28 / 04 / 2024

Borsa İstanbul'un eski genel müdüründen şok iddialar

Borsa İstanbul'un eski genel müdüründen şok iddialar

Borsa İstanbul'un eski genel müdürlerinden Tuncay Dinç şok bir iddia da bulundu. Dinç'e göre dolardaki 20 Aralık operasyonunun ardındaki ekip borsaya da operasyon çekti. Dinç, Bakan Nureddin Nebati  hakkında da şok bir iddia ortaya attı.



Ekonomist Cüneyt Akman'a göre Borsa İstanbul'da son yaşanan ralli ve arkasından gelen sert düşüş hareketleriyle yatırımcının yaşadığı kayıp 5 milyar doların üzerinde. BİST'teki sepkülasyon iddialarına İstanbul Borsası'nın eski yöneticilerinden Tuncay Dinç'ten geldi. Borsa İstanbul'un eski genel müdürlerinden biri olan Tuncay Dinç, borsada her zaman küçük çaplı manipülatörlerinden olduğunu belirterek, yanana son olaylarda devlet bankalarında bilinmeyen bir elin devreye girdiğini ve hisseleri yukarı çektiğini söyledi.

Konuyla ilgili Independent Türkçe'ye açıklamalarda bulunan Tuncay Dinç, kamu bankalarının hisselerindeki yükselişle birilerinin ciddi oranda para kazandığını söyledi. Dinç, bu yükselişte Varlık Fonu'na işaret edildiğini ancak ne Varlık Fonu'ndan ne de SPK'dan bu konuda net bir açıklama gelmediğine işaret etti. Bu süreçte 13 kez tavan yapan hisseler olduğunu ancak Borsa İstanbul yöneticilerinin müdahale etmekte aciz kaldığını kaydeden Dinç, bu operasyonun önceden kurgulandığını iddia etti. Borsada birilerinin spottan alıp açığa satış yaparak küçük yatırımcıları spottan almaya yönlendirdiklerini kaydeden Dinç, " Sonunda bu iş patlayınca sistemik bir riskle karşı karşıya kaldık. Aracı kurumlardan teminat tamamlama çağrıları yapıldı. Teminat tamamlanmayınca eldeki hisseleri piyasalara satmaya başladılar. Böyle devam etseydi daha ağır sonuçları olabilirdi. Nihayet önceki gece toplantı yapıldı. Takasbank teminat kurallarında değişikliğe gitti, Halkbank hisselerinde geri alım yapmaya başladı. Yatırımcılar bunları olumlu hareketler olarak görebilir ancak piyasayı önce bozup sonra düzeltmeye çalışmak da ancak bizim gibi ülkelere nasip olur" diye konuştu. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön