04 / 05 / 2024

borsa tahmin

borsa tahmin

BİST 100 endeksi hafta ortasını yüzde 2'yi aşan düşüşle tamamladı. Tahvil faizlerinde gelen rekor seviyeler ve dolardaki güçlenmeyle birlikte küresel piyasalardaki resesyon endişeleri borsalarda satış baskısını da artırıyor. Peki borsada yatırımcıları neler bekliyor?

Borsa İstanbul’da neler olacak? Hisseler normale dönüyor mu?

Borsa İstanbul tarihine geçecek olan ve yaklaşık 1.5 ay süren süreç nihayet kısmen tamamlandı. Öte yandan normal trende yeniden dönebilmek için elimizde kalan ise sadece yeniden başlayacak olan bilanço beklentileri.

TMO'dan şok açıklama! Ekim 2022 buğday fiyatları belli oldu! İşte borsa borsa 1 Ekim 2022 fiyat listesi...

Toprak Mahsulleri Ofisi, Ekim ayına ilişkin buğday fiyatlarını duyurdu. TMO'nun, ekmeklik ve makarnalık buğdayda farklı fiyat politikası sanayicinin ters köşe olmasına neden oldu. İşte borsa borsa 1 Ekim 2022 fiyat listesi...

Borsa İstanbul’da hangi hisse değer kaybetti hangisi yükseldi?

Türkiye hisse senedi piyasaları Çarşamba günü kapanışın ardından düşüş gösterdi. Bankacılık, Telekomünikasyon ve Basit Metaller sektörlerindeki hisseler de beraberinde düşüş eğilimi gösterdi. Borsa İstanbul’un kapanışıyla birlikte BİST 100 yüzde 2,07 düştü.

Borsa İstanbul'un eski genel müdüründen şok iddialar

Borsa İstanbul'un eski genel müdürlerinden Tuncay Dinç şok bir iddia da bulundu. Dinç'e göre dolardaki 20 Aralık operasyonunun ardındaki ekip borsaya da operasyon çekti. Dinç, Bakan Nureddin Nebati  hakkında da şok bir iddia ortaya attı.

Borsada deprem devam ediyor! Borsa İstanbul’da düşüş son bulmuyor

Çalkalanma yaşayan Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne % 0,25 azalış ile 3.269,45 puandan başladı. İşte detaylar…

Borsa İstanbul'da kritik gelişme! İnceleme başlatıldı, patronlar zarar edecek! 

Borsa İstanbul'da olağan dışı hareketlerden sonra dün olağanüstü zirve toplanırken Bloomberg'e konuşan bir yetkili, inceleme başlatıldığına, piyasa bozucu hareketlerin olduğuna dikkat çekti. Yetkili ayrıca sistemik risk olmasa da bazı patronların zarara uğrayacağını da vurguladı. İşte ayrıntılar...

Son dakika! Borsa İstanbul’da kritik toplantı!

Borsa İstanbul’da son dönemlerde yaşananların üzerine SPK, borsa yöneticileri ve TSPB temsilcilerinin katılımıyla bir toplantı gerçekleştiriliyor.

Borsa çok sert düştü, düşüşün ardındaki sebep ne?

Borsa'daki sert düşüş nedeniyle devre kesici uygulanırken, Sermaye Piyasası Kurulu da bir açıklama yaparak piyasa bozucu hareketlerin yakından takip edildiğini vurgulandı.

Borsa İstanbul’da 12-16 Eylül tarih aralığında en çok prim yapan 3 hisse!

Borsa İstanbul'da bu hafta yüzde 4,09'luk bir düşüş gerçekleşti. Buna rağmen Borusan Yatırım Pazarlama, Parsan Makina Parçaları Sanayi ve ASELSAN'ın hisseleri bu haftanın en çok yükselen hisseleri oldu.

Borsa İstanbul’da kaybetmemenin tek sırrını açıkladı!

Borsa İstanbul’da bankacılık sektörü liderliğinde salı günü yaşanmış olan sert düşüş yatırımcılara hisse senetlerinin yüzünün diğer taraftarını gösterdi. Borsa İstanbul’da kaybetmemenin ise bazı sırları var. İşte detaylar…

Borsa yatırımı hala cazip mi? Yatırımcı ne yapmalı?

Borsa İstanbul’da temmuz ortasında bankacılık hisselerinde başlayan ralli yerini sert düşüşlere bıraktı. 14 Temmuz ve 12 Eylül arasındaki süreçte yüzde 150’nin üzerinde değer kazanan bankacılık hisseleri son iki günde üst üste taban oldu. Son üç günde ise bankacılık endeksinde kaydedilen düşüş yüzde

Aylardır yaşanmamıştı Borsa İstanbul’un ardından Akbank’tan flaş karar

Borsa İstanbul’da aylar sonra devre kesici uygulandı. Yaşanan ani düşüşün ardından işlemler durduruldu. Borsa İstanbul'un ardından Akbank’ta da gelen satışlar üzerine devre kesici devreye girdi ve işlem sırası kapatıldı.

Borsa İstanbul rekorlara doymuyor! Borsa günü rekorlar ile tamamladı

Borsa İstanbul, uzun zamandır olduğu gibi bugün de günü rekor ile kapattı. İşte detaylar…

borsa tahmin Haberi

borsa tahmin

Merkez bankalarının geçtiğimiz hafta agresif bir şekilde faizleri artırması ve yüksek faiz ortamının bir müddet daha devam edeceği sinyali vermesinin ardından küresel ölçekte dolar talebi güçlenmeye devam etti. 

Euro, sterlin ve yendeki tarihi düşüşe bu sabah Çin yuanı da katıldı. Resesyon korkularının güçlenmesi ile tahvil piyasasında da çalkantı sürdü ve ABD'nin 10 yıllık tahvil faizi Nisan 2010'dan bu yana ilk kez yüzde 4 seviyesini test etti. 10 yıllık tahvil faizi İngiltere'de yüzde 4,53 ile Eylül 2008'den, Almanya'da yüzde 2,26'yla Aralık 2011 yılından, İtalya'da ise yüzde 4,76'yla Haziran 2013'ten bu yana en yüksek seviyeyi yaşadı. 

Yurt içinde, bankacılık hisseleri öncülüğünde artış eğiliminde hareket eden Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,17 yükselişle 3.265,64 puandan tamamladı.

Uzmanlar, merkez bankalarının agresif faiz adımlarının devam...