05 / 05 / 2024

Borusan gemlik tesisi

Borusan gemlik tesisi

Borusan Mannesmann Kocaeli'de bulunan gayrimenkullerini Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne toplam 87 milyon 835 bin TL'ye sattı.

Yerli Sanayi devi Borusan Gemlik'teki fabrikasını satıyor!

Yerli sanayi devi Borusan Boru, Gemlik tesisinde bulunan büyük çaplı boru imalat tesislerini satışa çıkardı.

TOGG Bursa Gemlik Fabrikası'nda çalışacak elemanlar için ilan verdi! İşte başvuru şartları

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG), Gemlik Tesisi'nde temmuz ayının sonunda deneme üretimlerine başlayacak. Sene sonunda banttan indirilmesi beklenen TOGG'un fabrikasında çalışacak elemanlar aranıyor. İşte başvuruyla ilgili detaylar...

TOGG'un yola çıkacağı tarihi Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Beklenenden erken olacak

Türkiye'nin yüzde yüz elektrikli otomobili TOGG'un seri üretimi için yapılan çalışmalar devam ediyor. TOGG Gemlik Tesisi’nde aracın boya ve montaj çalışmaları devam ederken Cumhurbaşkanı Erdoğan, otomobilin banttan ineceği tarihi açıkladı.

2023 Mart ayında yollara çıkacak TOGG'un fiyatı belli oldu! İlk siparişleri almaya başladılar

Togg, Gemlik Tesisi’ndeki boyahane kurulumunu tamamlayarak, C-SUV gövdesinde boyasız denemelere başladı. Araç 2023 Mart ayında yollara çıkacak. TOGG'un satış fiyatı da netleşmeye başladı ilk siparişler alınıyor. İşte detaylar..

Türkiye'nin yerli otomobili TOGG'da yeni aşamaya geçildi! Seri üretim öncesi son adım

Türkiye'nin ilk yüzde yüz elektrikli otomobili TOGG, 2023 yılında seri üretime geçmeden önceki son aşamalarını teker teker hayata geçiriyor. Bu yılın son çeyreğinde seri üretime geçmeyi planlayan TOGG, Gemlik Tesisi’ndeki boyahane kurulumunu tamamladı.

TOGG'un test pisti tamamlandı! İşte rakamlarla TOGG Gemlik Tesisi!

Türkiye’nin yerli ve milli otomobili TOGG'un Gemlik Tesisi’nde hayata geçirilen toplamda 1.6 kilometrelik test pisti tamamlandı.

TOGG'un Gemlik Tesisi'ndeki inşaat çalışmaları hızlandı!

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu’nun (TOGG) Gemlik Tesisi’nde başlayan inşaat çalışmaları tamamlanıyor. Tesiste çalışmaların takip edilebilmesi için 7/24 kesintisiz bir biçimde sürecek canlı yayın başlattı.

Yerli otomobil fabrikasının inşaatında son durum ne?

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu’nun (TOGG) Gemlik Tesisi’nde başlayan inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Fabrikanın boyahane, enerji, gövde ve giriş binalarının altyapı çalışmaları tamamlandı. 

TOGG'un 'Gemlik Tesisi'ndeki inşaat çalışmaları tamamlanıyor!

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) tarafından Gemlik Tesisi'nde başlayan inşaat çalışmaları tamamlanıyor. Tesis içerisinde boyahane, enerji, gövde ve giriş binalarının alt yapı çalışmalarının tamamlandığı duyuruldu.

TOGG'un Gemlik Tesisi'ndeki üst yapı inşaatı için 1.500 kişi istihdam edilecek!

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu), Gemlik Tesisi'ndeki üst yapı inşaatı için bu ay 220, toplamda ise 1.500 personelin istihdam edileceği belirtildi.

TOGG Gemlik Tesisi’nin inşaatı için Yapı Merkezi seçildi!

Yapı Merkezi, TOGG’un ‘Yeniliğe Yolculuk’ hedefinin çekirdeği olan ve aynı çatı altında topladığı fonksiyonları, akıllı ve çevreci özellikleriyle ‘Bir Fabrikadan Daha Fazlası’ olarak tanımlanan Gemlik Tesisi’nin üst yapı inşaatını üstlenecek. 

Gemlik Termal Turizm Tesisi'nin inşaatı hızlandı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Gemlik’e kazandırılacak olan Termal Turizm Tesisinde inşaat hızlandı

Marmarabirlik'ten Gemlik'e modern tesis yatırımı!

Gemlik'te Marmarabirlik 15 dönümlük alana zeytin işleme tesisi kuracak. Tesisin kalite ve standartları korurken hem üretimin, hemde tüketimin artması hedefleniyor.

Borusan gemlik tesisi Haberi

Borusan gemlik tesisi

Borusan Mannesmann Boru Sanayi ve Ticaret A.Ş. 2013 yılından itibaren Kocaeli/İzmit tesislerinden Gemlik'e taşınmıştı. Ayrıca Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin yürüttüğü Sekapark ve Kentsel Dönüşüm Projelerinin bir sonucu olarak bahsi geçen gayrimenkuller atıl duruma düşmüştü. 


Borusan'ın sahip olduğu bu gayrimenkulleri Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne toplam 87 milyon 835 bin TL'ye nakden ve peşin ödenmek üzere sattı.


Borusan'ın KAP açıklaması

Şirketimiz stratejik iş kollarından biri olan büyük çaplı hat borularının üretimini, 2013 yılından itibaren Kocaeli/İzmit Tesislerimizden Gemlik'e taşınmıştık. Ayrıca Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin yürüttüğü Sekapark ve Kentsel Dönüşüm Projelerinin bir sonucu olarak bahsi geçen gayrimenkullerimiz atıl duruma düşmüştü. Şirketimiz sahip olduğu bu Gayrimenkulleri Kocaeli Büyükşehir Belediyesine  toplam 87.835.000,- Türk Lirasına, nakden ve peşin ödenmek üzere satmıştır. Satış işlemi sonucunda elde edilen fon şirketimizin stratejik yatırım harcamalarında ve...