11 / 05 / 2024

bosna hersek Ahşap Cami

bosna hersek Ahşap Cami

"Şövalyeler Şehri" olarak anılan Bosna Hersek'in Buzim şehrinde 19. yüzyılda inşa edilen ülkenin "çivisiz" tek camisi, şehrin sembollerinden biri olarak yaklaşık iki asırdır dimdik ayakta durmaya devam ediyor.

Bosna Hersek'in Ahşap Camisi iki asırdır ayakta!

"Şövalyeler Şehri" olarak anılan Bosna Hersek'in Buzim şehrinde 19. yüzyılda inşa edilen ülkenin "çivisiz" tek camisi, şehrin sembollerinden biri olarak yaklaşık iki asırdır dimdik ayakta durmaya devam ediyor.

Bosna Hersek'te maden ocağı çöktü!

Bosna Hersek'tee meydana gelen 3.5 büyüklüğündeki deprem nedeniyle kentteki Raspotoçye kömür madeninde göçük oluştu. 34 işçinin madende mahsur kaldığı ve bu işçileri kurtarma çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

Kuruçeşme'de Vakıflar'dan ahşap ev restorasyon karşılığı kiralama işi!

Vakıflar Genel Müdürlüğü İstanbul 1. Bölge Müdürlüğü; Beşiktaş Kuruçeşme'de yer alan ahşap ev ve arsayı restorasyon karşılığı 25 yıl süreyle kiraya verilecek. İhalesi 25 Eylül'de yapılacak.

Aspen LUMUNER led aydınlatma ve SEPIA ahşap asma tavan sistemlerini tanıttı!

Aspen, sürdürülebilir yenilikçilik anlayışının son ürünleri LUMUNER led aydınlatma ve SEPIA ahşap asma tavan sistemlerini sektör temsilcileri ve basın mensuplarının katıldığı bir lansmanla pazara sunduğunu duyurdu

Ahşap sevenler için Vitra'dan yeni tasarım!

Ahşabın doğallığından ve sıcaklığından vazgeçemeyenler için VitrA, ahşap görünümlü porselen karo serileri Samba ve Pera'yı sunuyor. Seriler hem zeminde hem de duvarda kullanılabilirliği açısından kolaylık sağlıyor.

1943 yılında Üsküdar Çinili Sokak'ta ahşap bir ev 381 liraya satılacakmış!

Kadıköy Vakıflar Müdürlüğü'nün 1943 yılında verdiği ilanda Üsküdar Çinili Hamam Sokak'ta bulunan ahşap bir ev 381 liraya satılacakmış. O yıl eve biçilen değer 12 tane altın parasıymış.

4.Kastamonu Ahşap Fuarı 28-31 Ağustos'ta!

Kastamonu’nun country ahşap mobilyaları, rotayı yurtdışına çevirdi. Vali Günaydın, "Kastamonulu firmalarla yaptığımız toplantılarda, country ahşap mobilyada, gelecek 5 yıl içinde, yurtiçi ve yurtdışına yaklaşık 5 milyon dolar ciro hedefleniyor" dedi

4.Kastamonu Ahşap Fuarı 28- 31 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek!

Ahşabın başkenti Kastamonu ’ da, ahşap kültürünün dünyaya tanıtılması için Kastamonu Valiliği ’ nin öncülüğünde 4.Kastamonu Ahşap Fuarı, 28 ile 31 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek...

1942 yılında Beşiktaş'ta Boğaz manzaralı ahşap bir ev 4 bin 500 liraya satılacakmış!

1942 yılında Maçka ile Beşiktaş arasında Boğaz manzaralı, yerine üç katlı apartman yapmaya müsait ahşap bir ev 137 Reşat Altın'ı karşılığında, 4 bin 500 liraya satılacakmış.

VitrA'dan ahşap sevenlere Samba ve Pera!

VitrA, ahşap yüzeylerin zenginliğini evin tüm mekânlarına taşıyor. Ahşabın doğallığını ve sıcaklığından vazgeçemeyenler, VitrA’nın ahşap görünümlü porselen karo serileri Samba ve Pera’ yı tercih ediyor...

Hazar Ahşap İşleme Merkezi Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hazar Ahşap İşleme Merkezi Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Kamil Güroğlu, Yeşim Güroğlu, Ayten Çevik tarafından 200 bin TL'lik sermaye ile 22 Ağustos'ta kuruldu.

Sur Çelik Kapı ahşap ve metali Magnesia serisinde sunuyor!

Çelik kapı sektörünün yenilikçi markası Sur, çelik kapıda sıkça kullanılan ahşap ve metal gibi klasik malzemeleri modern bir yorumla Magnesia serisinde sunuyor.Sur Çelik Kapı hırsızlığa karşı verdiği garanti ile dikkat çekiyor.

1941 yılında Yeniköy'de ahşap bir ev 284 liraya satılacakmış!

1941 yılında Beyoğlu Vakıflar Müdürlüğü tarafından verilen ilanda Yeniköy'de ahşap bir ev 284 liraya satılacakmış. Firüzağa Mahallesi Türkgücü Caddesi'nde ise 49 metrekare arsa 456 liraya satılacakmış.

bosna hersek Ahşap Cami Haberi

bosna hersek Ahşap Cami

Önemli Osmanlı eserlerinin bulunduğu Bosna Hersek'in Buzim şehrinde 19. yüzyılda inşa edilen ülkenin "çivisiz" tek camisi, şehrin sembollerinden biri olarak yaklaşık iki asırdır dimdik ayakta durmaya devam ediyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; "Şövalyeler Şehri" olarak anılan Buzim'de 1830'lu yıllarda inşa edilen ve yapımında tek bir çivi dahi kullanılmayan bu tarihi cami, halk arasında "Ahşap Cami" olarak anılıyor.

Bihaç şehrinde bulunan ve kiliseden camiye dönüştürülen Fethiye Camisi'nin ardından Krajina bölgesinin en eski camisi olan Ahşap Cami, aynı zamanda bölgedeki en eski ahşap cami olma özelliği taşıyor. 

Caminin, dönemin Bosna Valisi Mehmed Vecihi Paşa tarafından yeniden inşa edildiğini belirten Sijamhodzic, caminin yapım tarihiyle ilgili tartışmalar olduğunu, vakıfname üzerinde 1838, cami önünde bulunan taştaki yazılarda ise caminin 1835 yılında inşa edildiğinin görüldüğünü...