28 / 04 / 2024

Vatandaşlarımızın taleplerini karşılayacağız!

Vatandaşlarımızın taleplerini karşılayacağız!

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan "Vatandaşlarımızın konut, sosyal tesis, çevre ve yeni yerleşimler gibi farklı yapılaşma alanlarında bizden talep ettiği projeleri hayata geçireceğiz."



Ülkemize yeni eserler kazandıran 7 İklim 7 Bölge "Mahalle" Ulusal Mimari Kentsel Tasarım Fikir Yarışması ödüllerini coşku dolu bir törenle sahipleriyle paylaştık. Yarışmamız sektörümüzü, mimarları, şehir ve bölge plancılarını, sosyologları, akademi ve yerel yönetimleri bir araya getiren derinlikli bir fikir platformuna dönüştürürken, mimarlık fakülteleri öğrencilerine kapsamlı bir tecrübe zemini sundu.

 

Bundan sonraki hedefimiz, mimarlık dünyamıza verdiğimiz sözü yerine getirerek, 2014’te düzenlediğimiz yarışmada ödül alan eserler gibi, 35 ödüllü mahalle projesini de inşa etmektir.

 

Az katlı konut üretimini esas alarak yatay ve yöresel mimari yaklaşımla son 3,5 yılda ürettiğimiz 120 bin konut gibi, mahallerimizi de bu disiplinlerle bina edeceğiz.

 

Estetik, insan odaklı, mimari ve kalitesiyle örnek ve sektörümüze model olan yeni çizgideki üretimlerimiz sürerken, inşa ettiğimiz evleri yine uygun ödeme koşullarıyla vatandaşlarımıza sunuyoruz.  Ankara  Mamak, Şanlıurfa Maşuk, Yozgat Akdağmadeni, Kayseri Develi, Afyonkarahisar Bayat, Kütahya Gediz, Konya Beyşehir ve Aydın Kuyucak’ta yüzlerce konutumuzun sahiplerini kura ile belirleyerek, milletimizin sevincine ortak olmanın mutluluğunu yaşadık.

 

Diğer yandan, çehresi, doğası ve kültürüyle ülkemizin en kıymetli yeşil alanlarından Ayder Yaylasının aslına uygun yenilenmesi için önemli bir süreç başlattık. İdaremizin koordinatör kurum olarak yürüttüğü Ayder Yenileme ve Koruma Projesi kapsamında, ilgili kurumlar, meslek odaları, üniversiteler,, Karadeniz’deki dernek ve vakıfların temsilcileri ile Ayderlilerin katılımıyla “Arama Konferansı” düzenledik.

 

Tüm muhatapların talep ve beklentileri ile kapsamlı bir arama ve değerlendirme çalışması olan konferans kapsamında, 100 kişilik teknik heyetle yaylanın dokusunu mercek altına aldık. Tümüyle şeffaf ilerleyen bu süreç tamamlandığında Ayder Yaylası projemizin; tasarım, planlama, mimarlık ve mühendislik açısından ilk olacağını ve alanında örnek bir uygulama olarak anılacağını değerlendiriyoruz.

 

Vatandaşlarımızın konut, sosyal tesis, çevre ve yeni yerleşimler gibi farklı yapılaşma alanlarında bizden talep ettiği projeleri, İdaremizin kaliteli ve nitelikli üretim çizgisi, güçlü teknik kabiliyeti ve yüksek tecrübesiyle hayata geçirmeye devam edeceğiz.

 

Saygılarımla,

M. Ergün TURAN

T.C. Başbakanlık İdaresi Başkanı

 


Geri Dön