19 / 05 / 2024

bor maddesi

bor maddesi

Dünya rezervinin yüzde 72' si Türkiye'de bulunan 'Bor' maddesinin saflaştırılmasıyla elde edilen 'Sodyum Pentaborat' maddesi sayesinde dünyanın en dayanıklı ve radyasyon emici betonunu Türkiye üretecek...

Borçların faizleri bir bir silinecek! Meclis’te kabul edildi!

Öğrenim kredisi borçlarının faizleri ve aynı zamanda enflasyon farklarının silinmesini içeren düzenlemelerin de bulunduğu torba teklifin ilk 25 maddesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi. İşte detaylar…

Borçlar siliniyor! Torba yasada neler var? Elektrik faturası, doğal gaz faturası, KYK, icra borcu, yoksul, engelli…

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren yeni torba yasa teklifi son zamanların en önemli gündem maddesi. Elektrik ve doğal gaz faturaları, KYK ve icra borçları için umutlandıran haber geldi. Borçlar silinecek mi? İşte detaylar…

İş Finansal Kiralama 1.2 milyon TL borçlanma aracı ihraç edecek!

İş Finansal Kiralama'nın ana sözleşmesinin 29. maddesi gereğince 1 milyar 250 milyon TL'ye kadar yurtiçinde halka arz edilmeksizin nitelikli yatırımcıya satış ve tahsisli satış yöntemleriyle borçlanma aracı ihraç edilmesine karar verildi.

Emay İnşaat'tan borçlanma aracı ihracı açıklaması!

Emay İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret A.Ş. Sermaye Piyasası Kanunu'na ve yönetim kuruluna borçlanma aracı ihraç etme konusunda şirket esas sözleşmesinin 38. Maddesi'nde verilen yetkiye istinaden aldığı kararları yayınladı.

Borçka Belediye Meclisi'nin Şubat toplantısında imar görüşüldü!

Borçka Belediye Meclisi, 5393 Sayılı Yasanın 20. Maddesi uyarınca Şubat birleşimi için yukarıda belirtilen üyelerin katılımı ile 02.02.2016 gün ve saat 13:00 de Belediye Meclis toplantı salonunda toplandı. Gündem okundu ve görüşmeye geçildi.

Aliağa Belediye Meclisi'nin 30 Milyon TL borçlanma talebi reddedildi!

Aliağa Belediye Meclisi’nin değişmez gündem maddesi haline gelen 30 Milyon TL borçlanma talebi Şubat ayı meclis toplantısında da oyçokluğu ile reddedildi. Şubat toplantısı Belediye Başkan Yardımcısı Mehmedali Özkurt başkanlığında gerçekleştirildi.

Borçka'da 5 yıllık imar programı onaylandı!

Borçka Belediye ve Meclis Başkanı Aslan Atan'ın başkanlığındaki toplantıda 5 gündem maddesi görüşüldü. 16 maddelik 5 yıllık imar programı Belediye Meclisince Maddeler halinde görüşülüp oylamaya sunuldu.

Artvin Borçka'da 25 adet satılık gayrimenkul: 2 milyon 972 bin 753 TL!

Artvin İli Borçka İlçesi'nde yer alan 25 adet gayrimenkul Borçka İcra Dairesi tarafından 25 Kasım 2014 günü saat 11:30 ile 11:35 arası ihale ediliyor.

Elektrik aboneliği olmayana borç çıkardılar!

Aras Elektrik Dağıtım A.Ş. ( Aras EDAŞ ) tarafından elektrik borcu olmadığı halde isim benzerliği nedeniyle çok sayıda vatandaşın evine yanlışlıkla borç tebligatı gönderildi...

Elektrik aboneliği olmayana borç çıkardılar!

Aras Elektrik Dağıtım A.Ş. (Aras EDAŞ) tarafından elektrik borcu olmadığı halde isim benzerliği nedeniyle çok sayıda vatandaşın evine yanlışlıkla borç tebligatı gönderildiği ortaya çıktı.

Otopark borçlarını ödemeyen aracını satamayacak!

Araç alım ve satımında vergi ve trafik borcu ödenmeden yapılamayan işlemlere otopark borçları da eklendi. İSPARK'tan yapılan açıklamada, ödenmeyen otopark ücretleri yapılan işlemlerde sürücülerin karşısına çıktığına dikkat çekildi.

Emlak vergisi borçlarına af yasası!

Torba yasası gereğince, emlak vergisi ve çevre temizlik vergisi borçları yapılandırılabiliyor. Kanuna göre, borç ikişer aylık dönemler halinde en fazla on sekiz eşit taksitte ödenebiliyor. İşte emlak vergisi borçlarına af yasası..

Artvin Borçka Yeniyol'da 2.7 milyon TL'ye satılık arsa!

Artvin Borçka ilçesine bağlı Yeniyol Mahallesi'nde 8 bin 267 metrekarelik arsa 2 milyon 727 bin 956 TL bedelle 3 Kasım 2014 tarihinde saat 09:30'da ihale ediliyor.

bor maddesi Haberi

bor maddesi
Dünya rezervinin yüzde 72'si Türkiye'de bulunan 'Bor' maddesinin saflaştırılmasıyla elde edilen 'Sodyum Pentaborat' maddesi sayesinde dünyanın en dayanıklı ve radyasyon emici betonunu Türkiye üretecek. Türk araştırmacı Faruk Durukan, Türkiye'deki 10'a yakın üniversite ile ortaklaşa yürüttüğü 'Bor' madenini saflaştırma çalışmasını tamamladı. Üniversitelerdeki akademisyenler ile aylardır 'Bor' maddesi üzerinde çalışmalar yapan Faruk Durukan, dünyada yalnızca Amerika'da gerçekleştirildiği bilinen 'Bor' maddesini saflaştırma çalışmasını Türkiye'de de tamamlayarak, daha da fazlasını yaptı.
Amerika'da 'Bor' maddesinin yalnızca saflaştırılarak içinden 'Sodyum Pentaborat' maddesinin almabildiği bilinirken, Faruk Durukan, bu maddenin kullanımı konusunda keşfettiği buluşuyla Türkiye'de ve dünyada inşaat sektörüne yeni bir boyut kazandırdı.
Çığır açacak beton Faruk Durukan, 'Bor' elementini saflaştırarak elde ettiği 'Sodyum Pentaborat' maddesini çimento imalatmda denedi ve sürpriz bir sonuçla karşılaştı. Çimentosunun içine belirli miktarda 'Sodyum...