19 / 05 / 2024

borsa aidatları

borsa aidatları

Oda ve borsaların aldığı aidatların en azından Kovid-19 salgını sürecinde kaldırılması için imza kampanyası başlatıldı.

Çocuğunuzun geleceği için yatırımda arsa mı, borsa mı?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, "Çocuğunuzun geleceği için yatırımda arsa mı, borsa mı?" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin o analizi...

Aidatlarını ödemeyenler için ne yapılabilir? Ev sahipleri ve kiracılar dikkat!

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında konut sitesi aidatlarının ödenmemesini kaleme aldı. Peki konut sitesi aidatlarını ödemeyenler için ne yapılabilir?

Dikkat! Borsa ve altında kritik hafta!

Türkiye Gazetesi yazarlarından Ömer Faruk Bingöl; geçen hafta yaşanan ve finans piyasalarını yakından ilgilendiren önemli konuları hatırlatarak, yeni haftada borsa ve altınla ilgili tavsiyelerini aktardı.

Borsa İstanbul'da sert düşüş! Devre kesici uygulaması devrede!

Borsa İstanbul'da BİST 100 endeksinde cari değer kaybı yüzde 5'e yaklaştı. 21 Ocak Cuma gününü 2011 puandan kapatan endeks bugün 15:58 itibariyle 1915 puana geriledi.

Konut sitelerindeki fahiş aidatlar TBMM gündeminde!

Yeni yılla beraber elektriğe, doğal gaza ve asgari ücrete yapılan zamlar; site aidatlarının yüzde 40 ile yüzde 50 arasında yükselmesine neden oldu. Sitelerdeki fahiş aidat zamları TBMM gündemine taşındı.

Konut sitesi aidatları neye göre belirlenir?

Takvim gazetesi yazarlarından Feride Hilal İmal, bugünkü yazısında konut sitesi aidatlarının neye göre belirlendiğini kaleme aldı. İşte İmal'in o yazısı...

Konut sitelerinde aidatlar kiralarla yarışıyor!

Dev konut sitelerinin aidatları kiralarla yarışır duruma geldi. Kira fiyatlarına yaklaşan aidatlar, 2022 ile birlikte daha da yükseldi. Apti’nin kurucu ortağı Ali Emre Erişen, “Aidat zamlarında alt limitin yüzde 46 olduğunu gördük, bazı sitelerde ise yüzde 113’e varan artışlar oldu" dedi.

Doğalgaza borsa zammı!

Doğalgaz faturalarından şirketlerin temsil, ağırlama gibi masrafları artık alınmıyor. Fakat bu defa da firmaların borsa ve kadro masrafları faturaya yansıtılacak.

Pasifik GYO Borsa İstanbul'da işlem görmeye başladı!

Ankara'da hayata geçirdiği projelerle sektörde adından söz ettiren Pasifik  GYO, Pasifik GYO Borsa İstanbul'da işlem görmeye başladı. 

Aidatlar zamanında ödenmezse ne olur? 

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında konut sitelerindeki aidatların zamanında ödenmemesi durumunda ne olacağını kaleme aldı.

Çinli emlak devi Kaisa ve birimlerinin borsa işlemleri durdu!

Çinli emlak geliştirme şirketi Kaisa’nın yönetim kolu Kaisa Prosperity Holdings Ltd., sağlık birimi Kaisa Health Group Holdings Ltd. ve inşaat ekipman sağlayıcısı Kaisa Capital Investment Holdings Ltd.’nin borsa işlemlerinin durdurulduğu açıklandı.

Borsa İstanbul'dan niçin bir cacık olmaz?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, "Borsa İstanbul'dan niçin bir cacık olmaz?" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin o analizi...

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'ndan kripto paraların regülasyonu için çağrı!

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu Başkanı Gensler,  kripto para piyasalarını yüksek düzeyde denetleyeceklerini dile getirerek  Kongre'ye kripto para piyasasının regülasyonu için kaynak sağlanması konusunda çağrı yaptı.

borsa aidatları Haberi

borsa aidatları

Oda ve borsaların aldığı aidatların en azından Kovid-19 salgını sürecinde kaldırılması için imza kampanyası başlatıldı. Rekabetçi Telekom İşletmecileri Derneği'nin açıkladığı kampanyada şirketler Cumhurbaşkanlığı İletişim sistemine mail göndererek şikayetlerini bildirmeye çağrıldı. Sözcü'den Özlem Ermiş Beyhan'ın haberine göre; kampanyanın tanıtımında, Kovid-19 salgınına rağmen oda ve borsaların yıllık aidatın yanı sıra bilanço karının binde 5'ini istemesine tepki gösterilerek, “Başkasının ticari başarısının sırtından zorunlu ve hak edilmemiş pay haraç değil mi? Odalar sivil toplum kuruluşu olmalı. Katılım zorunlu olmamalı. İşverenin üzerinden geçinen odalar, borsalar vb. kurumlardan kurtulma ve neşter vurma zamanı gelmedi mi” ifadeleri kullanıldı.

Başarsoft CEO'su Alim Küçükpehlivan kampanyayı sosyal medyadan paylaşırken, “Biz şirket olarak her yıl 1 asgari ücretli elemanın bir yıllık maaşı kadar parayı ATO'ya veriyoruz. Karşılığında iyi bayramlar...