08 / 07 / 2024

Borcun ifa edilmemesi

Borcun ifa edilmemesi

İfa zamanı, kelime anlamı olarak "borcun ödenmesi zamanı" anlamını ifade ediyor. Peki borcun ifa edilmemesi yani, zamanında ödenmemesi durumunda ne yapılıyor? İşte borçlar kanunu esasları...

Her 100 liralık borcun 48 lirası faize gidecek!

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın açıkladığı resmi programa göre 2023 yılında ödenecek her 100 liralık borcun 52 lirası anaparaya, 48 lirası ise olduğu gibi faize gidecek.

Türkiye ekonomisi 600 milyar doları geçen döviz cinsi borcun üstünde oturuyor

Türkiye'nin 451 milyar doları dış borç, 166 milyar doları ise iç dövizli borçlardan oluşan toplam dövizli borçlarının milli gelire oranı yüzde 78'e ulaştı. Ekonomist Murat Kubilay ise “451 milyar dolarlık dış borcun sadece 15 milyar doları TL cinsi. Dövizli iç borçlarla birlikte Türkiye ekonomisi 60

Şifa Gayrimenkul Sanayi İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Şifa Gayrimenkul Sanayi İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Çatalca’da 50 bin TL sermaye bedeli  ile Ramis Kaya tarafından kuruldu.

Kartal'daki tarihi Şifa Hamamı kurtarılmayı bekliyor!

Kartal’da Ahmediye Camii ve Külliyesi içinde inşa ettirilen 200 yıllık tarihi Şifa Hamamı kurtarılmayı bekliyor.

Tuzla Mimar Sinan ile Şifa mahallelerine ilişkin imar planı tadilatı askıda!

Tuzla İlçesi, Mimar Sinan - Şifa Mahallelerine ilişkin 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Tuzla Şifa Mahallesi plan tadilatı askıda!

Tuzla İlçesi, Şifa Mahallesi, 676 parselin bir kısmı ve bir kısım tescil dışı alana ilişkin 1/5000 ölçekli plan tadilatı bugün askıya çıkarıldı...

Esnafın mağdur edilmemesi için alınan önlemler meclis gündeminde!

Küçük esnafın mağdur edilmemesi için alınması gereken önlemler TBMM gündemine taşındı. CHP'li Çelebi, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Bursa Gemlik'te Şifa Hatun Aile Sağlığı Merkezi açıldı!

Gemlik'te 6 mahalle için sağlık ocağı Gemlik Belediyesi tarafından yaptırılan Şifa Hatun Aile Sağlığı Merkezi törenle hizmete açıldı..

Tuzla Şifa Park Alışveriş Merkezi açıldı!

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın vizyon projeleri arasında yer alan Şifa Park Alışveriş Merkezi açıldı.

Bursa, Termal Turizm Şehir Projesi ile şifa merkezi olacak!

Bursa Büyükşehir Belediyesi Türkiye'nin termal şifa merkezi haline gelmek için düğmeye bastı. Sıcaksu – Tabakhaneler Bölgesi'n, termal turizm merkezine dönüştürecek proje hazır. Proje kapsamında hayata geçirilecek Termal Turizm Şehir Projesi 4 etaptan oluşuyor.

Kadıköy Şifa Hastanesi otel mi oluyor?

Florance Nightingale Grubu üzerinden 2016 Eylül ayında Kadıköy Şifa Hastanesi'ni satın almıştı. Bu sürpriz satış medyada genişçe yer aldı.

Ertuğrul Şen: Enerjinin israf edilmemesi için ısı yalıtımı şart!

İZODER Başkan Yardımcısı Ertuğrul Şen, “Yıllık enerji tüketiminin yüzde 72’sini ithal eden Türkiye’de, tüketilen toplam enerjinin yüzde 40’a yakını binalarda kullanılıyor. Enerjinin israf edilmemesi için binalarda ısı yalıtımı yaparak yüzde 50 tasarruf sağlamak öncelikli sorumluluk ve zorunluluğumu

Isparta Şifa Hastanesi'nin yerine yurt yapılması için başvuru yapıldı!

Sağlık hizmetlerine Meddem Hastanesi olarak devam eden eski Şifa Hastanesi yönetimi, İsmet Paşa Caddesi üzerindeki eski binayı yurt yapmak için Belediye'ye başvurdu.

Borcun ifa edilmemesi Haberi

Borcun ifa edilmemesi

Borcun ifa edilmemesi!

Borçlar Kanunu hükümlerine göre; borç hiç veya gereği gibi ifa edilmezse borçlu, kendisine hiçbir kusurun yüklenemeyeceğini ispat etmedikçe, alacaklının bundan doğan zararını gidermekle yükümlü oluyor.


2. Yapma ve yapmama borçlarında

MADDE 113- Yapma borcu, borçlu tarafından ifa edilmediği takdirde alacaklı, masrafı borçluya ait olmak üzere edimin kendisi veya başkası tarafından ifasına izin verilmesini isteyebilir; her türlü giderim isteme hakkı saklıdır.


Yapmama borcuna aykırı davranan borçlu, bu aykırı davranışının doğurduğu zararı gidermekle yükümlüdür.


Alacaklı, ayrıca borca aykırı durumun ortadan kaldırılmasını veya bu konuda masrafı borçluya ait olmak üzere kendisinin yetkili kılınmasını isteyebilir.


II. Sorumluluğun ve giderim borcunun kapsamı

1. Genel olarak

MADDE 114- Borçlu, genel olarak her türlü kusurdan sorumludur. Borçlunun sorumluluğunun kapsamı, işin özel niteliğine göre belirlenir. İş özellikle borçlu için bir yarar sağlamıyorsa,...