08 / 07 / 2024

bolu seben taş evler

bolu seben taş evler

Bolu’nun 10 bin yıllık geçmişi olan ilçesi Seben, o dönemlerden kalma kaya evlerini turizme kazandırdı.

Bolu V Orman Resort'ta yaşam başladı!

İsra Holding tarafından Bolu Mudurnu Taşkesti’de, doğayla iç içe konumda hayata geçirilen V Orman Resort’ta yaşam başladı.

Bolu'daki TOKİ mağduriyeti Meclis gündeminde! Türker Ateş'ten son dakika açıklaması!

Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Milletvekili Türker Ateş, Kıbrısçık ilçesindeki TOKİ mağduriyetini Meclis gündemine taşıdı. İşte konu ile ilgili yapılan o açıklama ve detaylar...

TOKİ Bolu projesi için geri sayım başladı! Konut bekleyenler hemen bakın!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Bolu projesi için geri sayım başladı. Kıbrıscık'ta inşa edilecek olan proje 9 Ekim'de ihaleye çıkacak.

TOKİ Bolu Mudurnu başvuru tarihleri resmen belli oldu! Bolu TOKİ başvuruları ne zaman? Fiyatlara inanamayacaksınız!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Bolu Mudurnu Taşkesti projesinde yer alan konutlar satışa çıktı. Peki Bolu TOKİ başvuruları ne zaman? İşte TOKİ Bolu Mudurnu başvuru tarihleri ve fiyat listesi...

TOKİ Bolu projesinde büyük müjde geldi! 343 bin 618 TL'ye konut fırsatı! Hem yüzde 10 peşinat hem de 180 ay vadeyle!

Çevre, Şehircilik ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Bolu Mudurnu Taşkesti projesinde yer alan daireler için başvurular başladı. Peki TOKİ Bolu Mudurnu projesinde yer alan konutların fiyatları ne kadar? 

Toplu taşımaya yüzde 40 zam haberi daha! Öğrenci ve tam bilet fiyatları kaç para oldu

İstanbul'da toplu taşımaya gelen yüzde 40 oranında zamdan sonra öğrenci akbili ve aylık akbillerin fiyatı güncellendi. Öğrenci 109 liraya tam akbil ise 602 liraya çıktı. Zamların sıcağı geçmemişken bir zam haberi de Bolu'dan geldi. Bolu Belediyesi toplu taşımaya yüzde 40 zam yaptı.

İstanbullular dikkat! Metro hatlarında son durum ne?

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Bolu Abant'ta bir otelde gerçekleştirilen Demiryol-İş Sendikası İstişare Toplantısı'nda önemli açıklamalar yaptı.

TOKİ'den Bolu'ya 988 dükkanlık sanayi sitesi projesi!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Bolu'da 988 konutluk sanayi sitesi inşa edecek. Projenin ihalesi 28 Mart'ta yapılacak.

Bolu ve Giresun'da bazı bölgeler kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Bolu ili Seben ilçesi sınırları içerisinde yer alan Seylik Mağaraları Doğal Sit Alanı ve Giresun ili Keşap ilçesinde yer alan Şahinkaya Tepesi Potansiyel Doğal Sit Alanının kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü 31574 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bolu ve Karabük için acele kamulaştırma kararı!

Bolu ve Karabük illeri sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Alınan acele kamulaştırma kararı bugünkü 31499 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

TOKİ Bolu Seben alt gelir başvuruları 30 Haziran'da sona erecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Bolu Seben alt gelir grubu projesi için başvuru dönemi 30 Haziran'da sona erecek.

TOKİ Bolu Seben orta gelir başvuruları başladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Bolu Seben orta gelir grubu projesinde yer alan konutlar için başvuru dönemi başladı.

TOKİ Bolu Seben alt gelir başvuruları başladı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Bolu Seben alt gelir projesinde yer alan 75 adet konut açık satış yöntemiyle satışa çıkarıldı.

bolu seben taş evler Haberi

bolu seben taş evler

Birkaç yıl önceye kadar Bolu’nun en geri kalmış ilçeleri arasında yer alan Seben, bugün yılda binlerce kişiyi ağırlayan saklı bir cennete dönüştü. Posta gazetesinde yer alan habere göre, özellikle Frigya Uygarlığı’ndan kalma, kayalar içine oyulmuş ve Çakmaktaşlar’ın evini andıran Kaya Evleri, turizm meraklılarının uğrak noktası oldu. Seben Belediye Başkanı Süleyman Özbağ, kaya evlerinin turizme açılmasının ilçenin turizm potansiyeline ve markalaşmasına büyük katkısı olduğunu dile getirerek “Doğanın tarih mirasına ev sahipliği yaptığı ilçemizi Türkiye’de ve dünyada markalaştırmak için bir harekat planı hazırlayarak yola koyulduk” diye konuştu.

TAŞ RESTORAN

Süleyman Özbağ şu şekilde devam etti: “Frigyalılar'dan kalma Çeltik Deresi, Hocaş, Kaşbıyıklar, Yuva, Solaklar ve Alpagut köylerinde kaya evlerimiz var. Hatta Osmanlı İmparatorluğu’nda Fetret Devri sırasında Mehmet Çelebi’nin de bu kaya evlerinde saklandığı biliniyor....