13 / 05 / 2024

Bosnanın incisi

Bosnanın incisi

Vakıflar Genel Müdürlüğünün desteğiyle yeniden inşa edilen Alaca Cami düzenlenecek törenle yarın ibadete açılıyor. 

İnşaat sektörü 2024'ten umutlu! İnşaat malzemesi ihracatının yükselmesi bekleniyor! 

Türkiye İMSAD tarafından düzenlenen ‘Gündem Buluşmaları’ toplantısının 55’incisi, ‘Ekonomide Rasyonel Zemine Dönüş Süreci; İnşaat Sektörü ve Malzeme Sanayisi için Beklentiler’ başlığı altında gerçekleştirildi. Toplantıda 2024 yılına ilişkin inşaat malzemeleri ihracatının yükselmesi bekleniyor. 

Türkiye'nin birinci dünyanın beşincisi olan Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi için geri sayım başladı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum İstanbul'a nefes olacak Atatürk Havalimanı Millet Bahçe'sinin ilk etabının açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yapacağını açıkladı.

Cengiz İnşaat Bodrum Projesi 12 soruda tüm detaylarıyla!

Muğlanın incisi Bodrum’da Cengiz İnşaat Bodrum Projesi için hazırlıklar tamamlanıyor. Projenin detayları ise belli oldu. İşte Cengiz İnşaat Bodrum Projesi 12 soruda tüm detaylarıyla…

Yılın ticari aracı Volkswagen ID Buzz Cargo oldu!

Bu sene 31’incisi gerçekleştirilen Yılın Ticari Aracı Ödülleri’nde ID. Buzz Cargo, rakiplerini solladı ve ödüle layık görülen model oldu.

Türkiye’nin incisi Sabiha Gökçen Havalimanı’nın dünyaya açılan kapıları çoğaldı

Dış hatlar yolcusu % 125 artış gösteren İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’nda, iç hatlarda bulunan kapılardan bazıları dış hatlar kapısına dönüştürülerek yolcu akışına hız kazandırmış oldu. İşte detaylar…

Milli Emlak İzmir'in göbeğinde arsa satıyor! Fiyatına inanamayacaksınız!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü Egenin incisi İzmir'de arsa satacak. Yatırımcıların radarına giren ihale 28 Haziran'da yapılacak. 

Kuru kayısıda rekor! Kayısının kilosu ne kadar?

Malatya’nın incisi kuru kayısıda rekor kırıldı. Kayısı başkenti Malatya 2022 sezonu yaş ve kuru kayısı rekoltesi belli oldu. Sonuçlar çiftçilerin ve esnafı bir hayli mutlu etti. İşte detaylar!

Yatırımcıların gözü İzmir'in kuzeyinde! Konut fiyatları 2 yılda yüzde 200'ün üstünde arttı!

444Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı Kurucularından Genel Müdür Bora Arslan, yaptığı açıklamada Egenin incisi İzmir'de nşaat sektörünün kentin kuzey aksına yöneldiğini dile getirdi.

İzmir Urla’da konutların metrekare fiyatları 30 bin TL'ye çıktı!

Egenin incisi İzmir’in dikkat çeken bölgeleri arasında yer alan Urla’da da konutların metrekare fiyatı 12 bin lira ile 30 bin lira arasında değişiyor.

İzmir'deki Doğanlar Apartmanı davasının görülmesine başlandı!

Egenin incisi İzmir'de 30 Ekim 2020 tarihinde yaşanan 6,6 büyüklüğündeki depremde yıkılan binalar arasında yer alan Doğanlar Apartmanı'nın davasının görülmesine başlandı.

İnşaat sektöründeki hangi isimler en güçlü 50 iş kadını listesinde yer aldı?

Fortune Dergisi tarafından bu sene 11'incisi hazırlanan 'Türkiye'nin en güçlü 50 iş kadını listesi' belli oldu. Peki inşaat sektöründeki hangi isimler 50 Güçlü Kadın CEO listesinde yer aldı?

Yasemin Açık Türkiye'nin en güçlü 50 iş kadını arasında!

Seza Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, Fortune Türkiye tarafından bu sene 11’incisi hazırlanan “Türkiye’nin En Güçlü 50 İş Kadını” listesine girdi.

2021’de İzmir gayrimenkul sektörünü neler bekliyor?

Egenin incisi İzmir’in yeni yılda kentsel dönüşüm projeleri başta olmak üzere site şeklinde yeni konut projeleriyle adından sıkça söz ettireceğini dile getiren Gayrimenkul PR, ‘tüketicilerin İzmir’den gayrimenkul edinme motivasyonlarında büyük değişiklikler olacak’ şeklinde açıklama yaptı.

Bosnanın incisi Haberi

Bosnanın incisi

Bosna'daki savaşta Sırp askerler tarafından temellerine kadar yıkılan  Alaca Cami, Vakıflar Genel Müdürlüğünün desteğiyle yeniden inşa edildi. Alaca Cami yarın düzenlenecek törenle yeniden ibadete açılacak. Bosna Hersek'in doğusundaki Foça şehrinde, Mimar Sinan'ın yakın çalışma arkadaşı olan Hasan Nezir tarafından 1549'da inşa edildi. 

Anadolu Ajansı'nde yer alan bir habere göre: "Bosna'nın İncisi" olarak da nitelendirilen caminin açılışı için çalışmalar tamamlandı. İsmini içinde ve dışındaki renkli kalem işlerinden alan yaklaşık beş asırlık caminin yeniden ibadete açılması dolayısıyla düzenlenecek törene Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem'in de katılması bekleniyor.

Bosna Hersek'teki Osmanlı mimarisi ile yapılan ilk camilerden olan Alaca Cami, Bosna'daki savaşın başladığı 1992 yılında Sırplar tarafından dinamitlenerek temellerine kadar yıkıldı. Caminin taşları bugünkü yerinden yüzlerce metre...