28 / 04 / 2024

Türk Boğazları'ndan alınan geçiş ücretlerinde yeni düzenleme: Gemilerden net ton başına 4,42 dolar alınacak

Türk Boğazları'ndan alınan geçiş ücretlerinde yeni düzenleme: Gemilerden net ton başına 4,42 dolar alınacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türk Boğazları'ndan herhangi bir limana uğramadan geçecek olan gemilerden alınacak ücretlerin yeniden düzenlendiğini duyurdu. İşte detaylar...



1 Temmuz'dan itibaren, Türk Boğazları'ndan geçecek olan uluslararası gemilerden alınacak ücretlerde önemli bir güncelleme yapıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun duyurusuyla, Boğaz geçiş ücretlerini belirlemek için kullanılan net ton başı birim, altın frank üzerinden 4,42 dolara yükseltildi. Bakan Uraloğlu, bu adımın ülkeye döviz girişini artırıcı bir etkiye sahip olduğunu ve Montrö Antlaşması'na uygun olduğunu belirtti.

Gemi Geçiş Ücretlerinde Güncelleme

Türk Boğazları, stratejik konumuyla uluslararası deniz ticaretinin önemli rotalarından biri olarak hizmet vermektedir. Boğazlardan geçen gemilerden alınan geçiş ücretleri, Türkiye'nin deniz ulaşımının sürdürülebilirliğini ve güvenliğini sağlamak için önemli bir kaynak oluşturmaktadır. Bu bağlamda, 1 Temmuz itibariyle geçerli olacak şekilde, Boğaz geçiş ücretlerinde önemli bir güncelleme yapıldı.

 


Geri Dön