15 / 05 / 2024

boşanan eşlerin mal paylaşımı

boşanan eşlerin mal paylaşımı

Boşanan eşin miras hakkı kapsamında boşanan eşler, bu sıfatla birbirlerinin yasal mirasçısı olamazlar ve boşanmadan önce yapılmış olan ölüme bağlı tasarruflarla kendilerine sağlanan hakları kaybederler...

Cem Hakko’dan boşanan Ronit Gülcan Etiler'de 200 bin TL'ye daire kiraladı!

İş insanı Cem Hakko’dan anlaşmalı bir şekilde olarak boşanan sosyetik Ronit Gülcan, Etiler'de 200 bin TL'ye boğaz manzaralı bir daire kiraladı.

Aile konutunda şok detay! Vefat durumunda 4'te 1 miras diğer eşin olur! 

Eşlerin vefat durumunda aile konutu hükmünün sona erip ermeyeceği ve diğer eşin ne gibi hakları olacağı merak ediliyor. İşte aile konutu ile ilgili merak edilenler...

Boşanma durumunda çiftler arası mal paylaşımı nasıl yapılır? Mal paylaşımı davası nasıl açılır?

Boşanma sürecinde merak edilen konulardan bir de mal paylaşımdır. Mal paylaşımı davası açılarak, çiftler arasında bazı mallar paylaştırılır. Peki mal paylaşımı nasıl açılır, mal paylaşımı davası nasıl açılır ve hangi mallar paylaşılır? İşte boşanma sürecinde mal paylaşımı detayları…

2022'de 574 bin 358 çift evlendi, 180 bin 954 çift boşandı! Türkiye'de evlenmeler de boşanmalar da arttı!

Türkiye'de geçtiğimiz sene evlenen çiftlerin sayısı 574 bin 358'e, boşanan çiftlerin sayısı da 180 bin 954'e ulaştı. İşte ayrıntılar...

Çinli analistten boğa vurgusu! BTC 2023 sonunda bu kadar olacak!

Kripto para hizmetleri sağlayıcısı Matrixport Çarşamba günü yayınladığı bir araştırma raporunda, yılın bu erken dönemindeki üstün performansın Bitcoin fiyatı için boğa eğilimi anlamına geldiğini söyledi.

Aile konutu ile ilgili eşlerin hakları neler?

Aile konutuna dair eşlerin hakları bulunmaktadır. Bu noktada Aile konutu ile ilgili eşlerin hakları neler? sorusu sorulmaktadır. İşte detaylar!

Evli çiftlerin dikkatine! Yargıtay kararını verdi! Evlilikte hangi mal sizin oluyor?

Yargıtay’dan boşanma sürecindeki mal varlığı paylaşımları ile ilgili önemli bir karar çıktı. Bursa’da boşanacak olan çiftin davası, akıllardaki soru işaretlerinin silinmesine sebep oldu. İşte detaylar…

Eşten izinsiz ev satılabilir mi?

Eşlerin birlikte ve sürekli ikamet ettikleri konut, aile konutu olarak ifade ediliyor. Mal varlıkları içerisinde yer alan aile konutu 194. madde ile korunuyor. Peki, eşten izinsiz ev satılabilir mi? Tapuda eşin rızası aranır mı? İşte tüm merak edilenler...

Evlenme ve boşanmalar gayrimenkul piyasalarını nasıl etkiliyor?

Pandeminin derinden etkilediği boşanma sayıları gayrimenkul piyasasında da dengeleri değiştiriyor. Peki evlenen ve boşanan çiftlerin sayısı gayrimenkul piyasalarını nasıl etkiliyor?

Boşanmayı düşünenler dikkat! Ödenen para faiziyle geri alınacak!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), hileli boşanan çiftleri takibe aldı. Boşandığı eşiyle yaşamaya devam ettiği tespit edilen kişilere ağır yaptırımlar uygulanarak maaşı kesilecek, ödenen para faiziyle birlikte geri alınacaktır.

Boşanmalarda taşınmaz paylaşımı nasıl yapılır?

Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Erol Ulusoy bugün kaleme aldığı köşe yazısında boşanan eşler arasında mal paylaşımını kaleme aldı. 

Eşlerin mirastaki hakları nasıl belirlenir?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde eşlerin mirasçılık durumunu kaleme aldı.

Selin Ciğerci Beykoz'daki villasını satıyor!

Geçtiğimiz günlerde futbolcu eşi Gökhan Çıra'dan boşanan Selin Ciğerci, Beykoz'daki villasını satılığa çıkardı. Ciğerci villası için 57 milyon TL istiyor. 

boşanan eşlerin mal paylaşımı Haberi

boşanan eşlerin mal paylaşımı

Boşanan eşin miras hakkı!

Türk Medeni Kanunu gereğince, mevcut veya beklenen menfaatleri boşanma yüzünden zedelenen kusursuz veya daha az kusurlu taraf, kusurlu taraftan uygun bir maddî tazminat isteyebiliyor.


Boşanmaya sebep olan olaylar yüzünden kişilik hakkı saldırıya uğrayan taraf, kusurlu olan diğer taraftan manevî tazminat olarak uygun miktarda bir para ödenmesini isteyebilir.


Yoksulluk nafakası

Boşanma yüzünden yoksulluğa düşecek taraf, kusuru daha ağır olmamak koşuluyla geçimi için diğer taraftan malî gücü oranında süresiz olarak nafaka isteyebilir. Nafaka yükümlüsünün kusuru aranmaz.


Tazminat ve nafakanın ödenme biçimi

Maddî tazminat ve yoksulluk nafakasının toptan veya durumun gereklerine göre irat biçiminde ödenmesine karar verilebilir. Manevî tazminatın irat biçiminde ödenmesine karar verilemez.


İrat biçiminde ödenmesine karar verilen maddî tazminat veya nafaka, alacaklı tarafın yeniden evlenmesi ya da taraflardan birinin ölümü hâlinde kendiliğinden kalkar;...