12 / 05 / 2024

bosna dönen ev

bosna dönen ev

Bosna Hersek’te yaşayan  Vojin Kusic isimli vatandaş,  eşi için dönen ev inşa etti. 

Kiracı ve ev sahipleri arasındaki gerilim arap saçına döndü! Kira anlaşmazlıklarında dava sayısı yüzde 80'e ulaştı

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki gerilim her geçen gün artmaya devam ediyor. Adeta arap saçına dönen sorunlar işin içinden çıkılamaz bir hale dönüştü. Özellikle büyükşehirlerde kiracı anlaşmazlıklarının yüzde 80'i davaya dönüşüyor...

360 derece dönebilen ev yaklaşık 19 milyon TL'ye satılıyor!

Mühendis Don Dunick tarafından tasarlanan 'Fener' isminde olan ve Kuzey Adası'ndaki Auckland şehrine bağlı sahil kasabası Maraetai'de bulunan 360 derece dönen ev satılıyor. İşte ayrıntılar...

Konut fiyatları seçimden bugüne dolar bazında yüzde 15 düştü! Ev satan çok, alan yok...

Konut fiyatları düşmeye başladı. Piyasa durgunlaşırken vatandaşlar yüksek kredi faiz oranları ve ekonomik koşullardan dolayı ev sahibi olamıyor. Peki konut piyasasındaki düşüş devam edecek mi; ev fiyatları ne olur?

Kredi faizleri düşmezse, ev fiyatları ne olur?

Ev sahibi olmak isteyen herkes “Konut fiyatları düşecek mi artacak mı” sorusunun cevabını merakla beklerken kripto fenomeni Murat Ali Calman X sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Konut fiyatlarında düşüş olacağını söyleyen Calman’a bakın vatandaşlar ne dedi? 

Yurt dışında ev ve arsa almayı düşünenler dikkat! Hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz!

Emlak ve yatırım danışmanı Mert Başaran resmi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda yurt dışında ev ve arsa alırken dikkat edilmesi gerekenleri kaleme aldı.

Sıfır ev alacaklara kritik uyarı! Fiyatlarda düşüş beklemeyin, pazarlıksız ev almayın!

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası Başkanı Hakan Akçam, ev almayı düşünen vatandaşlar için önerilerde bulunarak dikkat çekici tavsiyelerde bulundu.

Yurt dışından ev alacaklara flaş uyarı: Bunlara dikkat edin, mağdur olmayın!

Türkiye'deki emlak piyasalarında yaşanan durgunluğu bahane eden yurt dışı merkezli gayrimenkul ve inşaat firmaları, Türk yatırımcıları radarına aldı. Peki yurt dışından ev alırken nelere dikkat edilmeli?

Ev almak isteyenlere müjde indirim geldi: 2+1 prefabrik ev 259 bin 900 TL'ye, 3+1 prefabrik ev 378 bin 900 TL'ye düştü! 

Prefabrik ev almayı düşünen vatandaşlara indirim müjdesi geldi. 2+1 prefabrik ev 259 bin 900 TL'ye, 3+1 prefabrik ev 378 bin 900 TL'ye düştü. İşte diğer indirimli ev fiyat listesi...

Eğer bu belgeniz yoksa evinizi kiraya veremeyeceksiniz: Ev sahipleri dikkat, belgesi olmayan 100 bin TL ödüyor!

Ev sahiplerini yakından ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. Meclis tarafından onaylanan yeni bir düzenleme, ev sahiplerini 100.000 TL ödeme zorunluluğuyla karşı karşıya bırakıyor. Bu yeni düzenleme izin alınmadan yapılacak işlemleri kapsıyor. İşte bu önemli değişikliğin detayları…

Kiracılar aman dikkat, ev sahibinin oyununa gelmeyin!

Ev sahiplerinin yaptığı kira oyunu kiracıları zor durumda bırakıyor. Kiracısını evden çıkarmayı düşünen ev sahiplerinin yaptığı yöntemler şaşkınlık yaratıyor.

Ev sahibinden habersiz yapılan masraf kiradan düşülür mü?

Ev sahibinin haberi olmadan yapılan tadilatın masrafı kiradan düşülebilir mi? Kiralık evlerde yapılan tadilat masraflarının kira ücretinden düşülmesi ev sahipleri açısından büyük sıkıntı yaratıyor.

Böylesi ilk defa görüldü! Kiracılı ev, evin fiyatını düşürüyor!

Gayrimenkul sektöründe ilk defa bir durum görüldü ve deyim yerindeyse devran tersine döndü! Ev sahipleri için garanti niteliğinde olan ev kiralarında durum biraz değişti. Yüzde 25’lik zam sınırıyla tatmin olmayan kiracılar artık ev fiyatlarının düşürülmesini sağlıyor. 

KKM hesaplarında son dakika gelişmesi! Dövizden dönen KKM hesaplarında ‘prim uygulaması’ sona eriyor!

Kur korumalı mevduat hesaplarında önemli bir gelişme yaşandı. Bankacılık çevrelerinde, Merkez Bankası’nın bankalara prim uygulamasına sınırlama yönünde tavsiye verdiği konuşulurken, bazı bankalar dövizden dönen KKM hesaplarına, ‘önden prim’ uygulamasını kaldırdı.

bosna dönen ev Haberi

bosna dönen ev

Bosna Hersek’teki küçük bir kasabada ikamet eden Vojin Kusic, karısına olan aşkını, yaptığı sıra dışı ev ile, gösterdi. Milliyet'ten Gonca Kocabaş'ın haberine göre; Vojin Kusic tarafından tasarlanıp inşa edilen ev, kendi etrafında dönebiliyor. Eşinin kararsızlığı ve evdeki odaları değiştirme arzusu nedeniyle böyle bir ev inşa eden Kusic, “Eşimin, odaların yerlerini değiştirme ve görmek istediği cephe arzusuna daha fazla dayadım” dedi.

Yeşil cephesi, kırmızı çatısı ve altındaki dönmeyi sağlayan mekanizması ile ev, köydeki diğer evlerden kolayca ayrılabiliyor. Yaşı gereği, işlerini çocukları alınca, bu evi inşa edebilmek için fırsat çıktığını dile getiren Kusic, artık eşinin oturduğu yerden, istediği manzarayı görebildiğini belirtti.

Yıllar önce Kusic, kendisi, karısı ve 3 çocuğu için bir inşa ev yaptırdı. Evin inşası sırasında, karısı yatak odalarının güneşe bakmasını istediği...