07 / 05 / 2024

Bornova Belediye Hizmet Binası yarışması sonuçlandı

Bornova Belediye Hizmet Binası yarışması sonuçlandı

Bornova Belediye Binası ve Çevresi Mimari Proje yarışması sonuçlandı. Jüri yarışmaya başvuran 61 ekipten ön seçim aşamasını geçmeye hak kazanan 8 projenin arasından seçimini yaptı.

Buca’daki gecekondu önleme bölgesi planları yeniden askıda! Belediye hizmet alanı gitti, konut alanı geldi! 

Danıştay tarafından iptal edilmiş olan Buca’daki gecekondu önleme bölgesi alanlarının imar planı revize edilerek TOKİ tarafından bir defa daha askıya çıkarıldı. Söz konusu planlarla beraber bir defa daha belediye hizmet alanına konut imarı getirildi.

İzmir Bornova'daki kentsel dönüşüm planları yargıdan döndü!

Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ’un ‘Yargıya taşıyanlar kaçak yapı yapanların bir kısmı’ ifadelerini kullandığı Kızılay Mahallesi’nin dönüşüm planları ile ilgili mahkemeden belediye aleyhine kararlar geldi.

Malatya Yeşilyurt'ta belediye hizmet binası inşa ediliyor! 

Malatya Yeşilyurt Belediyesi, kente yeni hizmet binası kazandırmak için çalışmalara başladı. Hizmet binasının kısa sürede tamamlanması bekleniyor. 

Bornova'da riskli yapılar ortadan kaldırılıyor!

İzmir Bornova Belediyesi, ilçe genelinde depreme karşı yıkılma riski olan binaların yıkımına devam ediyor. Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, söz konusu yıkımlarla ilgili açıklamada bulundu. 

Bornova Belediyesi'nden kaçak yapı temizliği!

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Yakaköy Mahallesinde 2B arazileri üzerinde inşa edilmiş olan kaçak yapıların yıkımına ilişkin kamuoyunda sıkça sorulan soruları cevapladı.

Aliağa Belediyesi eski hizmet binası sağlık ocağı olacak!

Aliağa Belediyesi, Helvacı Eski Belediye Hizmet Binası'nı sağlık ocağına dönüştürme kararı aldı. 

Gaziantep Şehitkamil'deki hizmet alanı ticaret konut alanı oldu!

Belediye Hizmet Alanı olarak belirlenen vatandaşa ait arazi, özel bir firmaya satılmasından 40 gün sonra Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi'nin gündemine '15 katlı ticaret konut alanı' imar değişikliği için getirildi.

Nuh'un Gemisi görünümlü Şırnak Belediye hizmet binası hizmete açıldı!

Şırnak'ta Nuh'un Gemisi şeklinde hayata geçirilen 6 katlı yeni belediye binası, hizmete açıldı.

Sivrihisar'ın eski belediye binası müze oldu!

Eskişehir'in Sivrihisar ilçesinde uzun zaman belediye hizmet binası olarak kullanılan 60 senelik iki katlı yapı, iki yıl süren çalışmayla yenilendi ve müzeye dönüştürüldü.

Çeşme’ye yeni hizmet binası hamlesi!

Çakabey Kültür Merkezi’nin yer aldığı binanın Çeşme Belediye Hizmet Binası’na dönüştürülmesi için verilen önerge oybirliğiyle İmar ve Bütçe Komisyonu’na gönderildi.

Bornova'da 25 kaçak yapı yıkılacak!

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, ''İzmir'deki 350 bin kaçak yapının yüzde 16'nın Bornova'da olduğunu öğrendik. Önümüzdeki ay 25 kaçak yapıyı yıkmak zorundayız" dedi.

Tosya Belediye Meclisi Haziran ayı toplantısı gerçekleştirildi!

Tosya Belediye Meclisi Haziran ayı meclis toplantısını belediye hizmet binasında gerçekleştirildi.

Kandıra’nın yeni hizmet binasında çalışmalar hızlandı!

Büyükşehir mülkiyetindeki alan üzerine inşa edilen Kandıra’nın yeni belediye hizmet binası inşaat çalışmaları hız kesmeden devam ediyor...

Bornova Belediye Hizmet Binası yarışması sonuçlandı Haberi

Bornova Belediye Hizmet Binası yarışması sonuçlandı


Bornova Belediye Binası ve Çevresi Mimari Proje yarışması sonuçlandı. Jüri yarışmaya başvuran 61 ekipten ön seçim aşamasını geçmeye hak kazanan 8 projenin arasından seçimini yaptı.


Jüri birinciliği; Y. Mimar Orhan Esen, Yrd. Doç. Dr. Ferhat Hacıalibeyoğlu ve Yrd. Doç. Dr. Deniz Dokgöz’ün projesine verdi. Yarışmada ikinci ve üçüncülerin yanısıra 5 adet proje de mansiyona layık görüldü. Birinci seçilen proje, yeşil alanın tüm halkın rahatlıkla kullanabileceği kamusal açık alan kazandırması ve bu alanın belediye binası ile iyi entegre edilmiş olması özelliğiyle ön plana çıktığı belirtildi. İzmir ve Bornova’nın iklim koşullarına göre oluşturulduğu belirtilen projeye göre belediye binasına Mustafa Kemal ve Gediz caddelerinden rahat bir ulaşım sağlanıyor.


Daha kaliteli ve kolay ulaşılabilen bir hizmet anlayışıyla Bornovalıların beklentilerine cevap vermeyi hedeflediklerini söyleyen Bornova Belediye...