14 / 05 / 2024

borçlunun haline münasip evi ne demek

borçlunun haline münasip evi ne demek

"Haline münasip ev" kavramı 2004 sayılı İcra ve İflas Kanunu kapsamında madde 82/12'de karşımıza çıkıyor. Peki, haline münasip ev ne demek? Haline münasip ev haczedilebilir mi?

Ali Kurt: 201 milyon dolar borçla devraldığımız KİPTAŞ'ın tüm borçlarını sıfırladık!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada  KİPTAŞ'ı 201 milyon dolar borçla devraldıklarını belirterek, şirketin tüm borçlarını sıfırladıklarını söyledi. 

'Ödeme İste' sistemi kullanımda: Kiracıya kira ödemesi de hatırlatılacak!

"Ödeme İste", ödemeler öncesinde alacaklının borçludan ödeme istemesi, borçlunun ise bu talebi yanıtlaması esasına dayanıyor. Sistem, kiracıya kira ödemesinin hatırlatılması, öğrenciye harçlık gönderilmesi gibi konularda kolaylık sunuyor. İşte 7 soruda "Ödeme İste" sistemi tüm detaylarıyla...

Bankalara borcunuz varsa Cumhurbaşkanı'ndan güzel haber geldi! Bakın borcu olanlar ne olacak?

Banka borçlularına müjdeli haber! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın emri doğrultusunda, bankalara borcu olan vatandaşlar için önemli bir gelişme yaşandı. Bu gelişme, borçlu vatandaşların yüzünü güldürecek.

Garanti Bankası emeklilerden sonra herkesi güldürdü! Bu müjdeyi kaçırmayın! Promosyon değil ama onun kadar iyi!

Garanti Bankası, borçlarıyla mücadele eden ve nakit sıkıntısı çeken müşterilerine özel faizsiz kredi kampanyası başlattı. İşte ayrıntılar...

Devlet Bankalarından tüm borçları silecek kredi kampanyası!

Borç kapatma kredisi müjdesi kamu bankalarından geldi. 3 banka nefes olacak kredi kampanyasını az önce açıkladı. Düşük faizli 100.000 TL'ye kadar nakit destek sağlanacak.

Binlerce kişinin merak ettiği soru! Bağkur'da geçmişe dönük borçlanma var mı?

EYT düzenlemesinin içeriği halen bilinmiyor. 2023 yılına ötelenen EYT düzenlemesinde geçmişe dönük borçlanma, prim tamamlama imkanı 4A kapsamında çalışanlar için mümkün ancak binlerce Bağkur'lunun geçmişe dönük borçlanma yapması ek bir düzenlemeye bağlı.  

Emeklinin evine haciz konulur mu?

Haciz, borçlunun borcunu ödeyemediği durumlarda alıcı tarafından başlatılan yasal süreç oluyor. Bir emeklinin evine borcundan dolayı haciz gelir mi?

Bireysel krediler 1 trilyon TL'yi aştı: Kişi başı bakiye 29 bin TL!

Bireysel kredi ve kredi kartı borç bakiyesi Kasım 2021'de 1 trilyon 17 milyar TL'ye çıktı ve 2020 yılının aynı ayına göre yüzde 18'lik bir artış görüldü.

Kredi borcu olan kişinin gayrimenkulleri borç karşılığı satılabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde kullanılan krediler takibe düştüğünde borçlunun gayrimenkullerinin satılıp satılamayacağını kaleme aldı. 

Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Borç yapılandırmada son gün!

SGK, milyonlarca borçlunun beklediği kritik açıklamayı yaptı. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından borçlarını yapılandırmak isteyenlerin 30 Eylül 23.59'a kadar, sosyal güvenlik il müdürlükleri ve sosyal güvenlik merkezlerine başvurmaları gerektiğine dair açıklama geldi.

Borcu olanlar dikkat! Fatura öderken indirim kolaylığı!

Ecrimisil borçları da yeniden yapılandırma kapsamına alındı. KDV alacağı yeniden yapılandırılırken 33 bin lira ödeyip 830 bin lira borçtan kurtulmak mümkün olacak.

Üsküdar Belediyesi borçları yüzünden mülklerini mi sattı?

Üsküdar Belediyesi'nin borçları nedeniyle mülk satışı gerçekleştirdiği iddiası meclis gündemine taşındı. CHP'li Sütlü, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Konut kredisi alma şartları 2021!

Ev sahibi olmak için birçoğumuz bankaların yolunu tutuyor. Mortgage kredisinin bütün taksitlerinin ödemesi tamamlandığında, borçlunun borcu bittiğinde, ipotek durumu ortadan kalkıyor. Peki konut kredisi kullanma şartları neler? İşte konut kredisi alma şartları 2021...

borçlunun haline münasip evi ne demek Haberi

borçlunun haline münasip evi ne demek

Haline münasip ev ne demek?

"Haline münasip ev" kavramı 2004 sayılı İcra ve İflas Kanunu kapsamında madde 82/12'de karşımıza çıkıyor. Burada yer alan bilgilere göre borçlunun haline münasip evi haczedilemeyecek mallar arasında yer alıyor.


Haline münasip evin haczedilmezliği..

"82/12. Borçlunun haline münasip evi (ancak evin kıymeti fazla ise bedelinden haline münasip bir yer alınabilecek miktarı borçluya bırakılmak üzere haczedilerek satılır)."


Bir meskenin borçlunun haline uygun olup olmadığı adı geçenin haciz anındaki sosyal durumuna ve borçlu ile ailesinin ihtiyaçlarına göre belirleniyor. Haline münasip olması halinde, ev hacze konu olamıyor.


Haline münasip evin haczi..

"82/12. Borçlunun haline münasip evi (ancak evin kıymeti fazla ise bedelinden haline münasip bir yer alınabilecek miktarı borçluya bırakılmak üzere haczedilerek satılır)."


Yine aynı maddede görüldüğü üzere, evin kıymetinin fazla olması durumunda eve haciz...