04 / 05 / 2024

bosna hersekte İnat Kilisesi

bosna hersekte İnat Kilisesi

Bosna ' da 1995 ' de yaşanan Srebrenitsa soykırımında şehit edilenlerin defnedildiği Potoçari Anıt Mezarlığı ' nın üst kısmında inşa edilen kilise, tüm itirazlara rağmen açıldı...

Altunizade-Ferah Mahallesi-Çamlıca Camii-Bosna Bulvarı Metro Hattı 2025'te açılacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu yaptığı açıklamada Altunizade-Ferah Mahallesi-Çamlıca Camii-Bosna Bulvarı Metro Hattı'nı 2025 yılında hizmete açacaklarını söyledi.

İnşaat sektöründe ihracat hamlesi! Bosna Hersek’e yalıtım köpüğü ithal edilecek!

İnşaat sektöründe hizmet veren bir Bosna Hersek firması, dünya ticaretinin buluşma noktası TurkishExporter’da bir ilan paylaştı. Söz konusu ilanda, Türkiye’den yalıtım köpüğü ithal edileceğini ifade etti.

Türkiye'de 1 milyon TL olan Fiat Egea, Bosna'da 460 bin TL! KDV ve ÖTV araç fiyatlarını katlıyor!

Otomobil fiyatları son günlerde sık sık gündem oluyor. Fiyatlarındaki yükselişlerin yanı sıra, yüksek vergi oranları aracın vergisiz fiyatını aşıyor. Türkiye'de 1 milyon TL olan sıfır araç, Bosna'da 460 bin TL'den satılıyor. 

Son dakika! Bosna Hersek'te 5,7 şiddetinde deprem

Son dakika haberine göre Bosna'da şiddetli bir deprem meydana geldi. Depremin ardından binalarda hasarlar meydana geldi. Depremin şiddetinin 5,7 olduğu açıklandı. Son dakika gelişmesinin ayrıntıları haberimizde...

Bosna Hersek ile Türkiye arasında inşaat projeleri için anlaşma imzalanacak! 

Bosna Hersek Dışişleri Bakanı Turkovic, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Turkovic, Bosna Hersek ve Türkiye arasında inşaat projeleri için anlaşmaların gündemlerinde yer aldığını dile getirdi.

Bosna Hersek'te dükkanlar Kovid-19 sebebiyle kepenk indiriyor!

Osmanlı döneminden kalma tarihi köprüsü ve çarşısı ile Bosna Hersek'in en önemli turizm şehirlerinden Mostar'daki birçok dükkan, Kovid-19 salgınıyla mücadelede alınan önlemler sebebiyle kepenk indiriyor.

Nat Gayrimenkul Ve Yatırım Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Nat Gayrimenkul Ve Yatırım Sanayi Ticaret Anonim Şirketi Bakırköy'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Serkan Aslan tarafından kuruldu.

Kapatılan işletmeleri̇n idareye karşı tazmi̇nat hakları!

Avukat Taha Hüseyin Çebi, Emlakkulisi.com okurları için ''İdari̇ karar İle kapatılan işletmeleri̇n idareye karşı tazmi̇nat hakları'' konulu yazısını kaleme aldı. İşte o yazı...

Bosna Hersek'te Balkan Gençlik Okulu açıldı!

Bosna Hersek Saraybosna'da, Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığının (YTB) desteğiyle gerçekleştirilen "Balkan Gençlik Okulu" projesi açıldı. 

TİKa, Bosna Hersek'teki Elçi İbrahim Paşa Medresesi'ni restore ediyor!

Bosna Hersek Travnik'te yer alan Elçi İbrahim Paşa Medresesi'nin orijinalindeki minareler, TİKA tarafından yürütülen restorasyon projesi ile 101 yıl sonra yeniden hayata geçirilecek...

Bosna Hersek'in yeni büyükelçilik binası açıldı!

Bosna Hersek'in Ankara Büyükelçiliğinin Paris Caddesi'ndeki yeni binasının açılışı gerçekleştirildi.

MÜSİAD Bosna Hersek'te şube açtı!

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneğinin (MÜSİAD) Bosna Hersek Şubesi, başkent Saraybosna'da açıldı...

Konya Bosna Hersek Mahallesi emlak sektörünün gözdesi oldu!

Öğrencilerin yerleşkesi haline gelen Konya'nın Bosna Hersek Mahallesi yatırımcılarına kazandırıyor. Bölgede kira getirileri en üst seviyede seyrediyor.

bosna hersekte İnat Kilisesi Haberi

bosna hersekte İnat Kilisesi

Bosna'da 1995'de yaşanan Srebrenitsa soykırımında şehit edilenlerin defnedildiği Potoçari Anıt Mezarlığı'nın üst kısmında inşa edilen kilise, tüm itirazlara rağmen açıldı. Bosna kamuoyunda 'İnat Kilisesi' olarak bilinen kilisenin açılışı dolayısıyla, tören düzenlendi.Potoçari Anıt Mezarlığı'na ve Budak köyünde daha önce bulunan bir toplu mezara yakınlığı nedeniyle sık sık tartışma konusu olan kilise, Duşan İliç isimli bir Sırp asıllı vatandaşın özel mülkiyeti üzerine inşa edildi.


KAMPANYALAR SONUÇSUZ KALDI


Birçok sivil toplum kuruluşunun kilisenin bu arsa üzerine inşa edilmemesi için başlattığı imza kampanyalarına rağmen, kilise bölgedeki Sırp nüfusun ibadet edebilmesi gerekçe gösterilerek hizmete girdi. Şehit yakınları, kilisenin altında bir toplu mezar olması ihtimalinden endişe duyduklarını daha önce dile getirmişti.


Yeni...