04 / 05 / 2024

Bornova Hacılarkırı askeri alan

Bornova Hacılarkırı askeri alan

İzmir 4. İdare Mahkemesi tarafından Bornova Hacılarkırı’nda bulunan eski askeri alanın ‘Toplu İşyerleri, Ticaret, Akaryakıt + LPG Servis İstasyonu gibi kullanımlarının dönüştürülmesiyle ilgili plan değişikliği iptal edildi.

Emlakçılar Odası Başkanı Hacıoğlu'ndan ev sahibi kiracı kavgaları için flaş açıklama! Her şeyin suçlusu yüzde 25 sınırı!

Kocaeli Emlakçılar Odası Başkanı Alpay Hacıoğlu ev sahibi kiracı kavgaları ile ilgili flaş bir açıklama yaptı. Hacıoğlu yaptığı açıklamada her şeyin suçlusunun yüzde 25 sınırı olduğunu söyledi.

Özgür Özel tepki verdi, Tunç Soyer'den açıklama geldi: Bornova Anadolu Lisesi'ndeki inşaat mühürlenecek!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir'deki Bornova Anadolu Lisesi’nin korusunun yıkılarak Suriyeli çocuklar için anaokulu yapılacağı yönündeki haberlere tepki verdi. Söz konusu Konu ile ilgili bir açıklama da İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'den geldi.

İmara açılmak istenen Sarıyer'deki Hacı Osman Bayırı'na mahkemeden 'dur' kararı!

Doğal sit alanı statüsünü düşürerek imara açılmak istenen Sarıyer’deki Hacıosman Bayırı'na mahkemeden 'dur' kararı geldi. 

Ayda'nın babası Ufuk Gezgin'den binalar denetlensin çağrısı!

Eşi Fidan Gezgin'in Hacılarkırı Mezarlığı'ndaki cenazesinde taziyeleri kabul eden Ufuk Gezgin,"Binalar denetlensin" çağrısı yaptı...

Kayseri Hacılar'a 150 milyon liralık yatırım!

Kayseri Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, ilçenin gelişimi, vatandaşların ihtiyaçları doğrultusunda hayata geçirdikleri projeler ile 2020 yılı içerisinde yaklaşık 150 milyon liralık yatırım kazandırdıklarını açıkladı.

Kayseri Hacılar'a 150 milyon liralık tesis yatırımı!

Kayseri Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, kente 2020 yılı içerisinde yaklaşık 150 milyon liralık yatırım kazandırdıklarını açıkladı.

Bornova'da 6.3 milyon TL'ye icradan satılık bağ tapulu lojistik tır garajı!

İzmir 18. İcra Dairesi Müdürlüğü, İzmir ili, Bornova ilçesi, Gürpınar Mahallesi, 22620 ada 5 parselde yer alan bağ tapulu lojistik tır garajını 6 milyon 286 bin TL'ye icradan satıyor...

İzmit Hacıhızır sakinleri kentsel dönüşüme karşı dernek kurdu!

Kentsel dönüşüm nedeniyle mahallelerinin de içerisinde bulunduğu birçok alanın riskli alan ilan edilmesine karşı uzun zamandır tepki gösteren Hacıhızır Mahallesi sakinleri, mücadelelerine devam etmek için dernek kurdu.

Bornova'da riskli alanlar ve dönüştürülen alanlar TBMM'de!

İzmir'in Bornova ilçesinde riskli alan olarak ilan edilmesi talep edilen yerler ve dönüştürülen alanlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Polat, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Bornova Hacılarkırı'ndaki imar değişikliğine mahkeme engeli!

İzmir 4. İdare Mahkemesi tarafından Bornova Hacılarkırı’nda bulunan eski askeri alanın ‘Toplu İşyerleri, Ticaret, Akaryakıt + LPG Servis İstasyonu gibi kullanımlarının dönüştürülmesiyle ilgili plan değişikliği iptal edildi.

Alpay Hacıoğlu: Emlak sektörü 2020’den umutlu!

Kocaeli Emlakçılar Odası Başkanı Alpay Hacıoğlu son dönemde sıfır konut satışlarının canlandığını, 2020’den de umutlu olduklarını söyledi.

Diyarbakır Hacı Abdurrahman Enç Çenakçi Cami açıldı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanı V. Hasan Basri Güzeloğlu,  Bağlar ilçesinde inşaatı tamamlanan Hacı Abdurrahman Enç Çenakçi Camii’nin açılışına katıldı.

Kocaeli Hacıhazır'da kentsel dönüşüm için oylama!

Kocaeli Belediyesi, riskli alan ilan edilen Hacıhazır Mahallesi'nde kentsel dönüşümü vatandaşa soruyor. Mahallelinin dilekçeleri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na iletilecek.

Bornova Hacılarkırı askeri alan Haberi

Bornova Hacılarkırı askeri alan

İzmir Bornova Doğanlar’da bulunan ve bir süre önce Milli Savunma Bakanlığı'nca TOKİ’ye devrinde sonra satışa sunulan 135 bin metrekarelik askeri alanın yeni nazım ve uygulama imar planlarına karşı açılan dava sonuçlandı. TMMOB Mimarlar Odası’nın açmış olduğu davanın mahkeme kararında, "dava konusu planların şehircilik ilkelerine, planlama esaslarına, imar mevzuatına ve kamu yararına aykırı olduğu sonucuna varılmıştır" ifadeleri yer aldı.

'ŞEHİRCİLİK İLKELERİNE AYKIRI'

Dosyayı inceleyen İzmir 4. İdare Mahkemesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan imar planlarını iptal etti.

Mahkeme dava konusu plan kararlarında;

“İlgili düzenlemelerin yeterli ve gerekli teknik inceleme ve değerlendirmeye dayandırılmamış olması, planlama gerekçesinin teknik ve nesnel gerekçelere dayandırılmamış olması herhangi bir sorunu çözme ya da aksaklığı giderme amacı yerine kaynak yaratma arayışına dayanması, ‘Askeri Alan’ olarak varlığını sürdürmüş bir alanın Toplu İşyerleri,...