07 / 05 / 2024

Oda ve borsaların aldığı aidatlara karşı kampanya başladı!

Oda ve borsaların aldığı aidatlara karşı kampanya başladı!

Oda ve borsaların aldığı aidatların en azından Kovid-19 salgını sürecinde kaldırılması için imza kampanyası başlatıldı.



Oda ve borsaların aldığı aidatların en azından Kovid-19 salgını sürecinde kaldırılması için imza kampanyası başlatıldı. Rekabetçi Telekom İşletmecileri Derneği'nin açıkladığı kampanyada şirketler Cumhurbaşkanlığı İletişim sistemine mail göndererek şikayetlerini bildirmeye çağrıldı. Sözcü'den Özlem Ermiş Beyhan'ın haberine göre; kampanyanın tanıtımında, Kovid-19 salgınına rağmen oda ve borsaların yıllık aidatın yanı sıra bilanço karının binde 5'ini istemesine tepki gösterilerek, “Başkasının ticari başarısının sırtından zorunlu ve hak edilmemiş pay haraç değil mi? Odalar sivil toplum kuruluşu olmalı. Katılım zorunlu olmamalı. İşverenin üzerinden geçinen odalar, borsalar vb. kurumlardan kurtulma ve neşter vurma zamanı gelmedi mi” ifadeleri kullanıldı.

Oda ve borsaların aldığı aidatlara karşı kampanya başladı!

Başarsoft CEO'su Alim Küçükpehlivan kampanyayı sosyal medyadan paylaşırken, “Biz şirket olarak her yıl 1 asgari ücretli elemanın bir yıllık maaşı kadar parayı ATO'ya veriyoruz. Karşılığında iyi bayramlar mesajı atıyorlar” dedi. 

Bazıları pandemide aidatları birkaç ay ertelese de Türkiye'de halen aidat ödenmesi zorunlu olan oda ve borsa sayısı 365'e yükseldi. 

Milyonlarca Euro'luk sitede aidat krizi!


Geri Dön