28 / 04 / 2024

Konut kredilerinde yapılandırma var mı, nasıl yapılır?

Konut kredilerinde yapılandırma var mı, nasıl yapılır?

Bankalardan konut kredisi ile ev alanlar farklı faiz oranı ile kalan borcun yeniden hesaplanıp hesaplanmadığını merak ediyor. Peki, Konut kredilerinde yapılandırma var mı, nasıl yapılır?



Kredi yapılandırma terimi bankalar tarafından sıkça duyuluyor. Kredi borcunun ödediği sırada bankanın sunduğu farklı faiz oranı ile kalan borcun yeniden hesaplanmasına Kredi yapılandırma deniliyor. Böylece aslında mevcut kredi kapatılarak müşterilere yeniden kredi verilmiş olur. Bu fırsattan yararlanmak isteyen vatandaşlar "Konut kredilerinde yapılandırma var mı, nasıl yapılır?" sorusuna yanıt arıyor.

KONUT KREDİLERİNDE YAPILANDIRMA VAR MI?

Konut kredisi aldıktan sonra eğer aylık taksitleri ödemekte sıkıntı çekmeniz durumda banka ile iletişim kurarak konut kredisi yeniden yapılandırma talebinde bulunabilirsiniz. Böyle bir durumda borcunuz güncel yapılandırma faiz oranına göre yeniden hesaplanacak.

Konut kredilerinde yapılandırma var mı, nasıl yapılır?

KONUT KREDİSİ YAPILANDIRMA NASIL YAPILIR?

Hangikredi.com'da yer alan detaylara göre, konut kredisi yapılandırma en basit anlatımıyla mevcut kredi borcunun, yeni bir kredi ile baştan planlanması olarak açıklanabilir. Yeniden yapılandırma işlemlerinde, o gün geçerli olan kredi yapılandırma faiz oranları ile hesaplanmış yeni bir ödeme takvimi hazırlanır. Duruma göre taksit tutarları azalabilir veya artabilir. 

Söz konusu yapılandırma genellikle iki durumda yapılır:

Güncellenen konut kredisi faiz oranları, kredinin kullanıldığı dönemdeki faiz oranlarından az olması halinde tüketicinin talep etmesi ile,
Kredi borcunun ödenememesi ve 90 günlük sınıra gelinmesi durumunda bankanın öneride bulunması. Borcu ödemekte sıkıntı yaşıyorsanız banka ile görüşerek kredi yapılandırma talebinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Aldığınız konut kredinizi ödemekte zorluk yaşıyorsanız yapılandırarak aylık taksit tutarınızın düşmesini sağlayabilirsiniz.  Eğer 3 aylık günlük gecikmeniz varsa yasal takibe girersiniz. Yasal takibe girmeden önce kredi aldığınız banka size yapılandırma teklifinde bulunur. Bu olanaktan faydalanarak kredinizi yapılandırabilirsiniz. 

Bunun dışında herhangi bir zamanda da kredi aldığınız banka ile görüşerek yapılandırma talebinizi yapabilirsiniz. Ancak bu kapsamda yapılandırma faiz oranları güncel faiz oranlarından ayrı belirlendiği için konut kredisi faizlerinin düşmesi, yapılandırma faiz oranının da düşeceği anlamına gelmiyor.

Mood Göksu'da 0 faiz ve kişiye özel ödeme planı!

'Yeni kentsel dönüşüm yasasıyla vatandaşa kendi evleri satılacak' iddiası! ŞPO'dan flaş açıklama!


Geri Dön