08 / 07 / 2024

borcun ifası

borcun ifası

İfa zamanı nedir? Kiracının borçları arasında, "kiracının ifa zamanı" ne anlama geliyor? İşte ifa zamanı tanımı ve Borçlar Kanunu kapsamında yer alan kiracının ifa zamanı...

Konut kredilerinde yapılandırma var mı, nasıl yapılır?

Bankalardan konut kredisi ile ev alanlar farklı faiz oranı ile kalan borcun yeniden hesaplanıp hesaplanmadığını merak ediyor. Peki, Konut kredilerinde yapılandırma var mı, nasıl yapılır?

İSPARK dolandırıcılarına dikkat! ''QR kodu taratınız'' tuzağına düşmeyin! 24 saat içinde hesaplarınız boşaltılabilir...

İstanbul'da park halindeki araçların üzerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İSPARK logoları bulunan 'Park borcunuzu ödemek için QR kodu taratınız' yazılı ve 24 saat içerisinde borcun ödenmesini belirten etiketler yapıştırıldı. QR kodu taratarak ödeme sayfasına yönlendirilenler ise tuzağa düşüyor.

Banka hesabına haciz gelirse ne yapılmalı?

Herkesin bildiği gibi, icra takibinin hüküm giymesi sonrasında, borcun tahsilatını sağlamak amacıyla borçlu tarafın sahip olduğu varlık, banka hesapları ve gayrimenkullerine haciz uygulanma süreci başlatılır. Peki banka hesabına haciz gelirse ne olur, süreçte ne yapılmalıdır?

Hacizli konut satılır mı?

Haciz işlemi, alacaklıların borç tahsilatını gerçekleştirmek amacıyla çeşitli taşınmaz mallarına el koyma yöntemini ifade eder. İcra Müdürlüğü tarafından belirlenen süre içinde borçlu tarafından borcun ödenmemesi durumunda, söz konusu taşınmaz mülklerin satışı gerçekleştirilir.

Taksitlendirilen borçlar için devrim niteliğinde karar! Resmi Gazete’de yayımlandı! Her şey sil baştan değişiyor!

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın Kahramanmaraş’ta yaşanan deprem sonrası vatandaşlara sağladığı kolaylıklara bir yenisi daha eklendi. Bu çerçevede taksitlendirilen borçlar için borcun yüzde 10 oranının ödenmeden "borcu yoktur" yazısı verilmeyeceği şartı 31 Temmuz tarihine kadar kaldırıldı.

Taksitli alışveriş yapanlar hemen göz atmalı! Taksit sayısı resmen değişiyor!

Taksitlendirilen borçlar için borcun yüzde 10`u ödenmeden "borcu yoktur" yazısı verilmeyeceği şartı 31 Temmuz'a kadar kaldırıldı.

Taksitlendirilen borçlar için yeni karar: "Borcu yoktur" yazısında tarih uzatıldı!

Taksitlendirilen borçlarla ilgili borcun yüzde 10'u ödenmeden "borcu yoktur" yazısı verilmeyeceğine dair kural 31 Temmuz'a kadar kaldırıldı. İşte detaylar...

Her 100 liralık borcun 48 lirası faize gidecek!

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın açıkladığı resmi programa göre 2023 yılında ödenecek her 100 liralık borcun 52 lirası anaparaya, 48 lirası ise olduğu gibi faize gidecek.

Ev alırken tapu ipotek sorgulama nasıl yapılır?

İpotek, bir borcun ödemesini garanti altına almak için taşınmazın teminat gösterilmesidir. Peki, ev alırken ipotek sorgulama nasıl yapılır? Tapuda ipotek nasıl öğrenilir? İşte detaylar…

BOTAŞ hakkında flaş iddia! 'Rusya'nın gaz ödemelerini 2024'e ertelemesini istiyor'

Kulislere yansıyan iddialara göre, BOTAŞ, Rus doğal faz şirketi Gazprom'dan, borcun bir kısmının 2024 yılına ertelenmesi için gayrı resmi talepte bulundu.

Özel sektörün yurtdışı kredi borcu azalmaya devam ediyor!

Özel sektörün Temmuz ayı yurtdışı kredi borcu açıklandı. Verilere göre borcun toplam tutarı temmuzda 2021 sonuna kıyasla 7 milyar dolar azalışla 162 milyar dolar oldu.

Maliyetler tavan yaptı. Bu kış çetin geçecek

Ağustos ve Aralık döneminde Hazine, bankacılık ve banka dışı sektörün 22-23 milyar dolar seviyesinde dış borcun, taksitlerle ödenerek belli bir zaman sonunda sıfırlanması bulunuyor. Bankacılık sektöründe yenileme oranları %90’larda seyrederken tüm borcun yeniden çevrilmesi 5-6 milyar dolarlık ek mal

Tapudaki ipotek nasıl kaldırılır?

Gayrimenkul üzerindeki ipoteğin kaldırılması, borcun tamamının ve eksiksiz ödenmesiyle birlikte mümkün oluyor. Peki, Tapudaki ipotek nasıl kaldırılır? Tapuda ipotek kaldırma işlemi nasıl yapılır? İşte tüm detaylar...

borcun ifası Haberi

borcun ifası

İfa zamanı nedir?

İfa zamanı, kelime anlamı olarak "borcun ödenmesi zamanı" anlamına geliyor. İfa zamanı kapsamında eğer ödeme için süre belirtilmemiş ise borcun derhal ödenmesi gerekiyor; ancak süre belirtilmiş ise borç ödemesi belirtilen zamanda yapılıyor.


Kiracının borçları arasında, "kiracının ifa zamanı" da yer alıyor. Kira sözleşmesinde belirtilen ifa zamanında kiracının kira borcunu ödemesi gerekiyor.


Kiracının borçları

I. Kira bedelini ödeme borcu


1. Genel olarak

MADDE 313- Kiracı, kira bedelini ödemekle yükümlüdür.


Kiracının İfa zamanı

Kiracı, aksine sözleşme ve yerel âdet olmadıkça, kira bedelini ve gerekiyorsa yan giderleri, her ayın sonunda ve en geç kira süresinin bitiminde ödemekle yükümlüdür.


Kiracının temerrüdü

Kiracı, kiralananın tesliminden sonra muaccel olan kira bedelini veya yan gideri ödeme borcunu ifa etmezse, kiraya veren kiracıya yazılı olarak bir süre verip, bu sürede de ifa etmeme durumunda,...