29 / 04 / 2024

Bomonti bölgesi kentsel dönüşüm projeleri

Bomonti bölgesi kentsel dönüşüm projeleri

Yabancı yatırımcının öncelikli tercihi, İstanbul’un merkezindeki kentsel dönüşüm projeleri. Kira getirisi, yatırımın geri dönüşümü ve tercihleri bu ilgiyi canlı tutuyor.

Gaziosmanpaşa Bağlarbaşı 7A Kentsel Dönüşüm Bölgesi imar planı değişikliği askıda!

İstanbul Gaziosmanpaşa Bağlarbaşı Mahallesi 7A Kentsel Dönüşüm Bölgesi 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'ndeki yıkımlar Mart'ta tamamlanacak!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yaptığı açıklamada Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kentsel Tasarım Projesi kapsamında kalan son binanın Mart'ta yıkılacağını belirtti.

Gürpınar Siteler Bölgesi Kentsel Dönüşüm çalışmalarında sona gelindi!

Beylikdüzü Gürpınar Siteler Bölgesi'nde hayata geçecek kentsel dönüşüm çalışmaları tamamlandı. Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.

Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'nde çok katlı binanın yıkımı tamamlandı!

Bursa'da, Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı'da hayata geçirilen kentsel tasarım projesi dahilinde çok katlı bir binanın yıkımı daha gerçekleşti. 

Bursa Hanlar Bölgesi'nde çok katlı binalar yıkılıyor! 

Bursa'da hayat geçirilen kentsel dönüşüm projesi çalışmaları dahilinde Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı'nda çok katlı binalar ortadan kaldırılıyor. 

Bursa Sıcaksu Bölgesi kentsel dönüşüm ihalesi yapıldı!

Bursa Sıcaksu Bölgesi'nde hayata geçirilecek kentsel dönüşüm projesi için ihale yapıldı. 

Gürpınar Siteler Bölgesi Kentsel Dönüşüm toplantıları tamamlandı!

Beylikdüzü Gürpınar Siteler Bölgesi'nde hayata geçecek kentsel dönüşüm çalışmaları için Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, mahalle sakinleriyle gerçekleştirdiği toplantıları tamamladı. 

Gürpınar Siteler Bölgesi Kentsel Dönüşümü için görüşmeler yapılıyor!

Beylikdüzü Gürpınar Siteler Bölgesi'nde hayata geçecek kentsel dönüşüm çalışmaları için Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, mahalle sakinleriyle bir araya geliyor. 

Bursa Hanlar Bölgesi ve Çarşıbaşı Kentsel Tasarım Projesi görücüye çıktı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin vizyon çalışmalarından biri olarak hayata geçirilecek ‘Hanlar Bölgesi ve Çarşıbaşı Kentsel Tasarım Projesi’ yarışmasına katılan 35 proje, uzman isimlerden oluşan jüri üyeleri tarafından değerlendiriliyor.

Eyüpsultan Garaj Üstü Bölgesi Kentsel Dönüşüm çalışmalarında ölçümler başladı!

Eyüpsultan Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü tarafından, Başkan Deniz Köken’in de katıldığı 20 Şubat 2020 tarihinde yapılan Garaj Üstü Bölgesi Kentsel Dönüşüm toplantısına istinaden tespit ve ölçüm çalışmaları yapılıyor. 

Gesi bölgesi kentsel sit alanı olarak koruma altına alındı!

Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Dr.Memduh Büyükkılıç, Gesi bölgesinin Kentsel SİT Alan olarak koruma altına aldıklarını açıkladı. 

Gürpınar Siteler Bölgesi kentsel dönüşüme hazır!

Beylikdüzü Belediyesi’nin, Gürpınar Siteler Bölgesinde kentsel dönüşüm için yürütmüş olduğu imar planı değişikliği çalışmalarıyla İBB'den herhangi bit yanıt gelmemesine karşın, gerekçeleriyle birlikte planı yürürlüğe koyarak çalışmaları başlattı...

Şanlıurfa Eski Sanayi Bölgesi’nde yıkım başladı!

Şanlıurfa Eski Sanayi Bölgesi’nde kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıkımlar başladı. TOKİ’ye devredilen alanda dükkanlar yıkılıyor.

Bomonti bölgesi kentsel dönüşüm projeleri Haberi

Bomonti bölgesi kentsel dönüşüm projeleri

Son yıllarda yabancı konut yatırımcılarının güvenli destinasyonlarından biri olan İstanbul’da yabancı yatırımcılar, şehrin merkez bölgelerindeki  kentsel dönüşüm projelerini tercih ediyor. İstanbul’un merkez bölgelerinde dönüşüm ile yeni projeler üreten firmalar, Körfez başta olmak üzere farklı bölgelerden yatırımcıların ilgisinin, kenar bölgelerdeki projelere göre merkezdeki bölgelere daha fazla olduğunu belirtiyor. İki hafta önce ilk defa İstanbul’da yapılan Cityscape Turkey emlak fuarında da konuştuğumuz yabancı yatırımcıların genelde İstanbul’un merkez bölgelerindeki projelere ilgi duyduklarını dinleme şansını yakalamıştık. Geri dönüşümün daha hızlı ve güvenilir bir şekilde olacağı inancı, yatırmcıları, İstanbul’un merkezlerinden ayrılmamaya itiyor. Kira getirisi, satmak istediğinde sağladığı kolaylık ve yaşamak amaçlı alınan evlerin İstanbul’un kalbinde olması isteği, yabancı yatırımcılarının öncelikleri arasında da yer almaya devam ediyor.


FARKLI YAŞAMLAR

Merkezde proje yapan sektör temsilcileri de projelerindeki yabancı...