09 / 05 / 2024

Bolu Belediyesi kentsel dönüşüm yıkım kararı son durum

Bolu Belediyesi kentsel dönüşüm yıkım kararı son durum

3 yıllık sözleşme yaparak kiraya verdiği işyeri için 15 ay sonra kentsel dönüşüm kapsamında yıkım kararı aldı. İşyeri sahibi, mahkemeye başvurarak yıkımı ihtiyati tedbir kararı ile durdurdu.

Başakşehir Belediyesi kentsel dönüşümde hız kesmiyor!

Başakşehir Belediyesi, kentsel yenileme çalışmalarıyla dikkatleri çekiyor. Tamamlanan ve devam eden dönüşüm çalışmalarıyla ilçe genelindeki riskli bina oranının yüzde 50’den yüzde 15’e düşürüldüğü belirlendi. 

Bolu Belediyesi'ndan arsa fırsatı! O ilçedeki arsayı satışa çıkardı!

Bolu Belediye Başkanlığı, Bolu Merkez Aşağısoku Mahallesi'nde yer alan 2 bin 189 metrekarelik arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsanın satış ihalesi 22 Temmuz 2022 tarihinde Bolu Belediyesi Hizmet Binası Toplantı Salonunda yapılacak.

Bolu Belediyesi 7 bin 436 metrekarelik arsayı satıyor! Arsa almak isteyenlere fırsat!

Bolu Belediyesi, Bolu Merkez'de yer alan 7 bin 436 metrekarelik arsayı satıyor. Peki arsanın fiyatı ne kadar? İşte merak edilen ayrıntılar...

Bursa Büyükşehir Belediyesi kentsel dönüşüm yatırımlarını artıracak!

2022 senesi için yapılacak yatırımlarını açıklayan Bursa Büyükşehir Belediyesi, gelecek sene kentsel dönüşümde de yatırımlarını hızlandıracaklarını dile getirdi.

Yıldırım Belediyesi kentsel dönüşümde hız kesmiyor!

Yıldırım Belediyesi’nin, ilçenin dönüşümünde model olacak Mevlana Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi 7. Etap’ta ihale süreci bitirildi. 

Ümraniye Belediyesi kentsel dönüşüm toplantılarının üçüncüsünü gerçekleştirdi!

Ümraniye Belediyesi tarafından ilçede bazı mahallelerinde yaşanan kentsel dönüşüm sıkıntılarını gidermek için açılan kentsel dönüşüm ofislerinde bilgilendirme toplantılarının üçüncüsü yapıldı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi kentsel tasarım yarışması sonuçlandı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen kentsel tasarım yarışması sonuçlandı. Projede  kazanan isimler açıklandı. 

Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nden kentsel dönüşüm için ilk adım!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi kentsel dönüşüm çalışmaları için Depreme Hazırlık ve Kentsel Dayanıklılık çalıştayının ilkini gerçekleştirdi. Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, kentte yapılacak çalışmalar için her şeyin hazır olduğunu dile getirdi.

Mamak Belediyesi Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 248 konut teslim edildi!

Mamak Belediyesi Kentsel Dönüşüm Projesinin ikinci etabı kapsamında tamamlanan 248 konut, hak sahiplerine kura ile teslim edildi...

Bolu Belediyesi'nden 8 milyon TL'ye satılık arazi!

Bolu Belediyesi, Karaköy Mahallesi'nde yer alan 13 bin 563 metrekare büyüklüğündeki hali araziyi ihale ile satıyor. İhale 2 Kasım'da gerçekleşecek..

Bolu Belediyesi'nden 6.8 milyon TL'ye satılık 5 iş yeri!

Bolu Belediyesi, yeni belediye binası yanında A ve C bloklarda bulunan iş yerlerini ihale ile satıyor. İhale 12 Ekim'de gerçekleşecek...

Bolu Belediyesi'nden 8 milyon TL'ye satılık 5 iş yeri!

Bolu Belediyesi Merkez İlçesi Büyükcami Mahallesi'ndeki 5 iş yerini ihale ile satıyor. İhale 21 Eylül'de gerçekleşecek..

Bolu Belediyesi ana hizmet binası yıkılıyor!

Büyük Camii Mahallesi'nde yer alan ve yeni yapılan hizmet binasının kısmen tamamlanmasının ardından boşaltılan eski Bolu Belediyesi Hizmet Binası yıkılıyor.

Bolu Belediyesi kentsel dönüşüm yıkım kararı son durum Haberi

Bolu Belediyesi kentsel dönüşüm yıkım kararı son durum

Bolu Belediyesi, Büyükcami Mahallesi Bakırcılar Sokak üzerinde bulunan kafe ve düğün salonunu 14 Kasım 2014'te Muhammed Başaran ve Bayram Çitler'e 3 yıllığına kiraladı. İki ortak, belediyenin bitişiğinde kent manzaralı kafe ve düğün salonunu tadilattan geçirip nişan ve düğün rezervasyonları aldı. 


Belediye Encümeni ise 15 ay sonra geçen 9 Şubat'ta, afet riski taşıdığı gerekçesiyle kentsel dönüşüm kapsamına aldığı işyeri için yıkım kararı verdi. İşyeri sahiplerine de tahliye için 21 Mart'a kadar süre verildi. Muhammed Başaran ve Bayram Çitler, 3 yıllık sözleşme yapmalarına rağmen belediyenin 15 ay sonra tahliye talebinde bulunması karşısında şaşkına döndü.

Başaran ve Çitler, Bolu 1 'inci Sulh Ceza Mahkemesi'ne başvurdu. Mahkeme, mevcut durumda meydana gelebilecek bir değişme nedeniyle hakkın elde edilmesinin önemli ölçüde zorlaşacağından ya da tamamen imkansız hale...