22 / 05 / 2024

bosna hersek vatandaşları türkiyeden ev alabilir mi

bosna hersek vatandaşları türkiyeden ev alabilir mi

Bosnalılar Türkiye'den gayrimenkul sahibi olabilir mi? Boşnaklar Türkiye'den arsa alabilir mi? Boşnaklar Türkiye'den işyeri alabilir mi? İşte Bakanlar Kurulu tarafından açıklanan mütekabiliyet şartı aranmayan ülkeler...

Konya Bosna Hersek Mahallesi emlak sektörünün gözdesi oldu!

Öğrencilerin yerleşkesi haline gelen Konya'nın Bosna Hersek Mahallesi yatırımcılarına kazandırıyor. Bölgede kira getirileri en üst seviyede seyrediyor.

Şişli'de yıkım tehlikesiyle evi boşaltılan vatandaşlar yardım bekliyor!

Şişli’de dün gece oturdukları apartmanın kolonu çatlayan vatandaşlar geceyi dışarıda geçirmek zorunda kaldılar. Kanser hastası eşiyle komşusunda kaldığını dile getiren Asuman Şenol, “Eşim ağır kanser hastası, yardım bekliyoruz” dedi.

Türkiye'de gayrimenkulü olan Katar vatandaşları meclis gündeminde!

CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, Türkiye'de gayrimenkulü olan Katar vatandaşlarına ve bu gayrimenkullere ilişkin soru önergesi hazırladı. Taşcıer sorularını Bakan Soylu'ya iletti.

FETÖ'nün Bosna Hersek'teki gayrimenkullerine ipotek koyuldu!

FETÖ'nün Bosna Hersek'teki gayrimenkullerine borç nedeniyle ipotek koyuldu. Hesapları dondurulan FETÖ'nün taşınmazları satışa çıkarıldı. 

Engelli vatandaşların konut sorunu mecliste!

Engelli vatandaşların istihdam, sağlık, konut gibi alanlardaki sorunları meclis gündemine taşındı. CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Vatandaşların çoğu imar barışından habersiz!

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç , ‘imar barışı’nın detaylarından bahsetti. Genç, ''Başvuru süresinin dolmasına kısa bir süre kalmış olmasına rağmen vatandaşların çoğu imar barışı düzenlemesinin ne getirdiğinden habersiz'' dedi. 

AB vatandaşlarının yüzde 16,6'sının evindeki oda sayısı yetersiz!

Avrupa Birliği (AB) vatandaşlarının yüzde 16,6'sı aile üyelerinin sayısına göre oda sayısının yetersiz olduğu evlerde barınıyor.

Bozcaada’daki lüks villalar vatandaşların tepkisini çekti!

Çanakkale turizm cenneti Bozcaada’nın dünyaca ünlü Akvaryum Koyu’nun sırtlarında inşa edilen 19 villa, vatandaşların tepkisini çekti. İnşaat firması yetkilileri, “Yaptığımız kanunsuz bir iş yok” diye açıklama yaptılar. 

Bosna Hersek'in Ahşap Camisi iki asırdır ayakta!

"Şövalyeler Şehri" olarak anılan Bosna Hersek'in Buzim şehrinde 19. yüzyılda inşa edilen ülkenin "çivisiz" tek camisi, şehrin sembollerinden biri olarak yaklaşık iki asırdır dimdik ayakta durmaya devam ediyor.

Vatandaşlar konut almaktan vazgeçmiyor!

Konut satış istatistiklerini değerlendiren KONUTDER Yönetim Kurulu Başkanı Elmas, "Vatandaşlarımız konut almaktan vazgeçmiyor" dedi. 

Vatandaşlar faizsiz ev alma modeline yöneldi!

Birevim Yönetim Kurulu Başkanı Çiftçi, yükselen konut kredisi faizlerinin vatandaşları tasarrufa dayalı faizsiz ev alma modeline yönelttiğini söyledi. 

Vatandaşlarımızın taleplerini karşılayacağız!

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan "Vatandaşlarımızın konut, sosyal tesis, çevre ve yeni yerleşimler gibi farklı yapılaşma alanlarında bizden talep ettiği projeleri hayata geçireceğiz."

Türkler Bosna-Hersek'te yatırım atağında!

Türkiye ile Bosna-Hersek arasındaki ticaret hacmi son beş yılda yüzde 70 artarak 600 milyon doları aştı. Önümüzdeki beş yılda ise bunun 1 milyar dolara çıkarılması hedefleniyor.

bosna hersek vatandaşları türkiyeden ev alabilir mi Haberi

bosna hersek vatandaşları türkiyeden ev alabilir mi

Boşnaklar Türkiye'den ev alabilir mi?

Bosna Hersek, Balkanlar'da 51.197 km2'lik yüzölçümü ve yaklaşık 4.500.000 kişilik nüfusu olan bir ülkedir. Ülke bir bütünü oluşturan üç etnik gruba ev sahipliği yapmaktadır: Boşnaklar, Sırplar ve Hırvatlar. İngilizce'de ve daha birçok dilde etnik kimlik göz önünde tutulmadan tüm Bosna-Hersek halkına Bosnalı denir.


Peki Bosnalılar Türkiye'den gayrimenkul sahibi olabilir mi? Boşnaklar Türkiye'den arsa alabilir mi? Boşnaklar Türkiye'den işyeri alabilir mi?


Bakanlar Kurulu tarafından açıklanan mütekabiliyet şartı aranmayan ülke listesinde Bosna Hersek de bulunuyor. Bu listeye göre Bosna Hersek vatandaşları Türkiye'den gayrimenkul edinebiliyor.


Bosna Hersek, taşınmaz edimine izin verilen ülkeler listesine göre 2012 Satış İstatistiğinde de yer alıyor.


Boşnakların, Türkiye'de gayrimenkul sahibi olabilmeleri için gerekli belgeleri temin etmeleri yeterli.


Gerekli belgeler..

Kimlik belgesi ve pasaport; İkamet iznine tabi olanların Emniyet Müdürlüklerinden alacakları...