18 / 05 / 2024

boş binaların çevre temizlik vergisine tabi olup olmadığı

boş binaların çevre temizlik vergisine tabi olup olmadığı

Boş binaların çevre temizlik vergisine tabi olup olmadığı 3 Ağustos 2006 tarihinde Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yayımlanan özelgede açıklanıyor. Buna göre, boş binalar çevre temizlik vergisine tabi midir?

Büyükçekmece'de istinat duvarı çöktü! Site sakinleri ayaklandı! Binaların boşaltılması ve mühürlenmesi gerekiyor!

Büyükçekmece'de kuvvetli yağışın etkisiyle bir sitenin içinde bulunan istinat duvarı çöktü. Site sakinlerinden Pınar Özer Aydın, "Binaların boşaltılması, mühürlenmesi gerekiyor" diyerek tepki gösterdi.

Bakanlık resmen açıkladı! Binaların yıkılması hakkında yönetmelik 1 Temmuz'da yürürlükte!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hazırlanan Binaların Yıkılması Hakkında Yönetmelik, 1 Temmuz 2022'de yürürlüğe giriyor. İşte yönetmelik ile ilgili merak edilen tüm ayrıntılar...

Bakan Murat Kurum açıkladı! İklim dostu yeşil binaların yapımına öncelik verilecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yaptığı açıklamada su kaynaklarını koruyacak ve atık su miktarını azaltacak iklim dostu yeşil binaların yapımına öncelik verilmesi ve bu kapsamda teşviklerin artırılmasını karar verdiklerini dile getirdi.

Kamu binalarının depreme dayanıklılığı artırılıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilen toplam 465 milyon dolar kredi desteği kapsamında kamu binalarının depreme dayanıklılığı ve enerji verimliliğinin artırılması için harekete geçildi.

ÇEDBİK Binaların Yeşil Dönüşümünün Finansmanı paneli 21 Mayıs'ta!

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği (ÇEDBİK) hız kesmeden etkinliklerine devam ediyor. Binaların Yeşil Dönüşümünün Finansmanı paneli 21 Mayıs Cuma günü saat 14:30'da gerçekleştirilecek. 

Boğaziçi Üniversitesi’nden Türkiye’deki binaların enerji verimliliği için kapsamlı araştırma!

Boğaziçi Üniversitesi’nden Türkiye’nin 81 kentindeki binaların enerji verimliliği için kapsamlı araştırma yaptı.

TRT'nin bazı binalarının boşaltılması meclis gündeminde!

TRT'ye ait bazı binaların depreme karşı dayanıksız olduğu gerekçesiyle boşaltılması meclis gündemine taşındı. CHP'li İlgezdi, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Riskli binaların tespiti ve yıkılması ilgili tüm kurallar!

Vatandaşa riskli binalarda oturmayın demeyin, alternatif sunun konulu yazının ardından Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Riskli binaların tespiti ve yıkılması ilgili tüm kuralları anlattı.

Bahçelievler'de riskli binaların yıkımı devam ediyor!

İstanbul'da meydana gelen 5,8 şiddetindeki depremin ardından Bahçelievler’de boşaltılan riskli binaların yıkım çalışmaları devam ediyor...

Bahçelievler'de ağır hasarlı binaların yıkımı başladı!

Bahçelievler'de yıkılması bekleyen binanın aniden çökmesinden sonra gözler tahliye edilen binalara çevrildi. İstanbul depremi sonrası Bahçelievler'de boşaltılan binaların yıkımına başlandı...

1000 kişi gece gündüz çalışıyor! Binaların röntgeni çekiliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Elazığ'da bulunan binaların röntgenini çekiyor. 93 bin bağımsız bölümün bulunduğu bölgede hasar tespit çalışmalarında yüzde 50 seviyesine ulaşıldı.

Kanal İstanbul, Boğaz'ın özgürlük projesi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Kanal İstanbul, Boğaziçi'ni koruma ve kurtarma projesidir, Boğaz'ın özgürlük projesidir." dedi.

Eski binaların tümü 2050'ye kadar dönüşecek!

BM İklim Zirvesi bağlamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak birçok görüşmeler gerçekleştirdiklerini söyleyen Bakan Kurum, Projemiz kısaca 2030'a kadar yeni yapılacak binaların sıfır karbonlu binalar olması.'' dedi.

boş binaların çevre temizlik vergisine tabi olup olmadığı Haberi

boş binaların çevre temizlik vergisine tabi olup olmadığı

Boş binalar çevre temizlik vergisine tabi midir?

Boş binaların çevre temizlik vergisine tabi olup olmadığı, 6183 sayılı Kanuna göre çevre temizlik vergisi zamanaşımının ne zaman başlayacağı, zamanaşımına uğramış borçlar için düzeltme istenip istenemeyeceği ve belediyelerce tahsil edilen çevre temizlik vergisi, emlak vergisi, harcamalara katılma paylarına ilişkin alacaklar için ödeme emrinin İcra ve İflas Müdürlüğü aracılığı ile gönderilip gönderilemeyeceği, gönderilirse bu ödeme emrinin geçerliliği hususunda 3 Ağustos 2006 tarihinde Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından özelge yayımlandı. Özelge kapsamında boş binaların çevre temizlik vergisi ne ilişkin esaslara yer veriliyor.


T.C.

MALİYE BAKANLIĞI

Gelir İdaresi Başkanlığı 


SAYI:B.07.1.GİB.0.66/6601-728/60690      

KONU: Çevre temizlik vergisi hk.


...........  BAKANLIĞI


...................... tarafından Başkanlığımıza verilen 03.02.2006 tarihli dilekçenin bir örneği ilişikte gönderilmiş olup, konu ile ilgili Başkanlığımız görüşü aşağıda belirtilmiştir.


Söz konusu dilekçede, boş binaların çevre...