05 / 05 / 2024

Boğsak Tüneli nerede

Boğsak Tüneli nerede

Bakan Lütfi Elvan, Boğsak Tüneli'nin açılışını yaptı Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Mersin'in Silifke İlçesi'nde Mersin- Antalya arası Akdeniz Sahil Yolu Projesi kapsamında yapılan Boğsak Tüneli'nin açılışını yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan resmen duyurdu: İstanbul'a 3. tünel geliyor! Büyük İstanbul Tüp Tüneli boğazın altından geçecek!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin büyük İstanbul mitinginde peş peşe yeni müjdeleri duyurdu. Müjdelerden biri de Büyük İstanbul Tüp Tüneli oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'a 3. tünel yapılacağını açıkladı. İşte ayrıntılar...

Büyük İstanbul Tüneli’nin etüt çalışmaları tamamlandı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrasya’dan sonra boğazın altından geçip ’Büyük İstanbul Tüneli’nin etüt çalışmalarının tamamlandığını açıkladı.

3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli ihaleye çıkıyor!

Ulaştırma Bakanı Turhan, İstanbul Boğazı’nın altından geçecek 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli’nin projelendirme faaliyetlerinin tamamlandığını ifade ederek, "Cumhurbaşkanlığı kararı sonrasında YİD modeliyle ihaleye çıkacağız" dedi...

3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli'ne ilişkin 6 soru mecliste!

CHP İstanbul Milletvekili Gökhan Zeybek, İstanbul Boğazı'nın altından geçecek 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli'ne ilişkin 6 soru hazırladı. Zeybek projenin başlangıç ve bitiş tarihlerini sordu...

3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli'nde son aşamaya gelindi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Turhan, "İstanbul Boğazı'nı yer altından geçecek Büyük İstanbul Tüneli'nde proje çalışmalarımız son aşamaya geldi" dedi...

Kabataş Yaya Tüneli Projesi ertelendi!

İBB Başkanı Topbaş’ın ustalık dönemi eserlerinden biri olarak tanımladığı İstanbul’un iki yakasını Boğaz’ın altından birbirine bağlayacak “Yaya Tüneli Projesi”, etüt ve proje çalışmaları devam ettiğinden dolayı ileri bir tarihe ertelendi.

3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli'nde ilk kazma vuruldu!

İstanbul Boğazı’nın altından geçecek 3 katlı Büyük İstanbul Tüneli'nde çalışmalar başladı.

3. Boğaz Köprüsü ve Avrasya Tüneli'ne ilişkin 9 soru mecliste!

3. Boğaz Köprüsü ve Avrasya Tüneli'nin maliyetine ve şirketlere verilen geçiş güvencesi mecliste konu oldu. CHP'li Mahmut Tanal konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Kabataş-Üsküdar Yaya Tüneli'nin ihalesi 27 Mart'ta!

İstanbul Boğazı’nın iki yakasını ilk kez karadan birleştirecek olan ve denizin 46 metre altından geçmesi planlanan yaya tüneli projesi, 27 Mart 2017'de ihaleye çıkıyor.

Avrasya Tüneli'nin tüm kısımları trafiğe açıldı!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü, İstanbul Boğazı Karayolu Tüp Geçişi Projesi kapsamında yapımı tamamlanan Avrasya Tüneli'nin tüm kısımlarının trafiğe açıldığını duyurdu.

3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli ihalesine 4 firmadan teklif!

İstanbul Boğaz’ını üçüncü kez birleştirecek olan 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli Projesi'nin ihalesinde, 4 firma teknik ve mali teklif sundu.

3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli teklifleri bugün alınacak!

İstanbul Boğaz’ını üçüncü kez birleştirecek olan 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli projesi için ihale teklifleri bugün alınacak.

Kabataş-Üsküdar Yaya Tüneli Projesi için keşif yapıldı!

Asya ve Avrupa yakasını İstanbul Boğazı'nın altından yaya yolu ile birleştirecek 'Kabataş-Üsküdar Yaya Tüneli Projesi' çalışmaları kapsamında araştırma gemileri Salacak sahilinde keşif yaptı.

Boğsak Tüneli nerede Haberi

Boğsak Tüneli nerede


Boğsak Tüneli'nin açılışına katılan Bakan Lütfi Elvan, burada yaptığı konuşmada Çanakkale Zaferi'nin 99'uncu yıldönümünün önemine işaret ederek, "Dedelerimiz, ninelerimiz yokluk içerisinde, yoksulluk içerisinde bu vatanın varlığı için bu vatanın istiklali için ve geleceği için canlarını verdiler. Ben biliyorum ki bu yörede yaşayan bu kardeşlerimizde bugün tüm Türkiye'deki kardeşlerimiz gibi vatanı için canlarını verecek ve her şeyini feda edecek olan kişilerdir" dedi. 


'BÜYÜK PROJELERE İMZA ATIYORUZ' 

Bugüne kadar 70 tünel tamamladıklarını ve yaklaşık 70 tünel inşaatının da devam ettiğini belirten Elvan, 'Hükümetler gelip geçiyordu, ama bu tünel bir türlü tamamlanamıyordu' dediği Bolu Tüneli'ni de kendilerinin tamamladığını söyledi. Akdeniz Sahil Yolu'nun 390 kilometrelik kısmını tamamladıklarını ve bu yol üzerinde 27 tünelin bulunduğunu belirten Elvan şunları söyledi: "Bunların da her birini tamamlayacağız. Neye rağmen...