27 / 04 / 2024

Bolu imar

Bolu imar

Bolu'da aralarında orman arazilerinin bulunduğu 51 bin hektarlık yeşil alan, turizm yatırımları için imara açıldı. Tahsis edilen alanın Bolu'nun toplam ormanlarının binde beşini geçmediği açıklandı.

Bolu'nun kuzeyinde imar değişikliği!

Bu kez de Bolu'nun kuzey istikametinde olan Alpagut, Alpagutbey, Kılıçarslan, Çakmaklar ve Salıbeyler ve DSİ Kanal bölgesini imara açtı ve üstelik 8 kat imar izni verdi.

Bolu’da imar barışından 71 milyon TL gelir elde edildi!

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün yaptığı açıklamaya göre Bolu’da 2019 yılında İmar Barışı çalışmaları kapsamında 71 milyon TL elde edildi.

Bolu Belediye Meclisi'nde imar konuşulacak!

Bolu İl Genel Meclisi Şubat Ayı toplantıları 4 Şubat Pazartesi günü başlıyor.  Meclis üyeleri, hafta boyunca devam edecek toplantılarda imar planlarıyla ilgili konuşacak.

Bolu Belediye Meclisi Şubat ayı gündeminde imar var!

5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 20. maddesi gereği, Bolu Belediye Meclisinin 2019 Yılı Şubat Ayı Meclis Toplantısı'nda imar ağırlıklı gündem maddeleri konuşulacak.

Bolu Mudurnu'da imar planı değişikliği askıda!

Bolu İli Mudurnu İlçesi Kaygana Mahallesi'nde 1/5.000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1.000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği onaylandı.

Bolu'da imar barışı anlatıldı!

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri tarafından gerçekleştirilen toplantıda Bolu Valisi Aydın Baruş tarafından muhtarlara imar barışı önemi anlatıldı.

7 ilde 9 imar planı değişikliği onaylandı!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Bolu, Eskişehir, Bakırköy, Zonguldak, Mersin, Ankara ve Çanakkale'de 9 imar planı değişikliğini onayladı. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Bolu Belediye Meclisi'nin Ocak gündeminde imar var!

Bolu İl Genel Meclisi’nde yeni yılın ilk toplantısı 02 Ocak Pazartesi günü başlıyor. Hafta boyunca devam edecek toplantılarda Bolu ve ilçeleri ile ilgili gündem maddeleri karara bağlanacak.

Bolu Belediyesi İmar Müdürü tutuklandı!

Bolu Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınan eski Bolu Belediyesi İmar Müdürü Settar T. tutuklandı.

Bolu Highway Outlet AVM'nin yüzde 56'sı satıldı!

BOLU'da, orman arazisine kurulduğu ve bağlantı yolu imar planında yer almadığı gerekçesiyle soruşturma konusu olan TEM üzerindeki Highway Outlet Alışveriş Merkezi'nin yüzde 56'lık hissesi satıldı.

Bolu Aşaağı Taşhan 10 yıllığına kiralanacak!

Bolu Belediye Meclisinin Haziran Ayı 2.birleşiminde Aşağı Taşhan ile ilgili olarak önemli bir karar alındı. Mecliste, imar Komisyonundan gelen raporların görüşülmesi sırasında Aşağı Taşhan ile ilgili rapor okundu.

Bolu İl Genel Meclisi Mayıs Toplantısı'nda imar konuşulacak!

Bolu İl Genel Meclisi Mayıs Ayı toplantıları 2 Mayıs Pazartesi günü başlıyor. Toplantılar hafta boyunca sürecek ve yine önemli kararlar masaya yatırılacak.

Bolu Köroğlu Dağı'nın imar planları hazırlanıyor!

BOLU`da, geçen yıl 22 Ağustos`ta, `Köroğlu Dağı Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi` ilan edilerek turizm yapılaşmasına açılan 51 bin hektarlık yeşil alanla ilgili imar planlarını hazırlama sürecinin devam ettiği açıklandı.

Bolu Belediyesi, İmar ve Bayındırlık Komisyonu üye seçimini yaptı!

Bolu İl Genel Meclisi Şubat Ayı toplantıları sona erdi. Hafta boyunca gerçekleşen toplantıların son oturumunda İmar ve Bayındırlık Komisyonuna üye seçimi yapıldıktan sonra 7 madde görüşülerek karara bağlandı.

Bolu imar Haberi

Bolu imar


Doğal güzellikleriyle ünlü Bolu’da aralarında orman arazilerinin de bulunduğu yaklaşık 51 bin hektarlık yeşil alan turizm gelişim bölgesi ilan edilerek turizm yatırımları için imara açıldı. Bolu Valisi Aydın Baruş, turizm bölgesi ilan edilen bölgelerde turizm yatırımlarına teşvikler verileceğini belirterek, "Yatırım için tahsis ettiğiniz ormanlık alan o ilin toplam ormanlarının binde beşini geçmiyor. Yapılacak yatırımlarda da ormana kalıcı zararlar verecek bir durum kesinlikle söz konusu olmayacak. Bu alanda yatırım yapacak turizmciler yaptıkları alanın üç katı kadar alanı ağaçlandıracaklar" dedi.


Bolu’da Köroğlu dağlarının eteklerinde bulunan Kartalkaya Kayak Merkezi ile Karacasu Termal Turizm Merkezi arasında kalan yaklaşık 51 bin 450 hektarlık yeşil alan ’Köroğlu Dağı Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi’ ilan edildi.


Konuyla ilgili Bakanlar Kurulu’nun kararı da Cumartesi günü Resmi Gazete’de...