29 / 04 / 2024

Kuru kayısıda rekor! Kayısının kilosu ne kadar?

Kuru kayısıda rekor! Kayısının kilosu ne kadar?

Malatya’nın incisi kuru kayısıda rekor kırıldı. Kayısı başkenti Malatya 2022 sezonu yaş ve kuru kayısı rekoltesi belli oldu. Sonuçlar çiftçilerin ve esnafı bir hayli mutlu etti. İşte detaylar!



Kayısının vatanı Malatya’da 2022 sezonu yaş ve kuru kayısı rekoltesi belli oldu. Geçen yıla kıyasla yüzde 10’luk bir düşüşle bu yılki tahmini kuru kayısı rekoltesi 75 bin 766 ton olduğu açıklandı. Bu rekor üretim çiftçilerin yüreğine bir nebzede olsa su serpti. İşte kuru kayısıya dair detaylar…

KURU KAYISIDA REKOR!

 

Çiftçilerin ve esnafların merakla beklediği kuru kayısı rekoltesi Malatya İl Tarım ve Orman Müdürü Tahir Macit ve Kayısı Rekoltesi Tespit Komisyonu üyeleri tarafından Malatya Valiliğinde açıklandı. Komisyonun belirlemiş olduğu tahmini kayısı rekoltesini açıklayan Macit, “Malatya yaş kayısısı tahmini olarak 336 bin 782 ton olarak belirlendi. 33 bin 680 tonunu yaş tüketimine, yaş ihracatına, meyve suyuna ve iç piyasadaki yaş tüketimine ayrıldı. Bu da yaklaşık yüzde 10’nuna tekabül ediyor. Kurutmalığa ayrılan yaş kayısı miktarı 303 bin 102 ton, tahmini kuru kayısı miktarı ise 75 bin 776 ton” ifadelerinde bulundu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön