01 / 05 / 2024

borcumu ödemezsem eve icra gelir mi

borcumu ödemezsem eve icra gelir mi

İcra memurluğuna başvuru yapan alacaklının borcunun ödenmesi için bir takım işlemler başlatılıyor.Peki,Benim borcumdan dolayı evime icra gelir mi?İşte borcun ödenmemesi durumunda eve icra gelmesi..

Ev kirası ödemek istemeyen çift otobüsü eve çevirdi!

Washington'da ev kirasından sıkılan bir çift, çözümü kendi evlerini yapmakta buldu. Hurdalık bir okul otobüs satın alan çift, otobüsü eve çevirdi.

İskansız eve imar barışı ile iskan alınır mı?

İmar barışı ile, 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için yapı kayıt belgesi alınabiliyor. Peki, iskansız eve imar barışı ile iskan alınır mı?

Jeff Bezos eski tekstil müzesini eve çevirdi!

Amazon.com'un kurucusu Jeff Bezos, eski bir tekstil müzesini eve çevirdi. Amerikalı milyarder Washington'ın en büyük evi haline gelen müze için 23 milyon dolar harcadı.

Dükkanı eve çevirenler imar barışına başvurabilir mi?

İmar barışı kapsamında imara aykırı yapılar için yapı kayıt belgesi alınabiliyor. Peki, dükkanı eve çevirenler imar barışına başvurabilir mi?

Muharrem İnce: Her aileye bir ev, her eve bir maaş!

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, "Her aileye bir ev, her eve bir maaş. Sloganımız bu" dedi...

Eve Internatıonal Mühendislik Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Eve Internatıonal Mühendislik Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Ümraniye’de 50 bin TL sermaye bedeli ile Evren Çalşkan tarafından kuruldu. 

Adele Londra'da 30 milyon Euro değerinde eve taşınacak!

Dünyaca ünlü yıldız Adele memleketi Londra’ya geri dönüyor. 29 yaşındaki star, müziyen eşi Simon Konecki ile 30 milyon Euro değerinde bir eve taşınmayı planlıyor.

Açık mutfak eve huzur getiriyor!

CNR Emlak Fuarı’na katılan Hint astrolog Şebnur Kuran Balcı, "evlerin enerjisi" üzerine bilgiler vererek açık mutfakların eve huzur getirdiğini söyledi..

Konut kredisi ile alınan eve nasıl ortak tapu yapılabilir?

Konut kredisi ile ev almak ve bir de ortak tapu istiyorsunuz. Peki konut kredisi ile alınan eve ortak tapu yapılır mı?

Eve gelen haciz nasıl durdurulur?

Alacaklı borcun tahsilini yapamadığı durumlarda borcun tahsili için icra talebi yapılır ve icra takibi başlatılabilir. Peki, eve gelen haciz nasıl durdurulur?

Banka hangi durumlarda eve el koyabilir?

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında kendisine yöneltilen ''kredi kartına borcuna banka eve el koyar mı?'' sorusunu yanıtladı.

Sıla, yeni bir eve taşınacak!

Sıla ’nın 10 gün boyunca şehir dışında olmasını fırsat bile hırsızlar, şarkıcının Kadıköy’deki evine girdi. Bunu üzerine Sıla yeni bir eve taşınma kararı aldı.

Eski otobüs 4 bin Sterlin'e eve dönüştü!

47 yaşındaki Rob Robinson, 700 Sterlin'lik eski bir otobüsü eve çevirdi. Majestic House (Muhteşem Ev) isimli mekan için 4 bin Sterlin harcandı.

borcumu ödemezsem eve icra gelir mi Haberi

borcumu ödemezsem eve icra gelir mi

Benim borcumdan dolayı evime icra gelir mi?

Başvuruda bulunan alacaklının başvurusunun ardından borçlu olduğu kişi için icra işlemleri İcra memurluğu tarafından başlatılmış oluyor.Borcu olan kişiye memurluk tarafından borcun ödenmesi için tebligat gönderiliyor.


Tebligatı alan kişi borca itiraz edebiliyor.İtiraz edilebilme süresi 7 gün olup bu süre içinde borç ödenirse dosya kapatılabiliyor.


Borcun ödenmemesi ya da itiraz süresinin geçmesi durumunda 3 gün içinde eve haciz işlemleri uygulamasına geçiliyor.İcra memuru haczi kendi yapabileceği gibi yardımcılarından birine de yaptırabiliyor. Borçlu haciz sırasında evde bulunmuyorsa haciz gıyabında yapılıyor.


Haczolunacak mallar bulunduğu yerin icra dairesine yazılı olarak bulunuyor.İcra memuru nunocak, buzdolabı, giyim eşyaları, temel mobilyalar,buzdolabı,çamaşır makinası mesleğinizi devam ettirebilmek için kullanılan araçları almalarına izin verilmiyor.Yasal olarak bu eşyalar haczedilemiyor. İcra memurunun haczedebileceği eşyalar ise; televizyon, müzik seti gibi günlük...