06 / 05 / 2024

Boğazlar ve Marmara Komutanlığı

Boğazlar ve Marmara Komutanlığı

2004 yılında Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Kasımpaşa'daki denize sıfır olan Bahriye Nezareti binasını boşaltarak Beylerbeyi'ne taşınacakmış. Deniz Saha Komutanlığı'nın bulunduğu 20 bin metrekarelik bina ise Milli Eğitim'e devredilecekmiş.

Yazlığını boş tutanlar ve yazlığı olanlar dikkat: Aslında bedava tatil yapmıyorsunuz! 

Yazlığı olanları ilgilendiren bir kira  geliri hesaplaması gündeme geldi. İşte sosyal medyada yorum yağan o paylaşım ve gelen yorumlar...

Biga'da 20 günde 150 deprem oldu, 'Yeni fay olabilir' dendi! Büyük Marmara depremini etkiler mi? 

ÇOMÜ DAUM Müdürü Prof. Dr. Tolga Bekler, Çanakkale Biga'da 4 Şubat'tan bu yana meydana gelen 150 deprem ile ilgili konuştu. Bekler, yeni fay olabileceğine dikkat çekti ve Marmara depremini tetikleyip tetiklemeyeceğine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İŞ GYO Mallmarine AVM ve Marmara Park AVM 2023 kira geliri 10 milyon TL'yi aştı!

İŞ GYO'nun Mallmarine AVM ve Marmara Park AVM 2023 kira geliri belli oldu. Söz konusu şirketin AVM'lerden elde ettiği toplam geliri 10 milyon 48 bin 800 TL oldu.

Deprem uzmanı 'Marmara için deprem kesin' dedi, Doğu Anadolu'yu yeniden uyardı! Doğu Anadolu'da 7'den büyük deprem...

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Doğu Anadolu ve Marmara ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İşte deprem uzmanının ürküten o açıklamaları...

Bakan Tunç: Boş evini kiraya vermeyene ceza değil, teşvik verilebilir

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, boş tutulan ve kiraya verilmeyen evler ile ilgili gerek vergisel anlamda gerek diğer anlamlarda bir teşvik sistemi getirilebileceğini belirtti. Bakan Tunç, bu konuda cezai yaptırımın en son düşünülecek şey olabileceğini söyledi.

Türk Boğazları'ndan alınan geçiş ücretlerinde yeni düzenleme: Gemilerden net ton başına 4,42 dolar alınacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türk Boğazları'ndan herhangi bir limana uğramadan geçecek olan gemilerden alınacak ücretlerin yeniden düzenlendiğini duyurdu. İşte detaylar...

Boğazlarda tarihi adım: Türk Boğazları'ndan geçiş ücretleri 5,5 kat arttı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, gemilerin Türk Boğazları'ndan geçiş ücretleri ile ilgili tarihi adımı açıkladı. Türk Boğazları'ndan geçiş ücretleri 5,5 kat arttı!

İstanbul'da sismik boşluk riski! Marmara'da 244 yıldır enerji birikiyor! Uzman isim büyük İstanbul depremini açıkladı! 

Orta Marmara'da tam 244 yıldır enerji biriktiğini belirten Prof. Dr. Süleyman Pampal, Kahramanmaraş'taki 7.7 büyüklüğündeki depremlerin sismik boşlukta olduğunu söyleyerek özellikle İstanbul ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. 11 ili yerle bir eden sismik boşluk İstanbul'u da vuracak mı?

Marmara Denizi'nde Tehlike: Korkutan deprem riski!

Marmara Denizi'ndeki Kuzey Marmara fayının büyük bir deprem riski taşıdığını söyleyen Prof. Dr. Haluk Eyidoğan, yapılan çalışmalara göre 2016-2030 arasında İstanbul ve Marmara çevresindeki 7 il ile 50 ilçenin yüzde 50 oranında etkilenebileceğini belirtti.

İstanbul depreminde son dakika! Marmara Denizi, boğaz ve Haliç kıyıları! Peş peşe açıklandı! İstanbullular dikkat

Büyük yıkıma neden olan Kahramanmaraş depremlerinin ardından, beklenen büyük Marmara depremi yeniden gündem oldu. İstanbul depreminde son dakika! Marmara Denizi, boğaz ve Haliç kıyıları! Peş peşe açıklandı! İstanbullular dikkat

Marmara'da da çift deprem olabilir! Prof. Dr. Şen peş peşe uyardı! San Andreas ve Marmara fayı...

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde meydana gelen iki deprem 11 ilde büyük yıkıma sebep oldu. Marmara'da da çift deprem olabilir! Prof. Dr. Şen peş peşe uyardı! San Andreas ve Marmara fayı...

İlk rakamlar açıklandı! İşte yıkılan ve hasarlı bina sayısı

Türkiye’yi yasa boğan ve asrın felaketi diye nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremin yitirdiğimiz can sayısının ardından bina kaybı bilançosu da ortaya çıkıyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Murat Kurum, depremde yıkılan veya hasar gören bina sayısını açıkladı.

Popüler bir analiste göre, Bitcoin’de boğalar ve ayılar dengelendi!

Cryptovere kurucusu ve popüler kripto para analisti Benjamin Coven, Bitcoin'de (BTC) ayılar tükendiğinde boğaların konsolide olacağını ve piyasanın bir sonraki döngü için güç toplamaya başlayacağını öne sürdü. 

Boğazlar ve Marmara Komutanlığı Haberi

Boğazlar ve Marmara Komutanlığı



Denizciler 500 yıllık evlerinden ayrılıyor


Deniz Kuvvetleri Komutanlığı 500 yılı aşkın bir süredir bulunduğu Haliç'i terk ederek Beylerbeyi'ne taşınıyor. 


    Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, 500 yılı aşkın bir süredir bulunduğu Haliç'i terk ediyor. Yaklaşık 135 yıldan bu yana Kasımpaşa'daki Bahriye Nezareti binasında faaliyet gösteren tarihi Kuzey Deniz Saha Komutanlığı Beylerbeyi'ne taşınmaya hazırlanıyor. Komutanlık binasının bulunduğu yaklaşık 20 bin metrekarelik alan ise Milli Eğitim Bakanlığı'na devredilecek. Bu devasa alan, içinde anaokulu, ilköğretim okulu ve liselerin yer alacağı bir eğitim kampüsüne dönüştürülecek. 

    17 Ağustos Depremi ile birlikte büyük hasar gören Gölcük Tersanesi ile Haliç'teki Taşkızak Tersanesi'ni birleştirerek Pendik'e taşıyan Deniz Kuvvetleri...