10 / 05 / 2024

bölgesel girişim sermayesi

bölgesel girişim sermayesi

Kalkınma ajansları, "bölgesel girişim sermayesi" uygulamasıyla büyüme potansiyeli taşıyan şirketlere sermaye katkısında bulunarak bölgelerin gelişmesine destek olacak.

Ozan Gürsoy kimdir? Nerede okudu? İş Girişim Sermayesi’nde hangi alanda görev alıyor?

Ozan Gürsoy hangi üniversiteden mezun oldu? Yurt dışında nerede yüksek lisans yaptı? Hangi pozisyonlarda çalıştı? İş Girişim Sermayesi’nde ne iş yapıyor? İşte Ozan Gürsoy ile ilgili tüm merak edilenler...

Borsa İstanbul'dan yeni adım: Girişim Sermayesi Pazarı oluşturuldu!

Yatırımcılar tarafından merakla takip edilen Borsa İstanbul, henüz halka arza hazır olmayan fakat ilerleyen dönemde halka arz yapmak isteyen şirketlerin finansman ihtiyacının karşılanması amacıyla  "Girişim Sermayesi Pazarı" oluşturdu.

Bu fırsat kaçmaz! Başvurular bugün başladı, girişim başına 50 bin dolar ve yurt dışı imkanı

Sanayi Bakanlığı bünyesindeki program için başvurular bugün başladı. Söz konusu programa  kabul edilenlere, girişim başına 50 bin dolar destek verilecek.

Babil Girişim İnşaat  Anonim Şirketi kuruldu!

Babil Girişim İnşaat  Anonim Şirketi Beşiktaş’ta  60 bin TL sermaye bedeli ile Bülent Ekinci Cafer Tezcan, Durmuş Urkaç, Neşet Karahan tarafından kuruldu.

İzmir Girişim Grubu, gayrimenkul yatırımlarına odaklanacak!

İzmir Girişim Grubu (İGG), kuruluş işlemlerinin bitirilmesinin ardından sahaya indi. İlk etapta gayrimenkul yatırımlarına odaklanacak olan İGG, para kazanan ve yatırımda bulunan sportif odaklı bir şirket şeklinde büyümeyi planlıyor.

Polat Holding, enerji şirketinin yarısını Maxis Girişim Sermayesi'ne sattı!

Eski Galatasaray Başkanı Adnan Polat'ın şirketi Polat Holding, enerji şirketinin yarısını Maxis Girişim Sermayesi tarafından işletilen Temiz Enerji Girişim Sermayesi Yatırım Fonu'na sattı.

Gayrimenkul ile girişim sermayesi yatırım fonları için teşvik!

Cumhurbaşkanı Kararı ile iki seneden çok elde tutulan girişim sermayesi yatırım fonu ve gayrimenkul yatırımdan elde edilecek gelirler üzerinden kalıcı olarak yüzde 0 tevkifat uygulanacak.

Re-Pie Portföy, büyüklüğünü 5 milyar TL'ye çıkaracak!

Re-Pie Portföy Yönetimi, 2020 yılında 464 milyon Türk Lirası olan portföy büyüklüğünü Haziran 2021 itibariyle 3.5 milyar Türk Lirası'na ulaştırdı. Şirketin 12 gayrimenkul, 10 girişim sermayesi yatırım fonu ve bir emeklilik fon bulunuyor. 

SPK'dan girişim sermayesi yatırım fonlarına ilişkin düzenleme!

Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK), Girişim Sermayesi Yatırım Fonlarına İlişkin Esaslar Tebliği'nde yaptığı değişiklikler, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Girişim Sermayesi Yatırım Fonlarına İlişkin Esaslar Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ!

Girişim Sermayesi Yatırım Fonlarına İlişkin Esaslar Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ 31269 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kıbrıs Vakıflar İdaresi, İngiliz Üsler Bölgesi'ndeki malları için hukuki girişim başlattı!

Kıbrıs Vakıflar İdaresi (EVKAF), Kıbrıs Rum Yönetimi ve Birleşik Krallık arasındaki anlaşma ile İngiliz Egemen Üsler Bölgeleri'ndeki vakıf mallarının sivil kullanım ve yerleşime açılmasına itiraz ederek hukuki girişim başlattı.

Alp Keler: Gayrimenkul girişimi sermayesi fonlarında aksamalar yaşanıyor!

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB) Başkanı Dr. Alp Keler, sermaye piyasaları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Keler, yatırım fonları ile ilgili tüzel kişiliklerde gayrimenkul girişim sermayesi fonlarının tapu ve ticari sicil gibi işlemlerinde bazı aksamalar yaşandığını söyledi.

Bölgesel girişim sermayesi uygulaması geliyor!

Kalkınma ajansları, "bölgesel girişim sermayesi" uygulamasıyla büyüme potansiyeli taşıyan şirketlere sermaye katkısında bulunarak bölgelerin gelişmesine destek olacak.

bölgesel girişim sermayesi Haberi

bölgesel girişim sermayesi

2020 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'nda yer alan bilgiler doğrultusunda, imalat sanayisi firmalarının güçlü ve yenilikçi araçlarla finansmana erişimini kolaylaştıran bir yapı oluşturulması planlanıyor.

Bu kapsamda, mevcut kredi garanti sisteminin etkinliği artırılacak ve Kredi Garanti Fonu'nun (KGF) öncelikli sektörlerde rekabet ve verimliliği güçlendirecek projelerde kullanılmasına ağırlık verilecek. Fonun yüzde 50'si imalat sanayisi sektörlerinde yatırım ve ihracat kredilerine tahsis edilecek. Sistemin etkinliğinin artırılması için gelecek dönemde yeni kefalet limiti açılması halinde, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile KGF arasında imzalanacak protokoller kapsamında, imalatçı, yatırımcı ve ihracatçı firmalara kefalet kullandırımına öncelik sağlanacak. 

Firmaların sermaye ihtiyaçları karşılanacak

Kalkınma ve Yatırım Bankasının sanayi yatırımlarına desteğinin güçlendirilmesi hedefleirken, bankanın öz sermayesi bu kapsamda artırılacak. Banka, öncelikli sektörlerde kullandırılmak üzere yurt dışından uzun vadeli fon temin edecek. Kreditörlerden, bankanın amaç...