sona gelindi Rumeli Hisarı içinde yeniden ihya edilen fethin ilk camisi Boğazkesen Mescidi'nin inşaatında sona gelindi, mescidin gövde ve iç inşaatı tamamlandı.

Boğazkesen Mescidi'nin inşaatında sona gelindi!

Rumeli Hisarı içindeki fethin ilk camisi Boğazkesen Mescidi'nin inşaatında sona gelindi. Mimar Han: "Tiyatro sahnesinin başka bir yere taşıması da söz konusu. Kaldı ki şu an sahnenin orada olması artık bir şey ifade etmiyor" dedi.

2006 yılında Rumelihisarı'na cami!

Rumeli Hisarı'nda, konser platformunun bulunduğu yerde Sultan Mehmed'in 1452 yılında yaptırdığı Boğazkesen Camisi (Ebu'l Feth Camisi), 2006 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından tekrar inşa edilecekmiş.

Boğazkesen Fetih Camii Ağustos'ta açılacak!

Rumeli Hisarı'nda sadece minaresi kalan Boğazkesen Fetih Camii'nin inşaatı tamamlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarihi caminin tekrar ibadete açılacağını müjdeledi.

Rumeli Hisarı'ndaki mescidin inşaatı sona erdi!

Rumeli Hisarı'nda sadece minaresi kalan Boğazkesen Fetih Mescidi'nin inşaatı tamamlandı. Mescidin ağustos ayı içinde ibadete açılması bekleniyor.

Boğazkesen Mescidi nerede Haberi

Boğazkesen Mescidi nerede

 Rumeli Hisarı içinde yeniden ihya edilen fethin ilk camisi Boğazkesen Mescidi'nin inşaatında sona gelindi, mescidin gövde ve iç inşaatı tamamlandı.


Projeyi uygulayan inşaat firmasının mimarı Barış Han, caminin yapım sürecini AA muhabirine anlattı. Caminin yerinde eskiden antik tiyatro olduğu şeklindeki bilgilerin gerçeği yansıtmadığını belirten Han, Rumeli Hisarı'nın 1954'e kadar cami ve ahşap evlerden oluşan bir mahalle olduğunu söyledi.


Han, "Burası, müze yapılmasından önce mülkiyeti büyükşehir belediyesi ve maliyeye ait eski ahşap evlerin bulunduğu bir mahalleydi. 1954’te kamulaştırılarak evler yıkılmıştır. 1957'de tiyatro projesi uygulanmıştır" dedi.


-Hisar içindeki evler yeniden yapılacak

Tiyatro sahnesi olan yerde ahşap evlerin ve Boğazkesen Mescidi'nin bulunduğunun 2009 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Anıtlar Kuruluna tescil ettirildiğini anlatan Mimar Barış Han, hisar içindeki tarihi mahallede bulunan 12 ahşap evin 6'sının camiyle...