14 / 05 / 2024

Bornova Çiçekliköy imaramı açıldı

Bornova Çiçekliköy imaramı açıldı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Bornova-Manisa arasında doğal güzellikleriyle bilinen Çiçekliköy'de birinci derece SİT alanını değiştirerek imara açtı. Taşınmazların olduğu yerde 4 kata kadar yapılaşma izni verdi

Bornova’daki kaçak 800 villa için harekete geçildi!

İzmir’de vatandaşların özellikle hafta sonu nefes alabilmek için gittiği Bornova’daki Çiçekliköy, Yakaköy ve Beşyol gibi yerlerde artan kaçak yapılanmanın engellenmesi için harekete geçildi. 2017'den sonra yapılan villaların yıkımına başlanırken, toplam 800’den fazla yapının yıkılacağı belirtildi. 

Kırklar Dağı'ndaki 725 lüks konut için yıkım ihalesi yapıldı!

Diyarbakır Merkez Sur ilçesinde tarihi Kırklar Dağı'nda 6 yıl önce yapılmak istenen ancak inşaatı durdurulan 725 lüks konut için yıkım ihalesi yapıldı.

İşte AKM'nin içinden yıllar sonra ilk fotoğraflar!

Atatürk Kültür Merkezi’nin (AKM)yıllar sonra ilk hali görüntülendi. Yıkımına karar verilen AKM'nin içindeki tahribat dikkat çekti. İşte AKM'nin içinden yıllar sonra ilk fotoğraflar...

Bakırköy Spor Vakfı Sosyal Tesisleri için yıkım kararı çıktı!

Bakırköy Belediyesi, Ataköy 3-4-11. Kısım’da yer alan Bakırköy Spor Vakfı Sosyal Tesisleri için yıkım kararı aldı.

Ovit Tüneli'nde tek tüpten geçişler yıl sonunda başlayacak!

İnşaat çalışmaları hız kesmeden devam eden Ovit Tüneli'nde tek tüpten geçişlerin yıl sonunda başlaması bekleniyor.

Şanlıurfa Karakoyun Köprülü Kavşağı için yıkımlar başladı!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilecek olan Karakoyun Köprülü Kavşak projesi için yıkımlar başladı.

Osmangazi'deki kaçak işletme yıkıldı!

Kentteki kaçak binaların yıkımına devam eden Osmangazi Belediyesi, Orhaneli yolu üzerinde tarım arazisine kaçak olarak inşa edilen işletmeyi yıktı.

Samsun Gülsan Sanayi Sitesi'ndeki 250 işyeri yıkılacak!

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Gülsan Sanayi Sitesi'nin taşınması planlanıyor. Samsun Gülsan Sanayi Sitesi'ndeki 250 iş yeri yıkılacağı iddia ediliyor.

Akiş GYO, Kadıköy'de çok katlı mağazası için yüklenici firma ile anlaştı!

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamada Akiş GYO, Kadıköy'de çok katlı mağazası için yüklenici firma ile anlaşma bildirisini yayınladı.

Antalya Kaleiçi yeni yüzüne kavuşuyor!

Tarihi dokusu, doğal güzellikleri ve yaşam ritmiyle Antalya’nın kalbi olan Kaleiçi yeni yüzüne kavuşuyor.

Kocaeli Sepetçi Köyü'ne yeni konak inşa edilecek!

İzmit’in Sepetçi Köyü’nde 18 Temmuz Salı günü temel atma töreni yapılacak. Kocaeli Sepetçi Köyü'ne yeni konut inşa edilecek.

Sahabiye kentsel dönüşüm projesinde ilk etap için yıkım kararı!

Büyükşehir Belediyesi, Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi’nin ilk etabı içerisinde bulunan tüm binalar için yıkım kararı verildiğini açıkladı.

Florya Akvaryum için yürütmeyi durdurma kararı verildi!

Florya Akvaryum konseptinde yer alan yapılar için yürütmeyi durdurma kararı verildi ancak bununla ilgili hiçbir işlem yapılmadı.

Bornova Çiçekliköy imaramı açıldı Haberi

Bornova Çiçekliköy imaramı açıldı

İzmir-Manisa arasında bulunan mesire yeri Çiçekliköy mevkiinde birinci derece SİT alanı bölge. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından imara açıldı. 



İzmir-Manisa karayolu üzerindeki Çiçekliköy girişinde yer alan 23 bin 178 metrekarelik alanın "birinci derece doğal SİT alanı" statüsü kaldırıldı, "özel eğitim-öğretim tesis alanı" ilan edilerek yapılaşmanın önü açıldı. Bakanlık, imara açılan alanda 4 kata kadar yapılaşma izni verdi. 



"SİT ALANININ TAMAMI DEĞERLENDİRİLMELİYDİ" 

TMMOB Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi 2. Başkanı Uğur Bayrak, parsel ölçeğinde ve kişiye özel plan değişikliği olarak gözüktüğünü belirtti. Kararı değerlendiren Serbest Şehir Plancısı Bayrak. "Bornova Çiçekliköy'de 102 ada 122 numaralı parselde bir plan değişikliği yapılıyor. Plan değişikliğini Çevre ve Şehircilik Bakanlığı onaylıyor. 23 dönüm civarında bir yer. Onayladığı yer 'özel eğitini ve öğretim tesisi" olarak geçiyor. Emsal 0,75 ve...