05 / 05 / 2024

Borusan kocaeli tesisi

Borusan kocaeli tesisi

Borusan Mannesmann Kocaeli'de bulunan gayrimenkullerini Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne toplam 87 milyon 835 bin TL'ye sattı.

18.5 milyar liralık devlet desteği! İzmir, Adana, Kocaeli ve Sakarya'da yapılacak

Adana, İzmir, Kocaeli ve Sakarya'da yapılacak olan üretim tesisi yatırımlarına proje bazlı devlet desteği verilecek. Destek alacak yatırımlar arasında Toyota hibrit otomobil ve batarya üretimi de var. Destek kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.

Kocaeli'de konutlar sanayi tesisi yanından taşınıyor!

Kocaeli'nin Körfez ve Dilovası ilçelerindeki sanayi tesislerinin yanında yer alan konutlar kentsel dönüşüm çalışmaları ile başka alana çalışacak. 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nden Başiskele'ye sağlık tesisi!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Başiskele Yeniköy’de termal suyun bulunduğu bölgeye sağlık turizmi için tesis inşa edecek. 

Darıca, modern spor tesisi için gün sayıyor!

Kocaeli Darıca ilçesine bir spor tesisi daha kazandırılıyor. Bağlarbaşı Mahallesi’nde inşa edilen spor tesisi özgün mimarisiyle göz dolduruyor. 

Kocaeli Sanayi Odası'nın yeni tesisi yükseliyor!

Kocaeli Sanayi Odası binasının yanında yapımına başlanan sosyal tesisin inşaat çalışmaları devam ediyor. 40 metre derinliğe 59 adet kazık çakıldı daha sonra zemin betonu atıldı.

Kartepe'de 20.8 milyon TL'ye icradan satılık muz sarartma tesisi!

Kocaeli 8. İcra Dairesi Müdürlüğü, Kocaeli İli, Kartepe İlçesi, Ş. Uzunbey Kumlaçiftliği Mahallesi 263 ada, 27 parselde yer alan muz sarartma tesisi ve soğuk hava deposunu 20 milyon 815 bin 300 TL'ye icradan satıyor...

Kocaeli Umuttepe ormanlık alanında yapılacak tesis mecliste!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Umuttepe ormanlık alanında yapılmak istenen atık bertaraf tesisi meclis gündemine taşındı. İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, tesise ilişkin soru önergesi hazırladı...

Kocaeli Darıca’ya dev spor tesisi!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Darıca’da dev spor tesisi inşa edilecek. İnşa edilecek spor salonunun çalışmalar başlatılıyor.

Gebze'ye modern spor tesisi!

Kentteki çalışmalarına son sürat devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gebze'ye modern bir spor tesisi kazandırıyor.

Kocaeli Yeniköy'deki spor tesisi 120 aylığına kiralanıyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından Yeniköy Mahallesi'nde yer alan Spor Tesisi Alanı 120 ay süre ile kiralanıyor. İhale 11 Nisan'da yapılacak...

Kocaeli Darıca Sosyal Tesisi şekilleniyor!

Kentteki yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Darıca Sosyal Tesisi'nin inşaatına başladı.

Gebze'ye modern sporcu eğitim tesisi inşa edilecek!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gebze’de sporcu eğitim merkezi inşa edecek. Gebze'ye yapılacak olan modern sporcu eğitim tesisi için ihale gerçekleştirildi. 

Borusan Kocaeli'deki gayrimenkullerini 87.8 milyon TL'ye sattı!

Borusan Mannesmann Kocaeli'de bulunan gayrimenkullerini Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne toplam 87 milyon 835 bin TL'ye sattı.

Borusan kocaeli tesisi Haberi

Borusan kocaeli tesisi

Borusan Mannesmann Boru Sanayi ve Ticaret A.Ş. 2013 yılından itibaren Kocaeli/İzmit tesislerinden Gemlik'e taşınmıştı. Ayrıca Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin yürüttüğü Sekapark ve Kentsel Dönüşüm Projelerinin bir sonucu olarak bahsi geçen gayrimenkuller atıl duruma düşmüştü. 


Borusan'ın sahip olduğu bu gayrimenkulleri Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne toplam 87 milyon 835 bin TL'ye nakden ve peşin ödenmek üzere sattı.


Borusan'ın KAP açıklaması

Şirketimiz stratejik iş kollarından biri olan büyük çaplı hat borularının üretimini, 2013 yılından itibaren Kocaeli/İzmit Tesislerimizden Gemlik'e taşınmıştık. Ayrıca Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin yürüttüğü Sekapark ve Kentsel Dönüşüm Projelerinin bir sonucu olarak bahsi geçen gayrimenkullerimiz atıl duruma düşmüştü. Şirketimiz sahip olduğu bu Gayrimenkulleri Kocaeli Büyükşehir Belediyesine  toplam 87.835.000,- Türk Lirasına, nakden ve peşin ödenmek üzere satmıştır. Satış işlemi sonucunda elde edilen fon şirketimizin stratejik yatırım harcamalarında ve...