27 / 04 / 2024

360 derece dönebilen ev yaklaşık 19 milyon TL'ye satılıyor!

360 derece dönebilen ev yaklaşık 19 milyon TL'ye satılıyor!

Mühendis Don Dunick tarafından tasarlanan 'Fener' isminde olan ve Kuzey Adası'ndaki Auckland şehrine bağlı sahil kasabası Maraetai'de bulunan 360 derece dönen ev satılıyor. İşte ayrıntılar...



Yeni Zelanda'da 360 derece dönme özelliği bulunan, Kuzey Adası'ndaki Auckland şehrine bağlı sahil kasabası Maraetai'deki 'Fener' isimli ev satışa sunuldu. Mühendis Don Dunick tarafından tasarlanan ev 35 sene önce inşa edildi. 

Dönen ev fikrinin diğer mühendis arkadaşlarıyla arasındaki sohbetlerde oluştuğunu dile getiren mimar Dunick, "Manzarayı ve güneş ışığının geliş açısını istediğiniz gibi değiştirebilme fırsatına sahipsiniz. Gece bir fırtına geliyorsa ve yatak odanızın pencerelerinde uğultu istemiyorsanız, konutunuzu döndürebilirsiniz" diye konuştu. 

Söz konusu evin 360 derecelik dönüşünü tamamlaması 33 dakika sürüyor.

360 derece dönebilen ev yaklaşık 19 milyon TL ye satılıyor!

Independent'te yer alan habere göre, Dunick, 360 derece dönebilen bir evde elektrik, su ve tesisat borularının da bu harekete uygun olarak tasarlanması gerektiğinin altını çizerek, arkadaşlarıyla giriştiği projenin tamamlanmasının 5 sene sürdüğünü dile getirdi. 

Mühendis, kurduğu bu sistem sayesinde yapılacak konutların aşağı ve yukarı hareket etmesinin de sağlanabileceğini ve bu şekilde evlerin su baskınına karşı da korunabileceğini aktardı. 

Ünlü müzayede evi Sotheby's'in gayrimenkul firması Sotheby’s International Realty tarafından geçtiğimiz hafta satışa sunulan "Fener" en az 1 milyon Yeni Zelanda doları (yaklaşık 19 milyon Türk Lirası) değere sahip. 

360 derece dönebilen ev yaklaşık 19 milyon TL ye satılıyor!

Carolyn Hanson, dönen evin satışının ihale yoluyla yapılacağını, ilan açıldığından bu yana evin ziyaretçilerle dolup taştığını vurguladı. Hanson, Maraetai sakinlerinin yanı sıra yabancı ülkelerden de konuta talep geldiğini belirtti. 

80 yaşındaki Dunick ise "Bu şekilde bir evi tasarlamış olmaktan çok mutluyum. Müthiş bir başarı ve zamanının ötesinde bir alan" ifadelerini kullandı. 

Bunların yanı sıra Patronlar Dünyası'nın aktardığı habere göre; Fransa’da restoran ve toptancılık sektörü başta olmak üzere birçok farklı alanda faaliyette bulunan  Ekin Grubu, Bordo şehri yakınlarında 1795 yapımı tarihi şatoyu satın aldı. La Gironde Irmağı yakınlarındaki 230 senelik  tarihi şatoda 150 kişilik konferans salonu, 30 oda, sauna, özel bir restoran, hamam ve düğün salonu yer alıyor. 

280 dönüm üzüm bağının yer aldığı 2 bin metrekarelik şatodaki 30 oda ile kültür ve sanat aktivitelerine ev sahipliği yapacak salonlar yeniden tasarlanacak. 

Yabancı uzmanlardan TCMB faiz beklentisi! Faiz indirimleri başlayacak mı?

Depremde ölen sigortalıların ailelerine maaş bağlanmalı! Emekliler Derneği'nden son dakika açıklaması!

Fahrettin Altay – Narlıdere Metrosu 24 Şubat'ta açılıyor!


 


Geri Dön