01 / 05 / 2024

Bosna Hersek Köprü

Bosna Hersek Köprü

Hırvatistan'ın, Bosna Hersek'in tek sahil kenti Neum'da köprü inşa ederek Dubrovnik kentini ülkenin geri kalan kısmına bağlama girişimi nedeniyle ortaya çıkan sorun, iki ülkenin de gündeminde yer almaya devam ediyor

İnşaat sektöründe ihracat hamlesi! Bosna Hersek’e yalıtım köpüğü ithal edilecek!

İnşaat sektöründe hizmet veren bir Bosna Hersek firması, dünya ticaretinin buluşma noktası TurkishExporter’da bir ilan paylaştı. Söz konusu ilanda, Türkiye’den yalıtım köpüğü ithal edileceğini ifade etti.

Bosna Hersek'te dükkanlar Kovid-19 sebebiyle kepenk indiriyor!

Osmanlı döneminden kalma tarihi köprüsü ve çarşısı ile Bosna Hersek'in en önemli turizm şehirlerinden Mostar'daki birçok dükkan, Kovid-19 salgınıyla mücadelede alınan önlemler sebebiyle kepenk indiriyor.

Bosna-Hersek Ankara Büyükelçilik binası yenileniyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, kardeş ülke Bosna-Hersek Ankara Büyükelçilik binasının tadilat çalışmalarını hayata geçiriyor.

Sokollu Mehmed Paşa Köprüsü'nün restorasyonu tamamlandı!

TİKA'nın restore ettiği Bosna Hersek'in en önemli Osmanlı eserlerinden Sokollu Mehmed Paşa Köprüsü'nün teknik kabulünün yapılması nedeniyle tören düzenlendi...

Bosna Hersek'in Ahşap Camisi iki asırdır ayakta!

"Şövalyeler Şehri" olarak anılan Bosna Hersek'in Buzim şehrinde 19. yüzyılda inşa edilen ülkenin "çivisiz" tek camisi, şehrin sembollerinden biri olarak yaklaşık iki asırdır dimdik ayakta durmaya devam ediyor.

Bosna Glamoç Kültür ve Eğitim Merkezi inşaat çalışmaları başladı!

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve üye belediyelerin desteğiyle, Bosna-Hersek'in batısında yer alan Glamoç şehrinde Kültür ve Eğitim Merkezi'nin inşaatı başladı.

Cengiz İnşaat Bosna Hersek'in yoluna talip!

Dünya Gazetesi köşe yazarı olan Kerim Ülker, bugünkü yazısında cengiz inşaat'ın projelerinden bahsetti. Ülker, firmanın Bosna Hersek'ye yol projesi yapacağını açıkladı.

Bosna Hersek Foça Hünkar Camii ibadete açıldı!

TİKA koordinatörlüğü, Bosna Hersek Foça'da yer alan ve 1992'de Sırplar tarafından yıkılan Foça Hünkar Camisi'ni yeniden ibadete açtı.

Bosna Hersek'teki Türk yatırımları ne durumda?

Türkiye ile Bosna Hersek arasındaki ticareti geliştirmek ve Bosna Hersek'teki Türk yatırımlarını arttırmak amacıyla 2010 yılında kurulan Bosna Hersek ile İlişkileri Geliştirme Merkezi Vakfı, faaliyetleriyle iki ülke arasında "köprü" vazifesi görüyor.

Bosna Hersek Ferhadiye Camii bugün açılıyor!

Bosna Hersek'teki savaşta Sırpların yıktığı Ferhadiye Camisi, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da katılacağı törenle bugün açılacak. 23 yıl sonra yeniden faaliyete geçecek olan camiinin UNESCO listesine adaylık süreci devam ediyor.

İşte Osman Gazi Köprüsü'ne kavis verdiren sebep!

İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu Projesi'nin en büyük ayağını oluşturan Osman Gazi Köprüsü'ne kavis verdiren "Hersek Lagünü", 113 kuş türüne ev sahipliği yapıyor.

Elazığ Bosna Hersek Bulvarı'nda son durum!

Elazığ Belediyesi’nce hayata geçirilen Bosna Hersek Bulvarı Peyzaj ve Altgeçit Projesi doğrultusunda alt geçit inşasına ilişkin çalışmalar büyük bir hızla ilerliyor.

Bosna Hersek Sokollu Mehmet Paşa Köprüsü restore edildi!

Mimar Sinan'ın en önemli eserlerinden Sokollu Mehmet Paşa Köprüsü'nde, 5 yıldır süren restorasyon çalışmaları sona erdi. Şanlı, projeyle köprünün onarım ve bakımının yaklaşık 5 milyon avroya mal edildiğini söyledi.

Bosna Hersek Köprü Haberi

Bosna Hersek Köprü

Hırvatistan Başbakanı Zoran Milanoviç, yapılacak köprüye karşılık olarak Hırvatistan'ın Bosna Hersek'e, Adriyatik'teki Klek, Veliki Şkoly ve Mali Şkoly adalarını vereceği yönündeki iddiaları değerlendirdi. 


Hırvatistan Devlet Televizyonu'unda (HRT) bir programa konuk olan Milanoviç, Hırvatistan'ın ilk Cumhurbaşkanı Franyo Tucman ile Bosna Hersek'in ilk Devlet Başkanı merhum Aliya İzzetbegoviç arasında 13 yıl önce imzalanan ''Ülkeler Arası Sınırlar Antlaşmasını''nın bugün bile Hırvatistan Meclisi'nce onaylanmadığı, onaylandığı takdirde şu anda Hırvatistan sınırları içerisinde bulunan bazı adaların Bosna Hersek'e verilebileceğini hatırlattı. 


Neum'a yapılması planlanan Pelyeşats Köprüsü karşılığında bazı adaların kısmen Bosna Hersek'e verilebileceğine ilişkin iddiaları yorumlayan Milanoviç, ''Hırvatistan topraklarını satmıyorum'' dedi. 


Milanoviç, ''Hiçbir şekilde ne eski Cumhurbaşkanımız Tucman'ın adını anarım ne de aleyhine beyanda bulunurum. Aynı şekilde bu konunun da hiçbir şekilde sıradan günlük siyasi hesaplaşmalarda kullanılmasını istemem. Fakat...