06 / 05 / 2024

bor fabrikaları

bor fabrikaları

Çinliler Bor'a 200 fabrika kuracaktı. 2012 yılında Niğde'nin 'dev projesi' olarak lanse edilen Türk-Çin Endüstriyel Parkı projesinin 2015 yılında bitirilmesi planlanıyordu.İş çevreleri ise projenin bitiminin 2018 yılına sarktığını ifade ediyor.

Tukaş Gıda Niğde Bor OSB'de fabrika kuracak!

Konserve ve salça pazarının 58 yıllık en büyük oyuncuları arasında Tukaş Gıda, Manyas, Torbalı ve Akhisar fabrikalarının ardından dördüncü üretim tesisini Niğde Bor Organize Sanayi Bölgesi’nde kurmak için çalışmalar gerçekleştiriyor.

Türkiye Şeker Fabrikaları Niğde'deki gayrimenkulleri kiralıyor!

Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. Genel Müdürlüğü tarafından Niğde İli, Bor İlçesinde bulunan muhtelif taşınmazlar kiraya veriliyor. İhale 5 Kasım'da yapılacak..

Niğde Bor Şeker Fabrikası 336 milyon liraya satıldı!

Şeker fabrikaları özelleştirilme sürecinde ihalesi gerçekleştirilen ilk fabrika Niğde-Bor oldu. İhaleyi 336 milyon lira bedelle Doğuş Çay'ın sahibi olan Doğuş Yiyecek kazandı.

Niğde Bor Karma OSB'deki yeni caminin temeli atıldı!

Bor Karma OSB Bölgesi Camii Yaptırma Derneğinin yaptırdığı ve Sanayi bölgesinde bulunan bazı fabrikaları desteği ile yapılacak caminin temeli düzenlenen törenle atıldı.

DYO Boya kefil olunan borçlanma hakkında açıklama yaptı!

DYO Boya Fabrikaları Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre DYO Boya kefil olunan borçlanma hakkında açıklama yaptı.

Aktif Bank Soma kazasında hayatını kaybedenlerin borçlarını silecek!

Aktif Bank tarafından bugün yapılan yazılı açıklamaya göre Aktif Bank, 13 Mayıs Salı günü Manisa Soma kazasında hayatını kaybedenlerin borçlarını silecek. Aktif Bank'ın açıklaması haberimizde bulunuyor.

Anadolubank Soma'da hayatını kaybedenlerin kredi borçlarını silecek!

Anadolubank Soma'da hayatını kaybedenlerin kredi borçlarını silecek. KrediPazari.com'un edindiği bilgilere göre Anadolubank, Soma maden kazasında hayatını kaybeden vatandaşların tüketici kredisi ve kredi kartı borçlarını silme kararı aldı.

İpotekli borç senedi nasıl düzenlenir?

İpotekli borç senedi, taşınmaz rehniyle güvence altına alınmış kişisel bir alacak meydana getiren taşınmaz değerinin bağlandığı kıymetli evrağa deniyor. Peki, ipotekli borç senedi nasıl düzenlenir?

Eser sözleşmesinde işsahibinin borçları nelerdir?

Yüklenicinin bir eser meydana getirmeyi, işsahibinin de bunun karşılığında bir bedel ödemeyi üstlendiği sözleşme "eser sözleşmesi" olarak tanımlanıyor. Peki, imzalanan eser sözleşmesinde işsahibinin borçları nelerdir?

Bor Gençlik Merkezi'nin yapımına başlandı!

Niğde Bor' da bir proje daha hayata geçiriliyor. Bor' un eksikliğini hissettiği Gençlik Merkezi' nin startı verilerek, gençlerin boş zamanlarını kültürel faaliyetlerle geçirmelerine imkan sunulacak...

Bor Yolu genişletiliyor!

Niğde girişlerinden biri olan Bor Yolu, Derbent Kavşağından Bor TOKİ kavşağına kadar 3x2 şeklinde genişletilecek. Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan Bor yolu genişletme çalışmalarını inceleyerek çalışmalar hakkında bilgi aldı...

Borç ödemeden aciz sebebiyle mirasçılıktan çıkarma!

Türk Medeni Kanunu gereğince, Mirasbırakan, hakkında borç ödemeden aciz belgesi bulunan altsoyunu, saklı payının yarısı için mirasçılıktan çıkarabiliyor. İşte borç ödemeden aciz sebebiyle mirasçılıktan çıkarma esasları..

Veraset ve intikal vergisinin matrahının tespitinde indirilebilecek borç ve giderler!

Veraset ve intikal vergisinin matrahının tespitinde indirilebilecek borç ve giderler nelerdir? Veraset ve intikal vergisinde neler indirilir? Hangi borçlar vergiden düşülür? İşte vergide yapılan indirimler...

bor fabrikaları Haberi

bor fabrikaları

2012 yılında Niğde'nin 'dev projesi' olarak lanse edilen Türk-Çin Endüstriyel Parkı projesinin 2015 yılında bitirilmesi planlanıyordu. Proje kapsamında Çinli firmaların Niğde Bor Organize Sanayi bölgesine 200 fabrika kurması bekleniyordu. Proje yetişmedi... Türk tarafı 200 fabrika sözünün Çinlilere ait olduğunu söylüyor. İş çevreleri ise projenin bitiminin 2018 yılına sarktığını ifade ediyor.


Çin Avrupa’ya ürün satma kotasından dolayı ihracatını Avrupa’ya yakın olan bazı bölgeler üzerinden gerçekleştirmek istiyor. Bu noktada Türkiye Çinliler için hayati bir nokta. Çinli firmaların Türkiye’de yatırım yapmak istediği önemli alanlardan biri ise Niğde Bor Organize Sanayi bölgesi. Öyle ki 2012 yılında 2015 yılına kadar Çin’lilerin Niğde’de Türk - Çin Endüstriyel Parkı isimli proje adında 200 fabrika açacağı söyleniyordu. Açıklamayı Niğde Bor Organize Sanayi Bölge Müdürü Yavuz Kavaklıoğlu yapmıştı.



Kavaklıoğlu Çinlilerin...