27 / 07 / 2024

bor madeni özelleştirmeleri

bor madeni özelleştirmeleri

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, " Boru özelleştirmeyi düşünmüyoruz. Böyle bir programımız yok, böyle bir düşüncemiz yok, böyle bir hedefimiz yok " dedi...

Denize sıfır araziler satışa çıktı!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından Adana, Muğla ve İzmir'de yer alan deniz kıyısında yer alan arsalar satışa çıktı. Taşınmazların özelleştirmeleri için duyurular yapıldı...

Fatih Dönmez: Bor işlemeye başlıyoruz!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Cuma günü Balıkesir Bandırma’da bor karbür tesisinin açılacağını duyurdu. Dönmez “Boru işlemeye başlıyoruz, bu madeni artık savunma, nükleer, metalurji, makine sanayilerinde kullanacağız” dedi.

Niğde Bor Şeker Fabrikası'nın arazisi satılıyor mu?

Bor Şeker Fabrikasının özelleştirme ihalesine girmeyen bir firmaya devredildiği iddiası ve Fabrika arazisinin, bu firmaya satışa çıkarılacağı iddiası meclis gündemine taşındı. CHP'li Sarıbal, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Bor Şeker Fabrikası'ndaki özelleştirme meclis gündemine taşındı!

Bor Şeker Fabrikasını satın alan firmanın özelleştirme kapsamı dışında tutulan arazi ve binaları kullanılması TBMM gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Bor Şeker, DSL İnşaat'a devredilecek!

Doğuş Yiyecek, 336 milyon lirayla Özelleştirme'den aldığı Bor Şeker'i DSL İnşaat'a devretmek için başvuruda bulundu.

TCDD'nin Niğde Bor'daki gayrimenkulünü Emak GYO aldı!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından satış ihalesine çıkarılan Niğde Bor'daki gayrimenkulü 4.1 milyon TL teklif veren Emak GYO aldı..

Niğde Bor Şeker Fabrikası 336 milyon liraya satıldı!

Şeker fabrikaları özelleştirilme sürecinde ihalesi gerçekleştirilen ilk fabrika Niğde-Bor oldu. İhaleyi 336 milyon lira bedelle Doğuş Çay'ın sahibi olan Doğuş Yiyecek kazandı.

Özelleştirmede hedef 10 milyar dolar!

HES, termik santraller ve liman özelleştirmeleri yeniden gündemde. Enerji sektöründeki iddialı özelleştirme planları ise dikkat çekiyor…

Gayrimenkul özelleştirmelerine yoğunlaştık!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, gazetecilerle sohbet toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan Ağbal, hidroelektrik santralleri ve liman ve gayrimenkul özelleştirmeleri uygulamalarına yoğunlaştıklarını belirtti.

Özelleştirme yoluyla özel sektöre neler satıldı?

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, 3 Kasım 2002 - 25 Ocak 2017 tarihleri arasında yapılan özelleştirmeleri meclis gündemine taşıdı..

Niğde Bor Şeker Fabrikası arazisinde imar planı değişikliği!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Niğde'nin Bor ilçesi, Kemerhisar ve Bahçeli/Şeker mahallesinde bulunan Bor Şeker Fabrikası alanına ait arazilerde imar planı değişikliği yapıyor. İmar planı değişikliği Resmî Gazete’de yayınlandı.

Körfez Belediyesi meclis toplantısında arsa ve arazi konuşuldu!

Kocaeli Körfez Belediyesi Temmuz ayı meclis toplantısında gerginlik en üst düzeye çıktı. Muhalefet, Başkan Baran’a yapılan özelleştirmeleri sordu. Fevzi Canbaz’ın konuşması Başbakan’a hakaret olarak yorumlandı, CHP’li üyeler Baran’a yargıya gideceklerini söyledi.

TCDD'nin Niğde Bor'daki imar planı değişikliği onaylandı!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, TCDD'nin Niğde Bor'daki 1/5.000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1.000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliğini onayladı. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınladı.

bor madeni özelleştirmeleri Haberi

bor madeni özelleştirmeleri

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ankara Büyükşehir Belediyesi tesislerinde gerçekleştirilen "Türkiye’nin Enerji Politikaları" konulu toplantıda konuştu.


Büyümenin bedellerinin yurt içinde ve dışında ödenmesi gerektiğini ifade eden Yıldız, büyümeye karar verenlerin, uluslararası sermayeyle oluşturulan bir yapıyla karşı karşıya kaldığını vurguladı. Enerjide dışa bağımlılığın birçok ülkede Türkiye'dekinden daha fazla olduğunu, yüzde 100 enerjide dışa bağımlı olan ülkeler bulunduğunu anlatan Yıldız, enerjide bağımlılığın oturup başında ağlanacak değil, çözümler üretilmesi gereken bir sorun olduğunu söyledi.


Bor konusundaki bir soru üzerine Yıldız, şunları söyledi:


"Bor stratejik bir üründür. Birçok mamulü vardır. Boru özelleştirmeyi düşünmüyoruz. Böyle bir programımız yok, böyle bir düşüncemiz yok, böyle bir hedefimiz yok. Ancak o boru elde ederken bir kısım teknolojileri buraya taşımak adına hizmet alımlarının özelleştirme kapsamında algılanmaması lazım."


Bakan Yıldız, TPAO'ya...