08 / 05 / 2024

Bosna-Hersek Ankara Büyükelçilik binası

Bosna-Hersek Ankara Büyükelçilik binası

Ankara Büyükşehir Belediyesi, kardeş ülke Bosna-Hersek Ankara Büyükelçilik binasının tadilat çalışmalarını hayata geçiriyor.

Togo'ya büyükelçilik konutu için arsa tahsis edildi!

Togolu mevkidaşı Dussey'le ortak basın toplantısı düzenleyen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Togo'ya büyükelçilik konutu inşa edilmesi için arsa tahsis edileceğini dile getirdi.

Portekiz Ankara büyükelçisinden inşaat yatırımı çağrısı! 

Portekiz'in Ankara Büyükelçisi Jaime Van Zeller Leitao, Portekiz ve Türk şirketlerine inşaat ve turizm alanında iş birliği yapması konusunda çağrıda bulundu. 

Etiyopya'nın Ankara'daki yeni Büyükelçilik binası açıldı!

Etiyopya'nın Ankara'daki yeni Büyükelçilik binasının açılışı gerçekleştirildi. Açılışa Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu katıldı...

Türkiye'nin Dakka Büyükelçiliği yeni binası açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin Dakka Büyükelçiliğinin yeni kançılarya binasının açılışına ilişkin, "Sadece ülkemize değil, Bangladeş'e de yaraşır bir yapı olsun istedik. Yeni büyükelçilik binamızın ülkelerimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi.

ABD İsrail'deki büyükelçilik konutunu sattı!

ABD yönetimi, İsrail Büyükelçiliği'ni Kudüs'e taşıması sebebiyle Tel Aviv yakınındaki büyükelçilik konutunu adı açıklanmayan bir müşteriye sattı.

Türkiye'nin Pekin büyükelçisi Abdulkadir Önen: Ev satmıyorum, Türkiye'yi tanıtıyorum!

Yaklaşık 2 senedir Pekin’de büyükelçilik görevini yürüten Abdulkadir Emin Önen, “Çinlilere ev pazarlıyor” iddiasıyla ilgili açıklama yaptı. Emin Önen, söz konusu iddiaları yalanlayarak "Ülkemizdeki yatırım olanakları hakkında sunumlar yaptım" dedi.

Bosna Hersek'in yeni büyükelçilik binası açıldı!

Bosna Hersek'in Ankara Büyükelçiliğinin Paris Caddesi'ndeki yeni binasının açılışı gerçekleştirildi.

Bosna-Hersek Ankara Büyükelçilik binası yenileniyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, kardeş ülke Bosna-Hersek Ankara Büyükelçilik binasının tadilat çalışmalarını hayata geçiriyor.

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği binasında ilk kat göründü!

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği binasının inşaatı gece gündüz devam ediyor. Binanın ilk katı göründü.

Alman Büyükelçi, 3. havalimanını ziyaret etti!

İstanbul'da çalışmaları tüm hızıyla devam eden 3. Havalimanı inşaatını Almanya'nın Türkiye Büyükelçisi Martin Erdmann da ziyaret etti. Büyükelçilik bu ziyareti "etkileyici" notuyla paylaştı.

Kore Büyükelçisi 1915 Çanakkale Köprüsü'nü inceledi!

Kore Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçisi Choi Hong-Ghi, "1915 Çanakkale Köprüsü" inşaat alanında incelemeler yaptı. 

Ankara'daki eski Alman Büyükelçilik binası 10 yıllığına kiraya veriliyor!

Atatürk Orman Çiftliği Müdürlüğü tarafından eski Alman Büyükelçilik binası, Kamu yararı gözeterek çalışan ve kar amacı gütmeyen Dernek ve Vakıflara kiralanıyor..

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği binasının inşaatı tam gaz!

Saldırı tehditleri karşısında vize işlemlerini bir müddet durduran ABD’nin Ankara Büyükelçiliği, yeni binasına geçiyor.

Bosna-Hersek Ankara Büyükelçilik binası Haberi

Bosna-Hersek Ankara Büyükelçilik binası

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından dost ve kardeş ülke Bosna-Hersek Ankara Büyükelçilik binasının tadilat çalışmaları başladı.

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; Büyükelçiliğin talebine göre tüm binayı baştan aşağı yenileyen Büyükşehir ekipleri, elçilik binasının dış cephesi dahil iç bölümlerin tadilat işlemlerini sürdürüyor. 

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri, Bosna-Hersek Büyükelçiliği'nin Çankaya'daki; bodrum ve zemin dışında iki kattan meydana gelen ve toplam büyüklüğü 781 metrekare olan binada yenileme çalışmaları yapılıyor. 

Elektrik, mekanik ve altyapı tesisatların elden geçirilip yenilenen elçilik binasında; bahçe, yürüyüş alanları ve araç parkı ile birlikte peyzaj çalışmaları da en kısa süre içerisinde tamamlanması planlanıyor.