27 / 04 / 2024

Murat Taşer: Dar gelirli vatandaşlarımız için 15 bin konut yapacağız!

Murat Taşer: Dar gelirli vatandaşlarımız için 15 bin konut yapacağız!

MHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Taşer, "İzmir halkının yüzde kırkının kirada olduğunu belirterek, "İşbaşına geldiğimizde orta ve dar gelirli vatandaşlarımız için 15 bin toplu konut yapacağız" dedi




MHP  İzmir  Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Taşer, İzmir halkının yüzde kırkının kirada olduğunu belirterek, "İşbaşına geldiğimizde orta ve dar gelirli vatandaşlarımız için 15 bin toplu konut yapacağız. 


İzmir'de hemşehrilerimiz için büyük bir proje başlatacağız." dedi MHP İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayı Murat Taşer, ilde vatandaşların yüzde 40'ının kiralık evlerde oturduğunu belirterek, "İşbaşına geldiğimizde, orta ve dar gelirli vatandaşlarımız için 15 bin toplu konut yapacağız. 


İzmir'de hemşehrilerimiz için büyük bir proje başlatacağız. Kentsel dönüşümü rantsal dönüşüme çevirenlere inat, ikinci büyük toplu konut projesini başlatacağız. İzmirliler, bankalara mecbur olmadan ev sahibi olacak." dedi. 


İZMİR'İN YÜZDE 40'I KİRADA KONUTLARIN YÜZDE 60T RİSKLİ 

Partisinin Giiltepe semti Toros Meydanı'nda düzenlediği açıkhava toplantısına katılan Taşer, TOKİ'nin amacından saptığını iddia etti: "20142020 yılları arasında İzmir'de ihtiyaç duyulacak konut sayısı 283 bin olacak. Şu an İzmir'de yaşayan vatandaşların yüzde 40'ı kirada oturuyor. İzmir, en riskli deprem kuşağında olmasına rağmen konutların yüzde 60'ı riskli. TOKİ, dar gelirli vatandaşlarımız için toplu konut üretmek yerine, amacından saparak lüks konutlar yapmaya başladığı için İzmir'deki bu açık büyüyor. Üç beş yıl sonra çoluk çocuğunuzun oturacağı evlerin kirası anormal boyutlara varacak." dedi


Ortadoğu


Geri Dön