11 / 05 / 2024

BİST endeksi

BİST endeksi

Borsa İstanbul'un eski genel müdürlerinden Tuncay Dinç şok bir iddia da bulundu. Dinç'e göre dolardaki 20 Aralık operasyonunun ardındaki ekip borsaya da operasyon çekti. Dinç, Bakan Nureddin Nebati  hakkında da şok bir iddia ortaya attı.

Bu hafta BIST 100'de yatırımcısına en çok zarar ettiren 10 hisse!

Yatırımcılar, yatırım enstrümanlarıyla ilgili araştırmalar yaparken Borsa Temel Analisti Tardu Barlas resmi sosyal medya hesabı üzerinden bu hafta BIST100'de yatırımcısına en çok zarar ettiren hisseleri yazdı. İşte Tardu Barlas'ın o paylaşımı ve paylaşıma gelen yorumlar...

Son 1 yılda enflasyonu yenen BIST 30 hisseleri

Borsa İstanbul’da dalgalanma devam ederken seçimin ardından yatırımcı yükseliş bekliyor. Endeks güne düşüşle başlarken işte son 1yılda enflasyonu yenen BIST 30 hisseleri.

BIST 100 endeksi dünya endekslerini geride bıraktı! Yılın en yüksek aylık kapanışı...

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, şubat ayında yüzde 8,20 artarak ayı 9.193,69 puandan tamamladı ve tüm zamanların en yüksek aylık kapanışını gerçekleştirdi.

Borsaya ilgi gösteren yabancılar hangi hisseleri artırdı? 

Borsa İstanbul'da yabancı yatırımcılar şirketlere ilgi göstermeye devam ediyor. Buna göre yabancı yatırıcılar geçen senenin ikinci yarısında bankacılık hisselerini öne çıkarmışlardı. Bu sene de BİST'te yer alan TÜM endeksindeki 514 hisseden 313’ünde pozisyon artmış durumda.

Borsa İstanbul’da tarihi zirvesine yüzde 30’dan uzak olan hisseler! İşte BIST 100’ün o şirketleri 

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi rekor kırmaya devam ederken, bazı hisselerdeki kayıplar da sürüyor. Yatırım Yolcusu X Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, tarihi zirvelerinin yüzde 30 ve daha uzağında olan şirketleri listeledi. İşte borsa yükselirken, yatırımcısını güldürmeyen o hisseler…

BIST 100 endeksi yeni rekor seviyeyi gördü!

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında 8 bin 851,91 puan ile rekor seviyeleri gördüğü kaydedildi. 

Ocak 2024 Borsa İstanbul analizi! Yerli ve yabancı yatırımcı ne yaptı? Kim para kazandı?

Ocak ayında dalgalı bir seyir izleyen Borsa İstanbul’da BİST 100 endeksi bugün tüm zamanların rekorunu kırdı. Borsada yükseliş devam ederken Ekonomist İris Cibre X sosyal medya hesabından yerli ve yabancı yatırımcılar açısından Ocak ayı borsa analizini paylaştı.

2024’te hangi şirket ne kadar temettü verecek? 23 hissedeki temettü beklentisi açıklandı!

Borsa İstanbul’da BİST 100 endeksi yükselişe geçerken yatırımcılar 2024 yılı temettü oranlarını araştırmaya başladı. Genç Temettü Yatırımcısı X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 23 şirket için aracı kurumların açıkladığı rakamları paylaştı.

Temettü ödeyen BIST elektrik şirketleri!

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapması beklendiği belirtildi. Borsa Filozofu resmi sosyal medya hesabı yaptığı paylaşımda temettü ödeyen BIST elektrik şirketlerini açıkladı.

BIST 100 2024'e güçlü bir giriş yaptı...

2023 senesini 7.470 seviyesinden kapatan BIST 100 endeksi haftanın son gününü 8.000 puan seviyesini geçerek,  artışını da  ivmelendirdi. İşte haberin detayları...

2023'te BIST 30'un en çok kazandıran ve kaybettiren hisseleri!

Borsa Doktoru resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda BIST 30'da hangi hissenin ne kadar kazandırdığını açıkladı. İşte Borsa Doktoru'nun paylaşımı ve o paylaşıma gelen yorumlar...

Hazır beton güven endeksi eşik değerin üzerinde! 

İnşaat sektörünün büyüme hızını gösteren öncü göstergelerden biri olan Hazır Beton Endeksi eşik değerin üstüne yükseldi.

Bakan Özhaseki açıkladı! Yeniden İmar Çerçeve Projesi kapsamında afet bölgesini alt ve üst yapısıyla ayağa kaldıracağız!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Yeniden İmar Çerçeve Projesi kapsamında afet bölgesini alt ve üst yapısıyla ayağa kaldıracaklarını açıkladı.

BİST endeksi Haberi

BİST endeksi

Ekonomist Cüneyt Akman'a göre Borsa İstanbul'da son yaşanan ralli ve arkasından gelen sert düşüş hareketleriyle yatırımcının yaşadığı kayıp 5 milyar doların üzerinde. BİST'teki sepkülasyon iddialarına İstanbul Borsası'nın eski yöneticilerinden Tuncay Dinç'ten geldi. Borsa İstanbul'un eski genel müdürlerinden biri olan Tuncay Dinç, borsada her zaman küçük çaplı manipülatörlerinden olduğunu belirterek, yanana son olaylarda devlet bankalarında bilinmeyen bir elin devreye girdiğini ve hisseleri yukarı çektiğini söyledi.

Konuyla ilgili Independent Türkçe'ye açıklamalarda bulunan Tuncay Dinç, kamu bankalarının hisselerindeki yükselişle birilerinin ciddi oranda para kazandığını söyledi. Dinç, bu yükselişte Varlık Fonu'na işaret edildiğini ancak ne Varlık Fonu'ndan ne de SPK'dan bu konuda net bir açıklama gelmediğine işaret etti. Bu süreçte 13 kez tavan yapan hisseler olduğunu ancak Borsa İstanbul yöneticilerinin müdahale etmekte aciz kaldığını...