04 / 05 / 2024

Boşnaklar Türkiye'den ev alabilir mi?

Boşnaklar Türkiye'den ev alabilir mi?

Bosnalılar Türkiye'den gayrimenkul sahibi olabilir mi? Boşnaklar Türkiye'den arsa alabilir mi? Boşnaklar Türkiye'den işyeri alabilir mi? İşte Bakanlar Kurulu tarafından açıklanan mütekabiliyet şartı aranmayan ülkeler...



Boşnaklar Türkiye'den ev alabilir mi?

Bosna Hersek, Balkanlar'da 51.197 km2'lik yüzölçümü ve yaklaşık 4.500.000 kişilik nüfusu olan bir ülkedir. Ülke bir bütünü oluşturan üç etnik gruba ev sahipliği yapmaktadır: Boşnaklar, Sırplar ve Hırvatlar. İngilizce'de ve daha birçok dilde etnik kimlik göz önünde tutulmadan tüm Bosna-Hersek halkına Bosnalı denir.


Peki Bosnalılar Türkiye'den gayrimenkul sahibi olabilir mi? Boşnaklar Türkiye'den arsa alabilir mi? Boşnaklar Türkiye'den işyeri alabilir mi?


Bakanlar Kurulu tarafından açıklanan mütekabiliyet şartı aranmayan ülke listesinde Bosna Hersek de bulunuyor. Bu listeye göre Bosna Hersek vatandaşları Türkiye'den gayrimenkul edinebiliyor.


Bosna Hersek, taşınmaz edimine izin verilen ülkeler listesine göre 2012 Satış İstatistiğinde de yer alıyor.


Boşnakların, Türkiye'de gayrimenkul sahibi olabilmeleri için gerekli belgeleri temin etmeleri yeterli.


Gerekli belgeler..

Kimlik belgesi ve pasaport; İkamet iznine tabi olanların Emniyet Müdürlüklerinden alacakları ikamet tezkeresi; Vekalet kullananların tercümeleriyle beraber vekaletnamelerinin aslı.




Geri Dön