20 / 05 / 2024

Bölmelerin araziye aplikasyonu

Bölmelerin araziye aplikasyonu

Orman Amenajman Yönetmeliği kapsamında yer alan hükümlere göre amenajman planlarının uygulanması nda bazı noktalara dikkat edilmesi gerekiyor. İşte Orman Amenajman Yönetmeliğinde yer alan yasal maddeleri...

Kanal İstanbul manzaralı araziye yeni imar planı! O bölgede  AVM, otel ve rezidans inşa edilebilecek!

Arnavutköy’de Kanal İstanbul manzaralı 2.7 milyon metrekarelik dev arazinin imar planları şehirlik ilkelerine ve kamu yararına uygun olmaması sebebiyle iptal edildi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni planda araziye konut, ticaret ve turizm imarı belirlendi.

ABD'nin en büyük arazi sahibi Bill Gates oldu! 

Dünyanın en zengin 4'üncüsü olan Microsoft’un kurucusu Bill Gates, ABD'deki en büyük tarım arazisine sahip kişi oldu. Gates 1 milyon dekarın üzerinde araziye sahip.

Haliç’deki arazinin imarı sıfırlandı bölge park alanı olacak!

Eyüpsultan’daki araziye 10 katlı imar izni verilmişti. Verilen imar izni üzerine büyük tepki çeken yüpsultan’daki arazinin imarı sıfırlandı...

Büyükçekmece'de boş araziye seçim imarı!

Büyükçekmece’de 11 bin 186 hayali seçmen skandalının ardından şimdi de boş arsalara imar verilip kaba inşaatlara seçmenlerin kaydettirildiği iddia edildi.

İstanbul Golf Kulübü’nün yerine askeri lojman inşa ediliyor!

Türkiye’nin ilk spor kulübü olan İstanbul Golf Kulübü’nün bulunduğu araziye askeri lojman yapılıyor. Proje 350 dönümlük alanda hayata geçirilecek.

Malatya'da 300 metrekarelik askeri araziye okul yapılacak!

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, Malatya'daki Çakmak Kışlası'nın Altay Kışlası'na taşınarak, elde edilecek 2 milyon 300 bin metrakelik araziye okul yapılacağını açıkladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden 440 araçlık otopark!

Üçyol-Üçkuyular metro hattının yapımı sırasında 2010 yılında hava tankının patladığı ve 2 işçinin yaşamını yitirdiği Hatay 141 sokaktaki yaklaşım tünelinin bulunduğu araziye İzmir Büyükşehir Belediyesi 440 araçlık modern katlı otopark inşaatına başladı.

İstanbul Avcılık ve Atıcılık Spor Kulübü’ne verilen araziye ne yapılacak?

Sarıyer İstinye’de, Gençlik ve Spor Bakanlığı’na ait, 18 yıl önce imzalanan protokolle, kullanım hakkı 49 yıllığına İstanbul Avcılık ve Atıcılık Spor Kulübü’ne verilen arazi üzerinde hastane inşa edilecek.

Aydın Büyükşehir Belediyesi, Tariş arazisi için halk oylaması yapacak!

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde TARİŞ'e ait 10 dönümlük araziyi satın alan büyükşehir belediyesi, araziye uygulanacak proje için halk oylaması yapacak.

Basın Ekspres yolunda 60 dönümlük araziye imar izni verildi!

Yedi yıl önce Ayamama Deresi’nin taşması sonucu 31 kişinin hayatını kaybettiği Basın Ekspres yolunda 60 dönümlük araziye daha imar izni verildi. Çobançeşme Fidanlığı’nın bir bölümü de konut ve AVM yapılmak üzere geçen yıl imara açılmıştı.

Türkiye Finans Bankası'nın Büyükçekmece'deki arazisine imar izni verildi mi?

Türkiye Finans Katılım Bankası’nın ipoteği altında bulunan Büyükçekmece’deki bir arazi için istenen imar değişikliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından uygun bulunmadı. Büyükçekmece’deki 6 dönümlük araziye gökdelen yapacaktı...

Üsküdar'da meyve ağaçlarının olduğu araziye otel mi yapılacak?

Üsküdar'da meyve ağaçlarının bulunduğu 18 dönüm araziye otel inşaatı için ağaç katliamı yapıldı. İstanbul Altunizade'de Oymacı Sokak'taki 18 dönümlük arazi için açılan davada Bölge İdare Mahkemeleri vatandaşların lehine karar verdi.

Bülent Soylu İzmir Menderes'e saray inşa edecek!

İzmir Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, ilçenin Belediye eski Başkanı CHP’li Ergün Özgün’ün meydan projesini iptal etti. Söz konusu araziye, Selçuklu mimarisini örnek alarak Ak Saray’ın benzerini inşa etmek için çalışma başlattı.

Bölmelerin araziye aplikasyonu Haberi

Bölmelerin araziye aplikasyonu

Amenajman planlarının uygulanması!

Amenajman planlarının uygulanması ndan, ilgili işletme şefi, işletme müdürü, bölge müdürü ile plan uygulamasında kendilerine yetki ve görev verilen diğer teknik elemanlar, görevleriyle sınırlı olmak üzere müştereken sorumlu luyor.


Amenajman planında öngörülen gençleştirme çalışmaları, silvikültür konusunda uzman teknik elemanlar ve işletme şefi tarafından düzenlenen detay silvikültür planlarına göre yürütülüyor. Amenajman planlarının uygulanması ile ilgili yasal hükümler şu şekilde sıralanıyor:


             Uygulamadan önce yapılacak hazırlıklar

             MADDE 82 – (1) Uygulamaya başlamadan önce amenajman planı, uygulayıcı tarafından bütün olarak incelenir. İşletme sınıfı sınırları; bölmelerin sınırları ve değişiklik bulunup bulunmadığı; fonksiyonlar, işletme amaçları, optimal kuruluşlar ve bu kuruluşlara ulaşmak için önerilen yöntemler ile kesim planları tam ve ayrıntılı olarak kavranır. Planda gösterilen...